The Hoxton, Lloyd Amsterdam opent zijn deuren in augustus 2023: zo gaat het worden (met foto's)

Auteur: Redactie
Opening 17 mei 2023
The Hoxton, Lloyd Amsterdam opent zijn deuren in augustus 2023: zo gaat het worden (met foto's)

The Hoxton opent op 21 augustus zijn tweede hotel in de Nederlandse hoofdstad, gelegen in het hart van de Oostelijke Eilanden. Deze buurt is het thuis van een ontspannen en lokale gemeenschap die aangetrokken is tot uitgestrekte groene natuurgebieden, uitzicht op het water en een bruisende kunstscene. 

Het hotel met 136 kamers zal zijn intrek nemen in een gebouw dat in 1921 werd gebouwd door de Koninklijke Nederlandse Lloyd Shipping Company. Het ontwerp van de nieuwe Hoxton doet eer aan de rijke geschiedenis van het pand en omarmt tegelijkertijd de bruisende en jeugdige energie die Amsterdam-Oost kenmerkt. De lobby waar het huiskamergevoel centraal staat, zal buurtbewoners verwelkomen in hun nieuwe stek, waar ook het restaurant Breman Brasserie, het nieuwe cocktailbar concept Barbue en The Apartment, de hybride evenementen- en vergaderruimte van The Hoxton, gevestigd zijn. Het zonovergoten terras op het zuiden, tevens de ultieme zomer hang-out spot, maakt het plaatje compleet voor Lloyd’s volgende hoofdstuk in Hox-stijl.

Net als bij het interieur van The Hoxton Amsterdam aan de Herengracht, heeft Aime Studios van Ennismore opnieuw samengewerkt met het lokale designbureau Nicemakers om een esthetiek te creëren die een eerbetoon brengt aan de geschiedenis van het gebouw en tegelijkertijd de creatieve geest van de Oostelijke Eilanden vastlegt. Het architecturale erfgoed van het gebouw uit de jaren twintig is omarmd en verheven, met elementen zoals de glas-in-loodramen, houten panelen en originele tegels, geïnspireerd door de baksteen-expressionistische beweging, versterkt door gedurfde tinten en oversized, grafische patronen. Vintage meubilair afkomstig uit Noord-Europa en opvallende verlichtingsarmaturen, zoals de zeven spectaculaire glazen kroonluchters in Breman Brasserie, doen herinneren aan de glamour van de Art Deco stijl van het iconische gebouw. Als contrast met deze historische elementen stelt de nabijgelegen galerie Bisou de gehele vaste kunstcollectie van het hotel samen. Deze collectie zal bestaan uit opkomend lokaal talent in combinatie met gevestigde en herontdekte kunstenaars en is verdeeld over alle publieke ruimtes en kamers van het hotel.

Het gedurfde ontwerp concept wordt voortgezet in de interieurs van 136 slaapkamers. Speelse verwijzingen naar Lloyd's scheepsverbindingen worden gecombineerd met warme kleuren zoals koraal, rood en oker, die contrasteren met koele blauwtinten en grijzen. De unieke plattegrond van het gebouw heeft gezorgd voor een hele reeks bijzondere kamerconcepten, waaronder de Tower Room met zijn charmante wenteltrap, uitzicht op het water en de split-level Studio Mezzanine. Alle Hoxton favorieten waaronder de kamertypes: Cosy, Roomy en Biggy zijn vertegenwoordigd. Nieuw zijn de Biggy Double Up-kamers voor vier personen met twee kingsize bedden, perfect voor een verblijf met familie of vrienden en de Biggy Bunk Up-kamers die naast een tweepersoonsbed ook een stapelbed met gordijn afscheiding hebben, wat doet denken aan nautische slaapplaatsen.

The Hoxton laat de buurt kennismaken met twee nieuwe concepten: Breman Brasserie, een comfortabele plek die geïnspireerd is op de Europese en Zuid-Amerikaanse keuken van rond de eeuwwisseling, vernoemd naar de oorspronkelijke architect van het gebouw, en een op zichzelf staande cocktailbar - Barbue. Geïnspireerd door iconische en tijdloze brasserie cultuur, biedt Breman Brasserie een klassiek Europees all-day menu, gecombineerd met de krachtige smaken van Zuid-Amerika en een sfeer die uitnodigt voor een kopje koffie en taart, een lange lunch die zich uitstrekt tot laat in de middag of een levendig diner dat eindigt met tequila-shots en een gezellige zangpartij op weg naar huis. Barbue is gevestigd in het oorspronkelijke ticketkantoor van het gebouw, een bar geïnspireerd door het gouden tijdperk van Argentinië met deskundig gemaakte cocktails die een twist geven aan de klassiekers, geproduceerd met seizoensgebonden en duurzame ingrediënten.

Het Oostelijke Havengebied wordt geliefd door zowel lokale bewoners als nieuwsgierige reizigers vanwege de ontspannen sfeer en de boetiek winkelstraten. Deze straten, zoals Javastraat en Czaar Peterstraat, zijn rijk aan onafhankelijke galerieën, cafés en bars. Het gebied biedt een opvallend contrast met het kenmerkende grachtenpand-esthetiek van Amsterdam, de waterkant van het Oostelijke Havengebied is namelijk bezaaid met eigentijdse glazen en stalen gebouwen. Het hotel is gunstig gelegen om de hele stad te verkennen; slechts een snelle 10-minuten fietstocht of tramrit naar Centraal Station en 15 minuten verwijderd van zijn zusterhotel aan de Herengracht.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws