Cornell University in de prijzen met uniek duurzaam hotelconcept

Auteur: Redactie
Events Mensen 23 september 2022
Cornell University in de prijzen met uniek duurzaam hotelconcept

De finale van de Sustainable Hospitality Challenge heeft plaatsgevonden op de Future Hospitality Summit in Madinat Jumeriah, waar vijf teams van 's werelds meest toonaangevende hotelscholen om de eerste plaats streden. Waaronder Hotel Institute Montreux, Swiss Hotel Management School, Cornell University, én twee Nederlandse hotelscholen, Hotel Management School Maastricht en Hotelschool The Hague.

Uiteindelijk kwam Cornell Universty als winnaar uit de bus met NIMBUS, een luxe gastvrijheidsconcept bestaande uit klimaatneutrale hotelkamers die door middel van heteluchtballonnen omhoog zweven en gasten naar de meest afgelegen en spectaculaire bestemmingen binnen NEOM brengen.

De Sustainable Hospitality Challenge is in het leven geroepen door Hotelschool The Hague met als doel de evolutie van duurzame hospitality te verbeteren, innovatieve ideeën van de studenten te bevorderen en op wereldwijde schaal talent te koesteren. De studenten worden in contact gebracht met de huidige leiders van de gastvrijheidsindustrie die de toekomst van de branche opnieuw willen vormgeven.

NEOM

De studenten hebben concepten gepresenteerd rondom het onderwerp 'Remote'. Dit thema is geïnspireerd door de hoofdsponsor NEOM, een regio in het noordwesten van Saoedi-Arabië die vanaf de grond wordt opgebouwd. De ontwikkeling van dit gebied vormt een nieuw model voor duurzaam wonen en leven.

NIMBUS illustreert het niveau van vindingrijkheid, duurzaamheid en out-of-the-box denken waar de Sustainable Hospitality Challenge voor staat. Het team van Cornell University voorziet op maat gemaakte duurzame ervaringen zonder de voetafdruk. NIMBUS is een luxe gastvrijheidsconcept dat bestaat uit klimaatneutrale hotelkamers die door middel van heteluchtballonnen omhoog zweven en gasten naar de meest afgelegen en spectaculaire bestemmingen binnen NEOM brengen.

“We voelen ons zo vereerd en opgewonden om hier bij de finale aanwezig te zijn en Cornell University te vertegenwoordigen. Tijdens onze SHC-reis hebben we ongelooflijke vooruitgang geboekt, we hebben samengewerkt met verschillende coaches, feedback ontvangen van experts uit de industrie en de kans gekregen om ons concept te presenteren aan een groot publiek tijdens de Future Hospitality Summit. Wij vinden het mooi om na te denken over duurzaamheid, maar nu is hét moment om duurzaamheid in de praktijk te brengen.” Devashish Sharma, Eddy Kohlmann, Eden Brachot and Uddhav Prasad, team Cornell University.

Briljant

Als je naar de presentaties van vandaag kijkt, kun je je afvragen of ze levensvatbaar zijn. Sandeep Walia, COO Midden-Oosten bij Marriott International is er zeker van: “De presentaties waren briljant, boeiend en alle teams waren in sync met wat ze presenteerden. Als je naar deze frisse ideeën luistert word je gedwongen om out-of-the-box te denken en wat er zou kunnen worden gedaan binnen de traditionele hotellerie. Sommige concepten hebben zeker een realistische invalshoek en kunnen worden geïmplementeerd.”

Colin Abercrombie , directeur van NEOM Hotel Development en lid van de jury, omschreef de finalisten als 'zeer sterk': "De innovatieve, duurzame toekomst van hospitality wordt hier gecreëerd. De Sustainable Hospitality Challenge biedt studenten een unieke mogelijkheid om met leeftijdsgenoten en toonaangevende mensen uit de branche in contact te komen, met een gezamenlijk doel om baanbrekende ideeën tot leven te brengen, waarvan niet alleen de sector, maar hopelijk ook de rest van de wereld zal profiteren. Het was een eer om deel van het beoordelingsproces te mogen uitmaken. Ik kijk ernaar uit Cornell University welkom te heten tijdens hun reis naar NEOM om gezamenlijk NIMBUS verder uit te werken."

Dankzij NEOM konden alle studenten het evenement bijwonen dat ook werd ondersteund door onze partners Sustainable Hospitality Alliance en The Bench. Het winnende team ontving een genereus prijzenpakket van NEOM, waaronder een volledig betaalde reis naar de slimme stad en de mogelijkheid om hun concept uit te werken. Om talent uit de sector te stimuleren, bood NEOM de studenten van het winnende team ook stageprogramma's aan binnen de afdeling Sustainability. Bovendien boden marktleiders Marriott, Radisson, Wyndham en Accor mentorschap sessies, weekendverblijven, loyaliteitsprogrammapunten en een ontmoeting met elk van hun groeps-CEO's aan.

De winnende concepten die in april tijdens de kwalificatierondes en in juni tijdens de halve finales in Amsterdam werden geïntroduceerd, zijn verder ontwikkeld, ontworpen en verfijnd om te voldoen aan de hoge eisen en verwachtingen van de gerenommeerde jury bestaande uit CEO's.

Zoals Jonathan Worsley, voorzitter en oprichter van The Bench, zo goed zegt: "De finales van de Sustainable Hospitality Challenge waren fenomenaal en we waren allemaal zeer onder de indruk van het enorme talent van de deelnemende studenten. Het was een groot genoegen om ook dit jaar de finale van deze studenten wedstrijd te organiseren. Namens ons allemaal van The Bench en de Future Hospitality Summit feliciteren we Cornell University. Het thema voor FHS is ''Lead the Change'' en alle studenten die dit jaar aan de wedstrijd deelnamen, hebben laten zien hoe zij op verandering in onze branche aansturen als het gaat om duurzaam reizen en duurzame hospitality.”

"Dit jaar hebben we een speciale pas gelanceerd voor studenten die een bacheloropleiding in hospitality en aanverwante vakgebieden volgen om de Future Hospitality Summit in Dubai bij te kunnen wonen, zij zijn de toekomstige hoteliers van de sector."

Vooruitblikkend op de toekomst van de Challenge en naar de volgende editie in 2023, staan we te popelen om de deelname uit te breiden naar universiteiten op het gebied van design, technologie, architectuur en Ivy League-universiteiten. Het samenvoegen van kennis en creativiteit van al deze studenten maakt de concepten tastbaarder, realistisch en implementeerbaar in de hotelindustrie.

Marloes Knippenberg, CEO Kerten Hospitality en SHC Ambassador brengt haar ervaringen tijdens de Challenge van dit jaar perfect onder woorden: Als mixed-use, ESG- en lifestyle-exploitant van diverse hospitality concepten, zetten we ons volledig in op de totstandkoming van gemengd gebruik. Dit doen we door elementen te combineren en in contact te komen met gasten, eigenaren, partners, teams en andere belanghebbenden door middel van op maat gemaakte ervaringen. De integratie van de jonge generatie in ons team op alle niveaus, is essentieel om van betekenis te zijn en te blijven. We zijn trots deel uit te maken van een toekomstgericht, wereldwijd initiatief dat deze generatie knappe koppen in contact brengt met leidinggevenden en investeerders in de sector, zodat deze ideeën werkelijkheid worden. De pitches van de finalisten die vandaag zijn gehouden, hebben bewezen dat we moeten luisteren en samenwerken om de hospitality industrie voortdurend te blijven ontwikkelen, zoals andere sectoren doen." 

Ter afsluiting van wederom een mooie editie van deze Sustainable Hospitality Challenge 2022, een laatste opmerking van Paul Griep, oprichter van de SHC, directeur Alumni & Industry Relations Hotelschool The Hague: “De enige manier om het gemeenschappelijke doel, de verduurzaming en verandering van hospitailty branche, te bereiken is door echt samen te werken. Dat is precies waar de Sustainable Hospitality Challenge voor staat en als Hotelschool The Hague zijn we enorm trots dat CEO's en investeerders uit de industrie dit op deze geweldige manier omarmen.”

Overig nieuws