Duitse sterrenchef Thomas Bühner te gast in De L'Europe

3 juli 2017 | Roy Spijker

Twee Michelinsterren chef Richard van Oostenbrugge en drie Michelinsterren chef Thomas Bühner uit Osnabrück, Duitsland, slaan de handen ineen tijdens een uniek 'Quatre Mains' diner op zondag 17 september 2017. Geniet van de pure smaken en Franse technieken van Van Oostenbrugge gecombineerd met de avant-garde, driedimensionale aromatische keuken van Bühner. Vanaf dinsdag 8 augustus kunt u reserveren voor deze bijzondere avond.

Thomas Bühner, Head Chef van restaurant La Vie, is voor meer dan 20 jaar één van Duitslands meest gerenommeerde top chefs die bekend staat om zijn zuivere en krachtige smaken. Samen met de kookstijl van Richard van Oostenbrugge, die de smaak van elk ingrediënt optimaal tot zijn recht laat komen, zorgen zij voor een unieke en onvergetelijke ervaring.

Over Thomas Bühner
Thomas Bühner leerde de fijne kneepjes van het vak op de Schweizer Haus in Paderborn en werkte daarna bij Düsseldorf Hilton onder toeziend oog van Günter Scherrer, het Landhaus Scherrer in Hamburg, het Grand Cru Restaurant in Lippstadt, het Restaurant Jörg Müller en bij Harald Wohlfahrt’s Schwarzwaldstube. Hier leerde hij het belang van discipline en werd hij geïnspireerd door de down-to- earth houding en de menselijkheid dat Wohlfahrt liet zien naar zijn werknemers.

In 1991 werd hij Chef bij La Table Restaurant in Dortmund waar hij 5 jaar later werd bekroond met zijn eerste Michelinster, gevolgd door een tweede in 1998. In 2001 werd hij bekroond door Gault&Millau als ‘Rising Star of the Year’ en 5 jaar later werd hij uitgeroepen als ‘Chef of the Year’. Sinds 2006 is hij eigenaar van Restaurant La Vie in Osnabrück. In 2009 ontving hij de accolade voor Relais & Chateaux ‘Grand Chef’ en het lidmaatschap van ‘Les Grandes Tables du Monde’ werd toegekend begin 2010. In 2012 werd Thomas Bühner bekroond met zijn derde Michelinster.

Over Richard van Oostenbrugge
Van Oostenbrugge heeft het vak geleerd in Zwitserland waar hij jaren onder verschillende topchefs zich het koken op hoog niveau eigen heeft gemaakt. Van Oostenbrugge is sinds 2010 Executive Chef van hotel De L’Europe waar hij de keukens van alle restaurants en bars overziet: het met twee Michelinsterren bekroonde Bord’Eau Restaurant Gastronomique, de Europese brasserie met een internationale twist Hoofdstad Brasserie, de zomerse hotspot van Amsterdam Hèt Terras, de authentieke gentlemen’s pub vernoemd naar ’s werelds bekende bierbrouwer Alfred ‘Freddy’ Heineken Freddy’s Bar en de luxe lobby lounge de Promenade.

In 2012 werd Van Oostenbrugge bekroond met zijn eerste Michelinster gevolgd door een tweede in 2013. In 2014 ontving hij de award voor ‘Best Chef of the Year’ door Gault&Millau. Naast de positieve feedback van de Nederlandse critici, heeft VanOostenbrugge Bord’Eau Restaurant Gastronomique internationaal op de kaart laten zetten door deel te nemen aan het bekende internationale culinaire programma van KLM, waar hij een maand lang als World Business Class Chef de gerechten heeft bereid op alle internationale vluchten vanaf Schiphol. In september 2015 heeft hij deelgenomen aan het Europese programma van Hangar-7 in Salzburg.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Events Achtergronden
Mindervalidenhotel op Zwarte Cross

Het wordt dit jaar voor 20 tot 25 mindervaliden mogelijk om de Zwarte Cross maximaal te beleven. De 33-jarige Rick Brink uit Hardenberg is maandag 17 juni in het KRO-NCRV programma Minister van Gehandicaptenzaken verkozen tot de eerste minister van Gehandicaptenzaken van Nederland en zal MIVA Las Ve...

Accor Amsterdam
Vierde Accor-hotel klaar voor meetings en events farmaceuten

Ook Novotel Amsterdam City voldoet nu aan de eisen voor meetings en events in de gezondheidszorg / farmaceutische industrie. Het is het vierde als groen gecertificeerde Accor-hotel, na Mercure Amsterdam City, Movenpick Amsterdam City Centre en Novotel Amsterdam Schiphol Airport. De locatie in de omg...

Hilton Hotelketens
Hotelketen uitgelicht: Hilton

In deze rubriek presenteert Hospitality Management de bekendere hotelketens. Een historisch overzicht met actuele cijfers. In 1919 opende Conrad Hilton het eerste Hilton Hotel in Cisco, Texas in de Verenigde Staten. In honderd jaar tijd groeide het bedrijf uit tot een van de bekendste en grootste...

Opening Hotelketens Internationaal
Zo ziet het nieuwe Aloft Hotel in Madrid eruit

Aloft Hotels, Marriott International’s hotelmerk voor muziekfans en liefhebbers van tech, zet deze maand een voetafdruk in Spanje met de opening van Aloft Madrid Gran Via. Het hotel ligt in het bruisende hart van de hoofdstad op steenworp afstand van hotspots zoals het iconische Plaza de Espa&...

Personalia
Nieuwe General Manager voor Hotel Nassau Breda

Hotel Nassau Breda heeft per 1 juli een nieuwe General Manager. Yolanda Bianca neemt het stokje over van Päivi Hagedoorn die 2,5 jaar de scepter zwaaide, maar nu doorstroomt naar mmoederorganisatie Odyssey Hotel Group. Hagedoorn wist van Hotel Nassau Breda een begrip te maken in de wijde omgevi...

Economie Achtergronden
Prijzen hotels, restaurants en voedingsmiddelen in Nederland hoger dan Europees gemiddelde

Van de vijf meestbezochte vakantielanden is Spanje het voordeligst voor vakantiegangers die zelf de boodschappen doen. In Spanje zijn de prijzen voor voeding 4 procent lager dan gemiddeld in de Europese Unie. In Nederland liggen deze prijzen 1,1 procent boven dit gemiddelde. Dat meldt het CBS op bas...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: