Finalisten voor AF&BM's F&B Professional of the Year '18 bekend

11 januari 2018 | Thijs Jacobs

Woensdag 10 januari werd in het InnovationLAB theater, tijdens de Horecava, tot op het laatste moment gestreden om een finaleplaats voor de F&B Professional '18 award! Juryvoorzitter Maarten Wessels nam ons voorafgaand eerst mee in zijn visie op het voortdurend veranderende hospitality landschap, waarna de stemmen driftig konden worden geteld en de drie finalisten door AF&BM voorzitter René Giel, onder grote spanning, bekend konden worden gemaakt. Maar liefst meer dan 3750 keer werd er dit jaar gestemd op de F&B professionals!

De drie finalisten zijn:

Ruth Engels | INK Hotel Amsterdam

Jeroen Taillie|NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky Amsterdam

Aukje van Dongen|NH Collection Eindhoven City Centre

Finale in Koninklijk Theater Carré

De drie finalisten mogen zich voorbereiden op de finale op 19 januari, in Koninklijk Theater Carré, waarin zij zich mogen presenteren aan de vakjury:

Maarten Wessels – Wessels Trainingen

Maurice van Rossum – F&B Professional of the Year 2017

Soenil Bahadoer – Restaurant de Lindehof

Iris Kranenburg – Entree Magazine

Demian van der Reijden – Misset Horeca

Paul Sprakel – Hospitality Management

Onderscheidend vermogen

De jury geeft alvast mee dat ondernemerschap, gedrevenheid, aantoonbare successen én liefde voor het F&B-vak, essentiële factoren zijn in deze finale. Daarnaast speelt innovativiteit binnen de functie van F&B Professional ook een belangrijkere rol. En hoe gaan de kandidaten eigenlijk om met het grillige personeelslandschap in de horeca? Wat doen zijn om medewerkers te boeien en te binden? En niet minder belangrijk, hoe spelen zij in de op de nieuwe generatie?

De jury beslist wie dit jaar de titel in de wacht sleept en deze award krijgt uitgereikt tijdens het AF&BM jaargala op 3 februari op de SS te Rotterdam! Dus wie zal de verdiende opvolger worden van Maurice van Rossum, F&B Professional '17?

FOTO: Koninklijke Horeca Nederland

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Opening Den Haag
Park Centraal opent in cultureel centrum van Den Haag

Hospitalitygroep Sircle Collection heeft het 160 jaar oude pand van Park Hotel Den Haag, voorzien van een grondige restyling waarmee het interieur en de identiteit opnieuw zijn vormgegeven tot Park Centraal Den Haag. De renovatie en rebranding van het hotel brengen het culturele erfgoed en bewaarde ...

Columns
Column Jantiene Berg: Mijn hele hebben en houwen op tafel

Het is nu vijf maanden geleden dat mijn compagnon en ik de sleutel van ons urban boutique hotel in Rotterdam inleverden bij de curator. Per direct geen zeggenschap meer, maar nog wel een hoop verplichtingen richting de curator. Een eenzaam proces zonder echt afscheid van je gasten en medewerkers te ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde op basis van deze rekensom: 2,75 procent van het verlies aan omzet. Dit meldt de NOS op basis ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Ook in hotels geen alcohol meer na 20.00 uur

In bars en restaurants van hotels mag vanaf vanavond 20.00 uur geen alcohol meer worden geserveerd. Ook niet via roomservice. Hiermee trekt het kabinet de lijn met het verbod op de verkoop van alcohol in winkels tussen 20.00 en 07.00 uur door. In winkels is dat sinds vorige week woensdag niet meer t ...

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: