Dagvoorzitter HotelTech 2017 Mathijs Bouman: 'De digitale revolutie is nu'

13 oktober 2017 | Roy Spijker

Tijdens HotelTech 2017, hét kennisevent voor hoteliers, is macro-econoom Mathijs Bouman dagvoorzitter. Tijdens dit event wil hij hoteliers meegeven dat de digitale revolutie volop aan de gang is. "Over twintig jaar kijken we terug op deze tijd, als de elektrificatie van de industriële revolutie in de twintigste eeuw."

Als econoom en journalist werkt Mathijs Bouman als columnist bij het Financieele Dagblad en is hij beurscommentator bij RTL-Z. Daarnaast is hij regelmatig te zien in tv-programma’s als De Wereld Draait Door, Nieuwsuur een RTL Late Night. Als dagvoorzitter van HotelTech 2017 zal hij het event op een bevlogen en professionele wijze aan elkaar praten, waardoor geen enkele vraag onbeantwoord blijft en er interessante discussies zullen zijn.

Bouman heeft een duidelijk doel voor ogen tijdens HotelTech 2017. “Als dagvoorzitter probeer ik tijdens het evenement ondernemers wakker te schudden dat de digitale revolutie nu plaatsvindt. Deze revolutie gaat veel veranderen, waaronder onze economie. Bedrijven die deze revolutie willen doorstaan zullen zelf dingen moeten gaan organiseren, anders zullen ze het niet overleven.”

Als voorbeeld noemt Bouman bedrijven als Deliveroo of Foodora, die de wereld van bezorgmaaltijden op zijn kop zetten. Volgens de macro-econoom zouden hoteliers hier zelf ook iets mee moeten doen. “Hoe tof zou het zijn als je eten kunt bestellen op je hotelkamer van een restaurant uit de buurt van het hotel. Dat kan nu in principe al, maar wil je in de toekomst relevant blijven dan moet je als hotel zelf ook met vernieuwingen komen.  Doe je dat niet, dan gaan de Deliveroo’s en de Foodora’s er van de wereld dit oppakken en blijf je als bedrijf achter de feiten aanlopen. Je moet je daar tegen wapenen”

Personeelstekort? Leid zelf op!
Bouman laat ook nog even zijn licht schijnen op de huidige economische situatie in Nederland. “Economische gezien gaat het goed in Nederland. Het geld stroomt binnen. De cijfers die we nu zien zien er rooskleurig uit, ook voor volgend jaar. Eigenlijk zijn alle problemen die we nu op economisch vlak hebben, luxeproblemen.”

De macro-econoom doelt dan met name op het personeelstekort wat er op dit moment heerst. Een probleem waar ook de horeca mee kampt. “Tijdens de economische crisis die in 2008 begon, is er te weinig geïnvesteerd in opleidingen. Daardoor is er nu een personeelstekort, dit geldt niet alleen in de horeca, maar is te zien in bijna alle branches. Je kunt dit als bedrijf oplossen door personeel zelf te gaan opleiden. Je ziet ook dat grote bedrijven, zoals de NS en Philips, dit al doen.  Als ik een hotelier was zou ik dolgraag in het bestuur van een ROC bij mij in de buurt willen zitten.”

HotelTech 2017

Mathijs Bouman zal tijdens HotelTech 2017 fungeren als dagvoorzitter. Naast de macro-econoom zullen er keynote-sessies zijn van Herman Rijksen en Jaap Zijlstra, Brechtje de Leij en Herman Konings. Wil jij als hotelier op deze dag aanwezig zijn? Via de website van HotelTech 2017 is het mogelijk om je aan te melden voor het event.
 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Longread
Hotelier Gijs Hendrikx: ''Ik betaal huur op basis van bezetting''

“Hee, met Gijs!” Ik moet even nadenken, maar dan valt het kwartje. Het is Gijs Hendrikx, de veelbelovende en succesvolle hotelier uit Venlo die mij belt. “Ik bel je even om te vertellen hoe het hier in Venlo allemaal is gegaan tijdens de coronacrisis. Volgens mij mag ik van geluk s...

Interview
Ambities bij hotel blooming in Bergen ''Een Bib Gourmand zou geweldig zijn''

Dit interview is onderdeel van het drieluik ‘Hotellerie aan de Noordzeekust geportretteerd’. Twee weken geleden publiceerden we deel 1, het interview met Syrco Bakker, tweesterrenchef van Pure C, onderdeel van Strandhotel Candzand-Bad. Vorige week volgde deel 2: het interview met Mariann...

Onderwijs Ondernemen
Deze hotelprofessionals zijn klaar voor het post-corona tijdperk

Blije gezichten van hotelprofessionals. We vonden het wel weer eens tijd om met iets positiefs te komen. Op de foto zie je de cursisten die met goed gevolg de Revenue Management training - aangeboden door HM Academy, met als trainer Stan Josephi - hebben afgerond. Kansen pakken Ondanks de rece...

Hotelbouwplannen Achtergronden
Hotel de Heerlickheijd van Ermelo heeft een compleet nieuwe fitness

Hotel de Heerlickheijd heeft geïnvesteerd in een compleet nieuwe fitness. Gasten van het hotel en inwoners van en rondom Ermelo kunnen aan de slag met de gloednieuwe apparatuur en gewichten om optimaal te werken aan hun conditie en gezondheid. De Wellness & Fitnessclub wordt aanstaande zate...

Toerisme Coronacrisis
Helft minder Nederlanders op vakantie in maart 2020

In maart 2020 gingen er 1,7 miljoen Nederlanders minder op vakantie dan in dezelfde maand van 2019. Dit is een daling van ruim 50 procent. Over het eerste kwartaal van 2020 is de daling 18 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2019. De daling geldt voor zowel vakanties in het buitenland a...

Achtergronden Coronacrisis
Hoteliers.com organiseert eerste drive-in masterclass

Deze week organiseerde Hoteliers.com, leverancier van commissievrije boekingssoftware voor hotels, een uniek evenement voor haar klanten. Bij Hotel Ernst Sillem Hoeve in Den Dolder was een gedeelte van het parkeerterrein omgetoverd tot een drive-in bioscoop en op het scherm presenteerde Hoteliers.c...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: