art’otel werkt voor tweede Londense hotel samen met D*Face

Auteur: redactie
Opening Internationaal 14 juni 2024
art’otel werkt voor tweede Londense hotel samen met D*Face

art'otel, het eigentijdse lifestyle hotelmerk van PPHE Hotel Group, heeft zijn tweede Britse hotel art’otel London Hoxton geopend om toe te voegen aan de steeds evoluerende, populaire wijken Hoxton en Shoreditch in Londen. Het hotel biedt een bijzondere ervaring, waarbij kunst, design en gastronomie worden gecombineerd.

Het hotel ligt aan Rivington Street, dicht bij metrostation Old Street, op slechts een steenworp afstand van de City of London, Liverpool Street Station, de nieuwe Elizabeth Line en alle grote luchthavens.

D*Face

Net als Atelier van Lieshout in art'otel Amsterdam heeft gedaan, wordt art’otel London Hoxton tot leven gebracht door D*Face, erkend als een van de meest productieve hedendaagse stedelijke kunstenaars van zijn generatie. Nadat hij zijn kenmerkende stijl wereldwijd heeft verspreid, met ruim honderd muurschilderingen, een groot aantal solotentoonstellingen en belangrijke samenwerkingen, is voor D*Face de cirkel rond en keert hij terug naar waar het voor hem allemaal begon: in het iconische East End in Londen.

In samenwerking met Eyal Shoan van de bekroonde interieurontwerpstudio Digital Space, toont D*Face kunstwerken in alle slaapkamers en openbare ruimtes. Van originele grootschalige sculpturen en muurschilderingen tot op maat gemaakte details. D*Face staat centraal in het concept en ontwerp van het hotel en hij heeft veel van de kunstwerken van het hotel gemaakt, waaronder een bijzondere installatie in de lobby.

Faciliteiten

Het hotel beschikt over 357, op kunst geïnspireerde, kamers en suites, allemaal met een uniek uitzicht op de skyline. Er zijn 48 luxe suites, perfect voor gezinnen en voor mensen die op zoek zijn naar een grotere ruimte om Londen te verkennen. Waaronder de D*Face Masterpiece Suite van 196 vierkante meter die later dit jaar verschijnt met enkele van de meest benijdenswaardige 360°-uitzichten van Londen.  

Op de begane grond en eerste verdieping kunnen gasten The Brush Grand Café bezoeken, een grand café, lounge & cocktail bar die de hele dag geopend is met de allerbeste Europese specialiteiten, cocktails en een eigen buitenterras - ideaal om buiten te dineren. Uniek is dat het hotel ook een luxueus en ultramodern auditorium met zestig zitplaatsen heeft, perfect voor openbare filmvertoningen en product lanceringen; dit alles zorgt voor een gedenkwaardige art’otel-ervaring en opent de ruimte voor een divers publiek.

art'beat programma

Culturele evenementen uit het art'beat programma van het hotel met kunst, muziek, mode en welzijn vormen de kern van de art'otel-gastervaring met mogelijkheden voor zowel opkomende als gevestigde kunstenaars om werken te creëren en tentoon te stellen. Om het art’beat-programma onder de aandacht te brengen, beschikt de accommodatie over een kunstgalerie van 135 vierkante meter waar exclusieve werken van D*Face en andere lokale en opkomende kunstenaars te zien zijn, evenals wisselende tentoonstellingen gedurende het hele jaar.

Zowel gasten van het hotel, als het publiek kunnen de tentoonstellingsruimte ontdekken, wat bijdraagt aan de rijke en culturele kunstscene van Hoxton. Misschien wel een van de meest iconische kenmerken van het exterieur, naast de twee originele Banksy-kunstwerken, is het prachtige tandwieldesign. Bedacht door de creatieve architecten van Squire & Partners, hebben zij een opvallend exterieur gecreëerd.

Recreatiefaciliteiten

Daarnaast beschikt het hotel ook over uitstekende recreatiefaciliteiten met een binnenzwembad, een sauna, een stoombad en een fitnessruimte. Een spectaculaire skyline-sportschool op de 26e verdieping volgt eind 2024, evenals een luxe spa met vier behandelkamers. Met producten en behandelingen van Proverb zorgen de unieke behandelingen ervoor dat gasten ontspannen in de meest rustgevende omgeving. Met uitsluitend veganistische, biologische en natuurlijke ingrediënten zoals eiwitten, antioxidanten en enzymen zijn de Proverb-producten samengesteld voor in het laboratorium bewezen resultaten. Spa-behandelingen variëren van massages tot gezichtsbehandelingen, nagelbehandelingen en volledige lichaamservaringen, allemaal met een speelse art'otel-twist.

Later dit jaar

Later in 2024 worden binnen het hotel een aantal flexibele evenementenruimtes op de 24e verdieping geopend. Met adembenemende uitzichten over de stad, ideaal voor het ontvangen van maximaal 300 gasten. De ruimtes hebben de capaciteit om een alle soorten evenementen te hosten, van lezingen tot presentaties en modeshows. Ook wordt er op de 25e verdieping een bestemmingsrestaurant gelanceerd met een schitterend panoramisch uitzicht.

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in uw mailbox? Registreer hier voor onze gratis digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws