Hotel Okura Amsterdam kondigt met trots de lancering aan van KIRI, een hoogwaardig en toch toegankelijk lunchconcept. KIRI presenteert een signature bento, een moderne interpretatie van de klassieke Japanse lunch, zorgvuldig samengesteld voor een harmonieuze balans in smaak, textuur en presentatie. Een bezoek aan KIRI is een moment om te pauzeren, te verbinden en te genieten van een uitgebalanceerde maaltijd in een elegante setting aan de Japanse tuin.
“Met KIRI voegen we een extra dimensie toe aan ons culinaire aanbod”, zegt Jeroen Taillie, director of F&B van Hotel Okura Amsterdam. “Waar onze Japanse dinerconcepten een avondvullende beleving bieden, focust KIRI op de lunch. Het vertaalt de Japanse filosofie van de bento, een symbool van esthetische waardering, voedingsbewustzijn en praktische efficiëntie. Alles met zorg verpakt in een prachtige maaltijd met de kenmerkende aandacht voor detail. Zo bieden we onze gasten een culinaire ervaring voor overdag met een perfecte balans van kwaliteit en tijd.”
Moderne bento-ervaring
De kern van KIRI is de bento-box: een moderne interpretatie van de klassieke Japanse lunch. Het menu ademt toewijding aan kwaliteit en presentatie.
Gasten kunnen zich verheugen op een bento-box voor 58 euro per persoon, met regelmatig wisselende items zoals:
- Een delicate sashimi selectie met zeewiersalade en sesamsaus
- Dungesneden eendenborst met gel van rijstazijn
- Zalm dengaku miso met atsuyaki tamago
- Fijngesneden Wagyu sukini met witlof
Aangevuld met bijgerechten als Japanse rijst met paddenstoelen, misosoep en chawanmushi met sneeuwkrab en afgesloten met verfrissend matcha ijs.
Rust en elegantie aan de Japanse tuin
KIRI is gehuisvest in een intieme ruimte met een prachtig uitzicht over de Japanse tuin van het hotel. Deze setting biedt een oase van rust, ideaal voor een efficiënte en tegelijkertijd complete zakelijke lunch of een moment van culinaire bezinning.
Blijf op de hoogte!
Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.