Hotelscholen gaan de strijd aan

30 augustus 2013
Hotelscholen gaan de strijd aan

Op 2 september komen studenten van vijf hotelscholen in Europa samen bij NH Grand Hotel Krasnapolsky voor de Battle of the Hotel Schools 2013. Tijdens deze kookwedstrijd creëren de
studenten een 5-gangen diner voor zestig gasten om geld in te zamelen en aandacht te vragen voor het Emma Kinderziekenhuis. Elke gang wordt voorzien van een zorgvuldig geselecteerde wijn en wordt beoordeeld door de jury bestaande uit chefs van Michelin sterrenrestaurants in Nederland.

*2.700 euro voor Emma Kinderziekenhuis*
De Battle of the Hotel Schools begon in 2012 als een opdracht in de tweede fase van de Bachelor opleiding van Hotelschool The Hague. Studenten moesten een liefdadigheidsevenement organiseren en geld inzamelen voor een goed doel van hun keuze. Dit resulteerde in een kookwedstrijd tussen vijf Nederlandse hotelscholen waarbij in totaal 2.700 euro voor het Emma Kinderziekenhuis werd verdiend.

*De deelnemers*
Dit jaar is het evenement internationaler en doen er naast drie Nederlandse hotelscholen ook twee internationale scholen mee. De deelnemende hotelscholen zijn: Hotelschool The Hague, Hogere Hotelschool Stenden uit Leeuwarden (winnaar 2012), Ecole Hôtelière de Lausanne (Zwitserland), Westminster Kingsway College London (UK) en Hoge Hotelschool Maastricht, Hogeschool Zuyd.

*De jury*
Vier chefs van Michelin sterrenrestaurants beoordelen de gerechten per gang om zo te bepalen welke hotelschool de winnaar is van de Battle of the Hotel Schools 2013.
De jury bestaat uit chef Rogér Rassin van restaurant La Rive, chef Han Ji van restaurant Han Ting Cuisine, chef Wilco Berends van restaurant De Nederlanden en chef Christopher Naylor van restaurant Vermeer. Deze restaurants bezitten allen één Michelin ster.

~Myrtille Vromans~

Overig nieuws