Brasserie Le Monde toegetreden tot Euro-Toques Nederland

9 juli 2018 | Thijs Jacobs

Met twee herauten op prachtige Friese paarden werden alle gasten met trompetgeschal welkom geheten op de inauguratie van Brasserie Le Monde, onderdeel van Hotel De Wereld in Wageningen. Het droeg extra bij aan het historische gevoel dat deze locatie toch al oproept. Hoewel het hele pand door stylisten onder handen is genomen, is de Capitulatiekamer nog grotendeels in de oude stijl is gebleven. Wanneer je deze ruimte betreedt is gemakkelijk een voorstelling te maken van hoe het er op 5 mei 1945 uit moet hebben gezien toen, in bijzijn van prins Bernhard, de capitulatie werd getekend.

Op 5 juli jl. werd er een ander heuglijk feit gevierd, namelijk de opening en toetreding van Brasserie Le Monde tot Euro-Toques Nederland. Burgemeester Van Rumund roemde de positieve  betrokkenheid van De Wereld bij de lokale gemeenschap. In alles proberen zij duurzaam, en volgens de MVO gedachte te werken.

Duurzame horeca

Wiebe de Vries, bedrijfsleider, verwoordt het als volgt: “Ons streven is om duurzame horeca de gewoonste zaak van (Hotel) de wereld te laten worden. Bij de keuze van leveranciers en producten wordt door het team van Brasserie Le Monde in de directe Gelderse omgeving gezocht naar duurzame, biologische en fairtrade mogelijkheden.”

Wat sluit beter aan bij de Code van eer van Euro-Toques dan deze doelstelling? Kortom, alle reden om weer zeer tevreden te zijn met een nieuw lid, aldus Ted Janssen, voorzitter van Euro-Toques Nederland.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Column David Bakker
Column: Keizer, koning, kroonprins

Tijdens de opening van HotelTech 2019, bijna een jaar geleden, vroeg dagvoorzitter Jeroen Smit aan de zaal vol hoteliers met welk doel zij voor de hospitalitybranche hadden gekozen? Voor het geld? Of omdat gastvrijheid in je DNA zit? Uit zijn verhaal dat volgde concludeerde ik dat je alleen een gezo ...

Interview Longread
Martin Lindelauf met pensioen: een interview in 41 vragen, deel 3

Na 41 dienstjaren houdt Martin Lindelauf (61) het voor gezien. Hij laat de hotellerie achter zich. In 41 vragen portretteert Hospitality Management de gedreven hotelier. Dit is deel 3 uit de reeks, die uit vier delen bestaat. Het laatste deel volgt over enkele dagen. Je team, was dat groot? ...

Columns
Column: Inzicht in gastvrijheidspsychologie gewenst

Triest nieuws, maar we zullen nog een lange periode moeten dealen met het coronavirus. Alhoewel veel hotels in Nederland deze zomer hebben geprofiteerd van de binnenlandse vakanties gaan we een twijfelachtige herfst en winter tegemoet. Ik ben bang dat een deel van uw gasten een psychologisch ‘ ...

Hotelketens
Hotel Merici Sittard wordt toegevoegd aan Accor hotelmerk MGallery

Hotel Merici Sittard van Black Label Hotels wordt per 1 april 2021 onderdeel van Accor’s MGallery Hotel Collection. Het viersterrenhotel is gevestigd in het voormalige klooster van de zusters Ursulinen aan de Oude Markt in het centrum van Sittard. De franchise partner is de huidige operator, B ...

Toerisme Airbnb
Dit zijn de meest gastvrije plekken in Nederland

Staycations zorgen voor een nieuwe trend. Nederlanders zoeken vaker landelijke gebieden op, waarbij met name Airbnb-gasten in minder bezochte provincies gastvrij ontvangen zijn door hosts. In verband met COVID-19 zijn Nederlanders gevraagd deze herfstvakantie dichtbij huis te blijven. Airbnb spoort ...

Hotelbouwplannen Opening
Boutique hotel WSHS opent in 2021

Iets stilletjes tot leven laten komen. Iets dat er al lang was, maar ineens van zich laat horen. Het is de metamorfose van het oude Weeshuis (1599) in Gouda naar Boutique hotel WSHS; nu nog volop in de steigers, straks een stijlvol toevluchtsoord met internationale allure. Met veel liefde is het mon ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: