Hilton Amsterdam Airport Schiphol opent deuren

17 december 2015 |
Hilton Amsterdam Airport Schiphol opent deuren

Hilton Hotels & Resorts, dat als pionier in 1959 het eerste luchthavenhotel opende ter wereld, opent vandaag het
nieuwe Hilton Amsterdam Airport Schiphol en presenteert daarmee naar eigen zeggen een eigentijdse visie op het luchthavenhotel van nu. Het nieuwe, 433 kamers tellende hotel vervangt het oorspronkelijke Hilton Schiphol dat van 1973 dateert. Het gebouw is ontwikkeld door en eigendom van Schiphol Real Estate.

42-meter hoog atrium
Het Nederlandse architectenbureau Mecanoo creëerde in samenwerking met de Britse interieurontwerpers The Gallery HBA het iconische kubusvormige gebouw met ruitvormige ramen en 42-meter hoog atrium met glazen dak. Nederlandse designinvloeden zijn herkenbaar aanwezig in de openbare ruimtes en in de hotelkamers. De Spaanse kunstenaar Israel Páez maakte een serie kunstwerken voor het hotel, zoals de verhalende tegelwanden in de open keukens van het restaurant en panelen boven het hoofdeinde van de bedden, geïnspireerd op het Nederlandse landschap. Zo biedt elke hotelkamer volgens Hilton iets authentieks en couleur locale.

Pioniersgeest
Milan Arandelovic, area general manager Benelux Hilton Worldwide is trots op het nieuwe gebouw: "De pioniersgeest leeft voort in dit nieuwe Hilton Amsterdam Airport Schiphol, dat model staat voor een nieuwe generatie luchthavenhotels. Het is een geweldig dynamische en inspirerende omgeving; het hotel ademt beweging en beleving en omarmt de geest van het vrije denken. Dat free thinking in action zullen onze gasten en bezoekers ervaren dankzij het visionaire ontwerp en interieur, de wereld aan smaken op het gebied van eten en drinken, de service en voorzieningen en het gedreven medewerkersteam dat is geprikkeld om verwachtingen te overtreffen."



Grootste conferentieruimte
In de open ruimte van het atrium is Hiltons unieke nieuwe lobbyconcept van multifunctionele ‘eilanden’ zichtbaar, met onder meer een receptiegedeelte, lounge en bar. Hilton Amsterdam Airport Schiphol beschikt over het grootste conference centre op de luchthaven. Met 23 in omvang variërende en flexibel in te delen vergaderruimten, een balzaal met een capaciteit van 640 personen en kwalitatief vooraanstaande audiovisuele voorzieningen is het volgens de keten de perfecte locatie voor evenementen en bijeenkomsten van elke gewenste omvang.

Hotelkamers
Het hotel telt 433 kamers, inclusief 12 suites met een aparte woonkamer, grote badkamer en uitgebreide werkruimte en 96 Executive kamers, die gasten toegang geven tot de Executive Lounge.

Eten en drinken
Het Nederlands erfgoed vormde ook de inspiratie voor het aanbod aan dranken en gerechten. In Axis Lobby & Cocktail bar, een van de eilanden in het atrium, kunnen gasten - al sterren tellend door het glazen dak - kiezen uit een groot aanbod van gins en jenevers. Bowery Restaurant heeft drie open keukens en biedt authentieke grillgerechten en Aziatische specialiteiten, bereid van pure ingrediënten en verse producten van lokale telers en leveranciers. De Vine Room biedt de mogelijkheid voor exclusieve wijnproeverijen en private dining tot circa 20 personen en kan gebruikt worden voor boardmeetings en voor speciale gelegenheden.
Hilton Amsterdam Airport Schiphol beschikt als eerste in de Benelux over een eforea spa, Hilton’s wereldwijde spa-concept, en over een 24-uur Fitness Centre.



38 hotels op Europese luchthavens
Simon Vincent, executive vice president en president, Europe, Middle East en Africa, Hilton Worldwide: "Hilton Worldwide heeft op dit moment meer dan 38 hotels op Europese luchthavens en nog meer op cruciale vervoersknooppunten over de gehele wereld. Alleen al vorig jaar bezochten meer dan 55 miljoen passagiers Amsterdam Airport Schiphol, dus we vinden het fantastisch onze gasten deze bijzondere accommodatie, de spa en vergaderfaciliteiten met oog voor klasse en design te kunnen bieden en daarnaast een wereld aan smaken op food & beverage-gebied. Dat zorgt ervoor dat dit nieuwe hotel de eerste keus wordt voor zakenreizigers en vakantiegangers."

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Branded Content
Auping presenteert nieuw bed: Auping Noa

Auping lanceerde op 1 oktober 2020 Auping Noa, een nieuw bed ontworpen door de Deense designer en architect Eva Harlou. Met dit bed voegt Auping een nieuw ontwerp toe aan een lange rij van iconische ontwerpen. Geheel volgens de Scandinavische ontwerptraditie heeft Eva Harlou met Auping Noa een bed o ...

Booking.com OTA's Internationaal
Booking.com vreest 'monopolielijstje' Brussel

Glenn Fogel, CEO van Booking.com, vreest dat zijn bedrijf op een speciaal 'monopolielijstje' van de Europese Commissie komt te staan. Ambtenaren in Brussel werken aan de criteria om tot die lijst te komen. Brussel wil de twintig grootste techbedrijven ter wereld op de lijst hebben. De Europe ...

Coronacrisis
Horeca blijft zeker nog dicht tot december

Waar iedereen al wel rekening mee hield, is gisterenavond bevestigd door minister De Jonge: de gedeeltelijke lockdown duurt in ieder geval nog tot december en 'wellicht tot in het nieuwe jaar'. Dit houdt in dat de horeca tot december de deuren gesloten moet houden. Er wordt op dit moment nog ...

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Opening Den Haag
Park Centraal opent in cultureel centrum van Den Haag

Hospitalitygroep Sircle Collection heeft het 160 jaar oude pand van Park Hotel Den Haag, voorzien van een grondige restyling waarmee het interieur en de identiteit opnieuw zijn vormgegeven tot Park Centraal Den Haag. De renovatie en rebranding van het hotel brengen het culturele erfgoed en bewaarde ...

Columns
Column Jantiene Berg: Mijn hele hebben en houwen op tafel

Het is nu vijf maanden geleden dat mijn compagnon en ik de sleutel van ons urban boutique hotel in Rotterdam inleverden bij de curator. Per direct geen zeggenschap meer, maar nog wel een hoop verplichtingen richting de curator. Een eenzaam proces zonder echt afscheid van je gasten en medewerkers te ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: