Corendon heropent vernieuwd The College Hotel

Auteur: redactie
Hotelketens Opening 7 juni 2024
Corendon heropent vernieuwd The College Hotel

Corendon Hotels & Resorts kondigt de heropening aan van The College Hotel Amsterdam. Tijdens een intensieve renovatieperiode zijn veertig unieke hotelkamers gerealiseerd en is het design van de lobby volledig geüpdatet. Studio Piet Boon tekende voor het bijzondere ontwerp, waarin de geschiedenis van het gebouw is verweven met hedendaagse luxe. Het hotel opent opnieuw zijn deuren voor Amsterdammers en gasten van over de hele wereld.

Het boetiekhotel is gevestigd in een negentiende eeuws pand aan de Roelof Hartstraat in Amsterdam Oud-Zuid. Het monumentale gebouw werd in 1894 geopend als Hogereburgerschool en functioneert tot op de dag van vandaag als unieke leeromgeving voor studenten. In 2005 werd het schoolgebouw getransformeerd tot boetiekhotel, nu is het hotel onderdeel van de luxelijn Autograph Collection van Marriott Hotels.

Hospitality Management sprak onlangs uitgebreid met Gunay Uslu, CEO van Corendon

Studio Piet Boon heeft in het nieuwe ontwerp op intrigerende wijze nostalgische elementen verweven in een eigentijds design. Wie goed oplet, ziet allerlei elementen terugkomen uit vervlogen schooltijden: rapporten, krijtborden, schriftjes. Zowel de veertig hotelkamers als de receptie, lobby en gangen zijn nu weer helemaal bij de tijd.

Irene Valbusa, senior designer Studio Piet Boon: “Vanaf het moment dat gasten The College Hotel binnenstappen, voelen ze de rijke geschiedenis van het gebouw; vol verwijzingen naar het verleden en met een blik op de toekomst, net zoals in een school.”

Feestelijke opening

Op 29 mei is de heropening groots gevierd met levendige muziek, workshops en heerlijke cocktails en gerechten verzorgd door restaurant Mondi. Het was een avond om niet snel te vergeten, waarin de nieuwe levensfase van The College Hotel stralend werd ingeluid.

Günay Uslu, CEO van Corendon: “The College Hotel is een van de mooiste gebouwen van Amsterdam. Exemplarisch voor de nationale architectuur van eind negentiende eeuw, waar neorenaissance en gotische elementen samenkomen. Met misschien wel de oudste olijfbomen en de hoogste cipressen van Amsterdam, zijn de terrassen van The College hotel een oase van rust midden in de stad.”

Een culturele en sociale hotspot

Gelegen in het bruisende Oud-Zuid is het hotel omringd door diverse cafés, restaurants, musea en podia. Een ideaal uitgangpunt voor zowel toeristen, zakenreizigers en Amsterdammers. Met de heropening zet het hotel zijn traditie voort als centrum voor cultuur, nieuwe ontmoetingen en inspiratie.

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in uw mailbox? Registreer hier voor onze gratis digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws