Eerste leerlingen gestart met horeca-opleiding Hotel Casa

4 september 2018 | Thijs Jacobs

Op maandag 3 september is in Hotel Casa de nieuwe horeca-opleiding ‘House of Hospitality’ van start gegaan. Met het initiatief gaat het hotel samen met het ROC van Amsterdam het toenemende personeelstekort in de sector op een vernieuwende manier te lijf. Meer dan 75 procent van de lestijd vindt plaats op de werkvloer onder leiding van ervaren vakmensen van Hotel Casa.

Jaarlijks betreden 10.000 tot 11.000 gediplomeerden van horecaopleidingen de arbeidsmarkt. Dat is niet genoeg om de miljoenen (internationale) bezoekers te kunnen bedienen en te voldoen aan het groeiende personeelstekort. House of Hospitality draagt bij aan extra nieuwe instromers.

Hans Vugts, een van de initiatiefnemers en directeur van Hotel Casa: ’De eerste klas binnen Hotel Casa begint met 15 leerlingen, maar met House of Hospitality en alle partners werken we aan een veel grotere ambitie: duizend extra studenten in hospitality-opleidingen binnen vier jaar. Niet alleen nieuwe instromers, maar ook zij-instromers die hun carrière een nieuwe wending willen geven.’

Leren op de werkvloer van ervaren hotelpersoneel 

De leerlingen van House of Hospitality krijgen wekelijks 4 dagen in Hotel Casa les van zowel ROC-docenten als personeel van het Amsterdamse hotel. Daarnaast krijgen zij 1 dag theorievakken op school zoals Nederlands, rekenen, economie en een vreemde taal. Hans Vugts: ‘In het eerste jaar leert de klas alle afdelingen binnen het hotel kennen. Van de keuken en het restaurant tot de receptie en de facilitaire en technische dienst.'

Volwaardig erkend mbo-diploma

House of Hospitality is een voltijd BOL-opleiding van 2 tot 3 jaar op mbo-niveau 4 en wordt georganiseerd binnen 9 aantal horecabedrijven. De leerlingen van de eerste klas binnen Hotel Casa komen rechtstreeks van de middelbare school of een andere mbo-opleiding en zijn tussen de 17 en 23 jaar. De toelating en diplomering verloopt via het ROC van Amsterdam. Een succesvolle afronding van de opleiding resulteert dan in een volwaardig en erkend mbo-diploma, met daarbij de nodige ervaring en referenties.

Over Hotel Casa 

Eind jaren ’50 werd Hotel Casa opgericht met als doel woningnood onder studenten op te lossen. Door kamers door het jaar heen gedeeltelijk beschikbaar te stellen aan hotelgasten, kan Casa tot op de dag van vandaag studenten voorzien van betaalbare huisvesting. Naast een overnachtingsgelegenheid is Hotel Casa de afgelopen jaren ontpopt tot een heuse hotspot met specialty coffeebar, restaurant East57 en dakterras HOPP. Het maatschappelijke karakter van de organisatie maakt het mogelijk om iets terug te doen voor studenten in onze hoofdstad, maar ook voor de inwoners in omgeving Amsterdam Oost. 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

Hotelketens Internationaal
World Trade Center Association kiest voor Lindner WTC Hotel & City Lounge Antwerp

World Trade Center Association (HQ New York) kiest ervoor om zijn dienstverlening onder te brengen in het Lindner WTC Hotel & City Lounge Antwerp aan het Centraal Station in Antwerpen. Door de samenwerking en de co-branding met dit wereldmerk verandert de naam van het hotel officieel in: Lindner...

Amsterdam Van der Valk
Waxsalon in Van der Valk Hotel Amsterdam-Amstel

In oktober opent Van der Valk Hotel Amsterdam-Amstel aan de Joan Muyskenweg 20 de deuren. Dit gloednieuwe hotel is een aanwinst voor het Van der Valk concern én voor de hoofdstad. Hier vindt u alles onder één dak, waaronder een zeer complete wellness met een waxsalon van Delete ...

Awards
De winnaars van Gaia Green Awards zijn...

Tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam zijn op dinsdag 18 september voor de derde keer de Gaia Green Awards uitgereikt. Op het inspiratiepaviljoen rondom duurzaam ondernemen in de horeca, het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen heeft ambassadeur Leon Keekstra (Stadsbemoeial Rotterdam) in de catego...

Amsterdam Culinair
Viering 25 jaar Roberto’s Restaurant met parade van pure klassiekers

Roberto’s Restaurant in Hilton Amsterdam viert dit najaar zijn 25-jarig bestaan. Het klassiek Italiaanse restaurant is altijd trouw gebleven aan zijn filosofie ‘Italiaans te zijn in alle facetten’. Vanaf oktober wordt het jubileum gevierd met een parade van pure klassiekers op de m...

Hilton Interview Longread
Exclusief interview Roberto Payer: "Dit is geen afscheidsinterview"

Roberto Payer. Wellicht de bekendste hotelier van Nederland, een boegbeeld van de hotellerie. Naar eigen zeggen wordt hij snel vergeten als hij stopt. “Zo zit de samenleving in elkaar, maar mij maakt dat niets uit. Als ik stop, herkent niemand me meer, dan ben ik een totale nobody.” Miss...

Events Hoteltech
Wat gebeurt er in het brein van de hotelier?

Tijdens HotelTech 2018, op maandag 19 november in Bunnik, is Margriet Sitskoorn keynote spreker. Zij spreekt over de invloed van leiderschap op het brein en dat geldt natuurlijk niet alleen voor uw hoteliersbrien. Voor hotelmanagers is HotelTech een event dat je niet wilt missen. Bovendien is regist...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: