Hotels van Oranje Noordwijk heeft een nieuwe eigenaar

Auteur: Juan Kort
Overname 29 april 2024
Hotels van Oranje Noordwijk heeft een nieuwe eigenaar

Een consortium van Dreef Beheer, Ramphastos Investments en Van Deursen Group is van plan Hotels van Oranje in Noordwijk over te nemen. 

Het consortium en de huidige eigenaren hebben hierover op hoofdlijnen een akkoord bereikt. De betrokken partijen verwachten de transactie binnen enkele weken te kunnen finaliseren. Tot die tijd worden er geen verdere mededelingen gedaan door het consortium over de voorgenomen overname. Bronnen van Blikopnoordwijk.nl melden dat het bouwplan zoals bedacht door Hotels van Oranje van kracht blijft, maar dat de appartementen kleiner en goedkoper worden. Dezelfde bron laat weten dat het consortium eerst het hotel wind- en waterdicht maakt vanwege de zeer slechte staat van het pand. Daarna volgt de rest van de ontwikkeling. Charles de Boer en Bram Mol zijn nu nog de eigenaren van het hotelbedrijf.

Hotels van Oranje bestond uit Hotel van Oranje en Beach Hotel, met tussenliggend vergaderzalen en bijgebouwen, aan de Koningin Wilhelminaboulevard in Noordwijk aan Zee. Na jaren van voorbereiding sloten de Hotels van Oranje op 1 maart 2022 de deuren voor een grootschalige verbouwing. Het Beach Hotel moest wijken voor de nieuwbouw van Residence van Oranje, een exclusieve residentie die zal bestaan uit zeventig luxueuze appartementen en penthouses. Daardoor verandert de vertrouwde meervoudsvorm Hotels van Oranje in Hotel van Oranje. De heropening van het volledig vernieuwde Hotel van Oranje was eerst gepland op 15 juni 2023. Door onvoorziene omstandigheden, waaronder de crisis die de oorlog in Oekraïne heeft veroorzaakt, liepen de bouwwerkzaamheden flink uit en was het niet duidelijk wanneer het hotel kon heropenen. Later is dit verplaatst naar het eerste kwartaal van 2025. Het oorspronkelijke idee was om het hotel uit te rusten met 230 kamers, inclusief 25 suites en zes restaurants. 

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in uw mailbox? Registreer hier voor onze gratis digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws