Column Gabriella Esselbrugge: Wij willen meer vrije tijd

8 november 2017 | Roy Spijker

Personaliseren is je team ook een gezicht geven. Maar hoe kunnen we onze medewerkers en de studenten van de toekomst voorbereiden? En hoe kunnen we met onderwijs inspelen op de wensen van onze teams en onze gasten het hof maken? Kunnen we het hospitality-onderwijs gezamenlijk vormgeven en hoe kunnen we de passie voor gastvrijheid behouden, belonen en een nieuwe boost geven?

DOWNLOAD GRATIS DE NIEUWSTE EDITIE VAN HOSPITALITY MANAGEMENT

Gastvrijheid verandert in rap tempo, geleid door nieuwe technologie, dynamische strategieën, kritische gasten en jonge medewerkers met hang naar meer vrije tijd.  Het motto van onze nieuwe medewerkers: ‘Het hebben van vrije tijd om te herijken, inspiratie te krijgen en te genieten is belangrijker dan geld verdienen. Als ik niet gelukkig ben, heb ik ook niks aan geld.’

'Mouwen opstropen en in actie', denk ik als we met ons team zitten, maar ook ‘wensen op tafel en elkaar inspiratie en vrije tijd gunnen’. Op inspiratietour naar andere bedrijven, branches, landen en culturen. Stagiaires een belangrijke rol geven in je team en met ideeën laten komen.

Als hoteliers moeten we veel meer aan het roer gaan zitten in het onderwijs. We hebben programma’s nodig om blijvend te inspireren en we moeten onze mensen koesteren. Met een simpel ‘werken in de gastvrijheid is geweldig’ zijn we er niet. Onze arbeidsvoorwaarden moeten goed zijn. Dat is de basis, maar vooral vrijheid en cross-overs voor meer dynamiek in je team. In alle branches is vraag naar mensen met hospitality-DNA en werpt het werken met deze talenten zijn vruchten af. Laten we niet bang zijn dat de studenten die we opleiden niet meer bij ons komen, maar voorwaarden scheppen waardoor we die talenten kunnen behouden en inspireren. Want je kunt niet meer voldoening in het leven krijgen dan een gast die lachend over de loper naar buiten loopt. 
 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Interieur Longread
België? “Ik vind het ondernemersklimaat hier prettig"

Geslepen diamanten en noeste havenarbeiders. Antwerpen is een stad van tegenstellingen en dat is goed terug te zien in het straatbeeld. Leegstaande en vervallen panden worden afgewisseld door prachtige statige pakhuizen. Hoge pumps en Chaneltasjes worden achtervolgd door schoenen met stalen neuz...

Awards
blooming hotel wint de Zoover Award voor beste hotel van Nederland

Eind 2019 werd blooming hotel, gevestigd in Bergen (NH), reeds verkozen tot Nederlands Meest Duurzame Hotel. Een fantastische prestatie op zich. En dat gasten dat waarderen werd wederom overduidelijk tijdens de jaarlijkse Zoover Awards voor accommodaties. In verschillende categorieën, van campi...

Opening Onderwijs
Stenden Hotel opent eerste Pop-up Campus Hotel van Leeuwarden

Op maandag 3 februari om 10:30 uur wordt het Pop-Up Campus Hotel feestelijk geopend. Tegelijkertijd starten bouwvakkers aan de overkant met het slopen en opbouwen van het oude Stenden Hotel. Stenden Hotel in Leeuwarden ondergaat een volledige renovatie en uitbreiding. Er wordt een nieuwe verdiepi...

Opening Internationaal
Mercure Liège City Centre opent haar deuren

Vandaag opent Mercure Liège City Centre officieel haar deuren na een complete rebranding. Het viersterrenhotel is gevestigd aan de Rue Saint Léonard 182, middenin het centrum van de bruisende stad Luik. Het pand kent een rijke geschiedenis als voormalig linnenfabriek en een 17e-eeuws k...

Amsterdam Opening
Vondel Hotels opent boutique hotel MAI Amsterdam in Chinatown

Vondel Hotels (2003) vierde afgelopen weekend het Chinees Nieuwjaar met de opening van hotel MAI Amsterdam. Gevestigd aan Geldersekade 30 en met Zeedijk in de achtertuin, is het 4-sterren boutique hotel gelegen in het hart van één van de meest authentieke wijken van de stad, Chinatown....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: