Dagvoorzitter HotelTech 2017 Mathijs Bouman: 'De digitale revolutie is nu'

13 oktober 2017 | Roy Spijker

Tijdens HotelTech 2017, hét kennisevent voor hoteliers, is macro-econoom Mathijs Bouman dagvoorzitter. Tijdens dit event wil hij hoteliers meegeven dat de digitale revolutie volop aan de gang is. "Over twintig jaar kijken we terug op deze tijd, als de elektrificatie van de industriële revolutie in de twintigste eeuw."

Als econoom en journalist werkt Mathijs Bouman als columnist bij het Financieele Dagblad en is hij beurscommentator bij RTL-Z. Daarnaast is hij regelmatig te zien in tv-programma’s als De Wereld Draait Door, Nieuwsuur een RTL Late Night. Als dagvoorzitter van HotelTech 2017 zal hij het event op een bevlogen en professionele wijze aan elkaar praten, waardoor geen enkele vraag onbeantwoord blijft en er interessante discussies zullen zijn.

Bouman heeft een duidelijk doel voor ogen tijdens HotelTech 2017. “Als dagvoorzitter probeer ik tijdens het evenement ondernemers wakker te schudden dat de digitale revolutie nu plaatsvindt. Deze revolutie gaat veel veranderen, waaronder onze economie. Bedrijven die deze revolutie willen doorstaan zullen zelf dingen moeten gaan organiseren, anders zullen ze het niet overleven.”

Als voorbeeld noemt Bouman bedrijven als Deliveroo of Foodora, die de wereld van bezorgmaaltijden op zijn kop zetten. Volgens de macro-econoom zouden hoteliers hier zelf ook iets mee moeten doen. “Hoe tof zou het zijn als je eten kunt bestellen op je hotelkamer van een restaurant uit de buurt van het hotel. Dat kan nu in principe al, maar wil je in de toekomst relevant blijven dan moet je als hotel zelf ook met vernieuwingen komen.  Doe je dat niet, dan gaan de Deliveroo’s en de Foodora’s er van de wereld dit oppakken en blijf je als bedrijf achter de feiten aanlopen. Je moet je daar tegen wapenen”

Personeelstekort? Leid zelf op!
Bouman laat ook nog even zijn licht schijnen op de huidige economische situatie in Nederland. “Economische gezien gaat het goed in Nederland. Het geld stroomt binnen. De cijfers die we nu zien zien er rooskleurig uit, ook voor volgend jaar. Eigenlijk zijn alle problemen die we nu op economisch vlak hebben, luxeproblemen.”

De macro-econoom doelt dan met name op het personeelstekort wat er op dit moment heerst. Een probleem waar ook de horeca mee kampt. “Tijdens de economische crisis die in 2008 begon, is er te weinig geïnvesteerd in opleidingen. Daardoor is er nu een personeelstekort, dit geldt niet alleen in de horeca, maar is te zien in bijna alle branches. Je kunt dit als bedrijf oplossen door personeel zelf te gaan opleiden. Je ziet ook dat grote bedrijven, zoals de NS en Philips, dit al doen.  Als ik een hotelier was zou ik dolgraag in het bestuur van een ROC bij mij in de buurt willen zitten.”

HotelTech 2017

Mathijs Bouman zal tijdens HotelTech 2017 fungeren als dagvoorzitter. Naast de macro-econoom zullen er keynote-sessies zijn van Herman Rijksen en Jaap Zijlstra, Brechtje de Leij en Herman Konings. Wil jij als hotelier op deze dag aanwezig zijn? Via de website van HotelTech 2017 is het mogelijk om je aan te melden voor het event.
 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: Martin Hendricks, Black Label Hotels

Martin Hendricks, een ‘Sittardenaar’ in hart en nieren, ging in 2018 zijn eigen weg, nadat hij brak met zijn zakenpartner Danny Keppels, met wie hij onder de vlag van Estate Management Group een aantal zeer aantrekkelijke hotel- en evenementenlocaties in de portefeuille had. Het gaat goe...

Tech Advertorial
''Doe je gast een aanbieding tijdens het openen van de hoteldeur''

Dolf Mulder, de onbetwiste slotenkoning van Nederland, steekt zijn nek uit. Waar zijn bedrijf Hotek Hospitality Group bij vrijwel iedere hotelier bekend is vanwege de kwalitatief hoogstaande hotelsloten, doet hij tegenwoordig meer. Veel meer... De vriendelijke innovator vertelt over de nieuwe mogeli...

Economie
QL Hotels & Restaurants overgenomen door EHM Group

Met ingang van het nieuwe jaar zal QL Hotels & Restaurants worden voortgezet als onafhankelijk onderdeel van EHM Group. Het samenwerkingsverband van exclusieve hotels en restaurants, actief in 9 Europese landen en met bijna 140 leden, komt per 1 januari 2020 onder leiding van Sander Allegro. ...

Personalia
Sander Allegro nieuwe algemeen directeur van QL Hotels

Sander Allegro, vaste columnist voor Hospitality Management, maakte zojuist via social media bekend dat hij per 1 januari 2020 aan de slag gaat als algemeen directeur van QL Hotels. Hieronder lees je de bekendmaking van Sander, die hij op Facebook plaatste: 'Per 1 januari 2020 ga ik aan de sl...

Achtergronden Internationaal
Virtuoso feliciteert awardwinnende topmanagers

Wereldwijd reisnetwerk Virtuoso feliciteert de vijf leden en adviseurs van het reisbureau die de EMEA netwerkprijzen voor innovatie, leiderschap en verkoopkracht hebben gewonnen. De Virtuoso EMEA Member Awards tonen leden die het kaliber van het talent binnen het netwerk illustreren. De winnaars wer...

Opening Internationaal
Louvre Hotels Group opent twee hotels in ‘Le Belaroïa’

Louvre Hotels Group zet zijn ontwikkelingsstrategie voort door uit te breiden op belangrijke locaties. Deze keer richten zij zich in Montpellier specifiek op Le Belaroïa, een complex van 9000 m2, ontworpen door de Franse architect Manuelle Gautrand. In dit complex worden voor het eerst in Frank...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: