Bar 1672 is de nieuwe aanwinst van Martini Hotel Group

16 december 2019 | Thijs Jacobs

Op 12/12 is om 16.72 uur (oftewel 17.12 uur) in Groningen een nieuw restaurant, wine- en cocktailbar geopend: Bar 1672. De bijzondere horecagelegenheid in het karakteristieke pand aan het Gedempte Zuiderdiep op nummer 15 is de recente aanwinst van Martini Hotel Group.

Over Bar 1672

Bar 1672 is een plek waar je cocktails, exclusieve champagnes, kwalitatief goede wijnen en bieren drinkt. Eten doe je door samen te delen; ook wel ‘sharing food’ genoemd. Het concept van sharing dinner is dat je verschillende gerechtjes bestelt die samen een maaltijd vormen. Op de menukaart staan zowel vlees-, vis- als vegetarische gerechten, die uitzonderlijk worden bereid door chef-koks Miguel Sakarov Miguel en Martijn Brugman.

Bedrijfsleider Niels Wichers heeft zin in de uitdaging: “Het is in alle opzichten een super mooie zaak, waar je hoge hospitality en toegankelijke service met de juiste kennis van producten mag verwachten.”

Nieuwe aanwinst Martini Hotel Group

Bar 1672 is onderdeel van Martini Hotel Group, bestaande uit Martini Hotel, Bud Gett Hostels, WEEVA, Taveerne Rabenhaupt in Groningen en Brinkhotel en Eethuis voor Allen in Zuidlaren. Daarnaast exploiteert Martini Hotel Group in Haren Nescio Hotel Groningen. Eigenaren Fred en Ilona Dalebout: “De strategie van Martini Hotel Group is om de historie van karakteristieke panden terug te laten komen in vernieuwende concepten. Zo is Bar 1672 op dezelfde plek terug van weggeweest, nadat het in de jaren ’70 al Café 1672 heette.” Toentertijd fungeerde het café als kleinkunstpodium, nu is het een bar met een klassieke twintiger jaren sfeer dankzij de stijlvolle inrichting. Met een knipoog naar de artistieke geschiedenis komen wereldberoemdheden terug in zowel het interieur als in de huisstijl.

Karakteristiek pand

Gedempte Zuiderdiep 15 is een plek die nauw verbonden is aan de Groninger geschiedenis, waar de kanonskogels van Bommen Berend nog altijd in de gevel terug zijn te vinden. Een bar die door de jaren heen veel verschillende gasten heeft mogen ontvangen; van theater tot jazz en van schrijvers tot cabaretiers. Destijds gerund door een gastvrije kunstenaar, die elke avond zorgde dat mensen de tijd vergaten, maar nieuwe herinneringen maakten. Aan deze legendarische momenten kwam een einde. En juist nu het leven zoveel sneller is, is Bar 1672 weer een plek waar men onder het genot van heerlijke dranken en gerechten hun tijd met elkaar deelt.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Coronacrisis
Gevoelig punt: “Misschien moeten werknemers ook wat inleveren”

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; iedere dag bellen we hem om de situatie te bespreken. In dit twaalfde hoofdstuk ...

Tech
Opnieuw grote hack bij Marriott

De Amerikaanse hotelketen Marriott is alweer slachtoffer geworden van een hack. Hackers hebben namelijk toegang gekregen tot de gegevens van 5,2 miljoen gasten, zo maakte het bedrijf dinsdag bekend op haar website. In 2018 kregen hackers al toegang tot de gegevens van 500 miljoen Marriott-gasten....

Coronacrisis
Wapenen tegen de crisis: Kamerprijs dumpen is dom. Waarom eigenlijk?

Booking-topman Glenn Fogel reageert gepikeerd op de vraag of hij vanwege de crisis de commissies gaat verlagen. Hij heeft een ander idee: hotels moeten de kamerprijzen verlagen. Wees daar heel voorzichtig mee. Het verlagen van kamerprijzen is echt onwenselijk, ook al kan het helaas wel eens onvermij...

Coronacrisis
Hotellerie op slot: Vier hoteliers uiten hun zorgen (deel 1)

De hotellerie zit op slot. Boekingen worden massaal geannuleerd, nieuwe boekingen blijven uit en veel hotels zijn genoodzaakt de deuren te sluiten. In een digitaal rondetafelgesprek bespreken vier hoteliers wat de coronacrisis voor gevolgen heeft op hun onderneming. Hoe kijken zij aan tegen de rol ...

Interview Coronacrisis
Overlevingskansen voor je hotel: "Het glipt nu tussen je vingers door"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; iedere dag bellen we hem om de situatie te bespreken. In dit elfde hoofdstuk bes...

Coronacrisis
Horeca zeker dicht tot en met 28 april

Zojuist heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de Nederlandse horeca zeker tot en met 28 april gesloten blijft. Hij raadt Nederlanders daarnaast ten zeerste af een meivakantie te plannen, wat voor hotels en B&B's duidelijk geen positief nieuws is, maar het komt niet onverwacht. Ook schole...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: