Culinair recensent Van Dam overleden

19 september 2013 |
Culinair recensent Van Dam overleden

Nederlands bekendste culinair journalist Johannes van Dam is op 66-jarige leeftijd overleden. Van Dam was al een lange tijd ziek en leed aan suikerziekte. De journalist had een groot succes met zijn bestseller
'De Dikke van Dam' in 2005. In het ziekenhuis OLVG in Amsterdam is hij overleden.

Nederlands bekendste culinair journalist
Van Dam schreef 25 jaar wekelijks restaurantrecensies voor Het Parool. Johannes van Dam werd op 9 oktober 1946 geboren in Amsterdam. Hij begon in 1965 aan de studies Geneeskunde en Psychologie. Beide studies maakte hij niet af. In 1983 werd hij eigenaar van de Kookboekhandel in de hoofdstad. Deze boekwinkel was gespecialiseerd in kookboeken. Na zeven jaar verkocht hij deze zaak en ging verder met zijn journalistieke carrière met producties voor onder andere Elsevier en de De Morgen. Zijn eerste culinaire recensie verscheen in 1988 bij Elsevier.

Zijn recensie
Van Dam had met zijn recensie veel invloed op het succes van het restaurant. Een goede recensie stond garant aan een vol restaurant.
Van Dam overleed op 18 september om 21.00 uur nadat hij in een coma was geraakt.

Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Longread
Martin Lindelauf met pensioen: een interview in 41 vragen, deel 3

Na 41 dienstjaren houdt Martin Lindelauf (61) het voor gezien. Hij laat de hotellerie achter zich. In 41 vragen portretteert Hospitality Management de gedreven hotelier. Dit is deel 3 uit de reeks, die uit vier delen bestaat. Het laatste deel volgt over enkele dagen. Je team, was dat groot? ...

Columns
Column: Inzicht in gastvrijheidspsychologie gewenst

Triest nieuws, maar we zullen nog een lange periode moeten dealen met het coronavirus. Alhoewel veel hotels in Nederland deze zomer hebben geprofiteerd van de binnenlandse vakanties gaan we een twijfelachtige herfst en winter tegemoet. Ik ben bang dat een deel van uw gasten een psychologisch ‘ ...

Hotelketens
Hotel Merici Sittard wordt toegevoegd aan Accor hotelmerk MGallery

Hotel Merici Sittard van Black Label Hotels wordt per 1 april 2021 onderdeel van Accor’s MGallery Hotel Collection. Het viersterrenhotel is gevestigd in het voormalige klooster van de zusters Ursulinen aan de Oude Markt in het centrum van Sittard. De franchise partner is de huidige operator, B ...

Toerisme Airbnb
Dit zijn de meest gastvrije plekken in Nederland

Staycations zorgen voor een nieuwe trend. Nederlanders zoeken vaker landelijke gebieden op, waarbij met name Airbnb-gasten in minder bezochte provincies gastvrij ontvangen zijn door hosts. In verband met COVID-19 zijn Nederlanders gevraagd deze herfstvakantie dichtbij huis te blijven. Airbnb spoort ...

Hotelbouwplannen Opening
Boutique hotel WSHS opent in 2021

Iets stilletjes tot leven laten komen. Iets dat er al lang was, maar ineens van zich laat horen. Het is de metamorfose van het oude Weeshuis (1599) in Gouda naar Boutique hotel WSHS; nu nog volop in de steigers, straks een stijlvol toevluchtsoord met internationale allure. Met veel liefde is het mon ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Rechter oordeelt: horeca blijft dicht

De horeca blijft voorlopig dicht. Zo oordeelde de rechter vanmiddag in de rechtbank in Den Haag. Een aantal horecaondernemers had een kort geding tegen de Staat aangespannen met als inzet dat de horeca weer de deuren mocht openen. De rechter ging daar niet in mee. Over twee weken volgt de motivering ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: