Hotel The Hoxton opent deuren

1 juli 2015
Hotel The Hoxton opent deuren

In onze hoofdstad opent aanstaande maandag het eerste Hoxton hotel buiten Londen zijn deuren. Het hotel, bestaande uit vijf grachtenpanden,
was ooit de ambstwoning van de Amsterdamse burgervader. In 2006 werd het eerste Hoxton hotel in Shoreditch, Londen geopend. Ondanks het succes van deze nieuwe hotelervaring, kenmerkt het Hoxton zich nog steeds door de no-nonsense mentaliteit en het 'don't piss anyone off' beleid. Vanaf juli kunnen gasten in Amsterdam verblijven in een van de 111 kamers, verspreid over vijf verdiepingen.

*Vijf kamertypen*
Bij het Hoxton kiezen gasten uit een van de vijf kamertypen: van de 'Shoebox' tot de 'Roomy', het ruimste kamertype. Prijzen starten vanaf 89 euro. Het merendeel van de kamers heeft uitzicht op de Amsterdamse grachten en ongeacht de kamerkeuze genieten gasten van de bijzondere extra's, zoals een koelkast gevuld met verse melk en mineraalwater en een uur lang gratis telefoneren. In de ochtend is er voor alle gasten een 'breakfast bag' met granola, yoghurt, jus d'orange en een banaan.

*Amsterdamse signatuur*
Voor de inrichting van de kamers is het Amsterdamse design duo Nicemakers gevraagd. De rijke historie van het pand alsmede de buurt vormden de inspiratie. Sommige kamers hebben bijzondere details zoals plafondschilderingen die volledig in oude staat zijn hersteld of zolderkamers met authentieke balken aan het plafond. Alle kamers hebben een en-suite watervaldouche; in enkele kamers staat een bad of is er een dubbele watervaldouche.

*Italiaanse keuken*
Op de benedenverdieping is het restaurant Lotti's gevestigd. Dit Italiaanse restaurant is een samenwerking met Soho House Group en serveert ontbijt-, lunch- en dinergerechten. Gasten zitten aan grote tafels, of voor meer privacy, in een private booth. Vanuit de lobby leidt een spiraaltrap naar een mezzazine bar waar koffie en cocktails kunnen worden genuttigd.

*The Apartment*
Ten slotte kent het hotel 'The Apartment', een verzameling van vijf verschillende ruimtes en een centrale keuken met gevulde koelkast voor bezoekers. Flexwerkers, creatievelingen en buren kunnen hier neerstrijken voor een zakelijke afspraak, kop koffie of brainstorm. In de avonduren tovert 'The Apartment' om in een hippe bar voor events of private dinners. De verschillende events van 'Hoxtown', de eigen eventkalender van het Hoxton, zullen hier ook plaatsvinden. Denk aan inspirerende lezingen met designers tot een pop- up tattoo shop.

*Over The Hoxton*
Het eerste Hoxton hotel opent in 2006 in Shoreditch. Het hotel wordt bekend als het ‘anti-hotel’; zaken die in traditionele hotels als vervelend worden gezien komen er bij het Hoxton niet in. Denk aan een gevulde mini-bar met dure drankjes of betalen voor wifi. Bij het Hoxton pakken ze het anders aan en introduceren ze naar eigen zeggen een stijlvol én betaalbaar hotelconcept. Bij het Hoxton draait het overigens om meer dan alleen het aanbieden van een slaapplaats. Het wil iedere gast de ‘Hoxton’ ervaring bieden en hen laten kennis maken met lokale hotspots en buren. Vanuit deze gedachte is 'Hoxtown' geboren, de maandelijkse kalender met events waarbij lokale creatievelingen de kans krijgen hun talent te showcasen, van mode tot muziek en van technologie tot kunst. Het tweede Hoxton hotel opende zijn deuren in 2014 in Holborn. In 2015 wordt het derde hotel geopend in Amsterdam; Parijs en Williamsburg, New York volgen in 2016 en 2017.

Overig nieuws