Interview: Herberg onder de Linden

15 juni 2011 |
Interview: Herberg onder de Linden

De plaatsnaam Aduard; het klinkt meer als een voornaam, en eigenlijk past dat prima bij Geerhard Slenema, een 'grumpy old man' (BBC) met een gulle lach. Vanaf de straatkant oogt zijn Herberg onder de Linden onopvallend, ware het niet voor de drie lindebomen met monumentenstatus. Aan de zijkant van deze uit 1735 stammende voormalige boerderij bevindt zich - aan het oog onttrokken - een fraaie tuin. Het eveneens beschutte parkeerplaatsje is slechts gemarkeerd met een bescheiden groene banier. Ook dat is tekenend voor deze herberg-met-Michelinster. Hier geldt namelijk nog het aloude adagium 'goede wijn behoeft geen krans'.

Geerhard en Petra Slenema hadden twaalf jaar lang een restaurant in de binnenstad van Groningen. Leuke stad, veel aanloop, veel lof en waardering. Toch zijn ze er weg gegaan, gewoon vanuit de behoefte aan wat meer ruimte, niet zozeer binnen het restaurant, maar eromheen. Zoekt en gij zult vinden, zegt men, doch in de ommelanden van de stad Groningen viel dat absoluut niet mee. Gelukkig bevond zich in Aduard een bouwval die op de nominatie stond om afgebroken te worden. Het echtpaar greep in en begon aan een twee jaar durende restauratie die in 1991 voltooid was.

In Aduard - genoemd naar een klooster - staat een paaltje met richtingaanwijzers; vier om precies te zijn: kloostermuseum, abdijkerk, begraafplaats, geldautomaat. Dat is het. Vier bordjes. Meer smaken zijn er niet. Geen wonder dat de vrienden van Geerhard zeiden: 'Je lijkt wel gek. Waar begin je aan?'We blijven nog even in het verleden; niet van Aduard of het boerderijtje, maar van Geerhard Slenema. Hij komt uit een Drentse boerenfamilie. 'Slachten, uitbenen, bereiden... We deden het allemaal zelf,' vertelt hij. 'Een koe deelde je destijds met de buren. Schapen, kippen... We hadden alles rondlopen en alles werd gegeten. Iedereen was altijd met voedsel bezig.'


"Lees het volledige artikel in dit nummer van Hospitality Management.":http://www.hospitality-management.nl/blad/9/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Coronacrisis
61% van de Nederlanders wil met kerst (verantwoord) buiten de deur eten

Uit het persmoment van dinsdag jl. is duidelijk geworden dat de horeca nog een tijd gesloten blijft. Hoelang is nog niet precies duidelijk. Hoopvol is de blik nu gericht op kerst. Nederlanders willen deze feestdagen weer genieten van quality time buiten de deur. Uit onderzoek van TheFork* blijkt dat ...

Columns Ewout Hoogendoorn
Column Ewout Hoogendoorn: De waarde van het hotel

Wereldwijd wordt veel nagedacht en geredeneerd over wat de coronacrisis voor invloed heeft op de waarde van vastgoed. Binnen Horwath HTL focussen we ons uiteraard op de waarde van hotels. Hotels vallen in de buitencategorie van exploitatiegebonden vastgoed; anders dan een kantoor maakt het een onlos ...

Toerisme
Helft binnenlandse vakantiegangers wil voor eind 2020 weer op vakantie in eigen land 

Van de mensen die dit jaar op vakantie gingen in eigen land, wil ruim de helft nog eens gaan voor het einde van 2020. Dat blijkt uit onderzoek van BungalowSpecials onder 1.151 personen. Van de ondervraagden is 71% sinds maart al op vakantie geweest in eigen land. Van deze groep zegt ruim de hel ...

Interview Longread
Stand van zaken: hoteliers uiten hun zorgen

Na een bewogen en bevlogen zomer is de angst voor een tweede golf werkelijkheid. Tafelheer Sander Allegro (QL Hotels) bespreekt de stand van zaken binnen de hotellerie met Marijke Schreiner (Stayokay) Marco Lemmers (Conscious Hotels), Bastiaan Klomp (Thermae 2000) en Erwin Rozendal (Villa Beukenhof) ...

Booking.com OTA's Internationaal
Booking.com vreest 'monopolielijstje' Brussel

Glenn Fogel, CEO van Booking.com, vreest dat zijn bedrijf op een speciaal 'monopolielijstje' van de Europese Commissie komt te staan. Ambtenaren in Brussel werken aan de criteria om tot die lijst te komen. Brussel wil de twintig grootste techbedrijven ter wereld op de lijst hebben. De Europe ...

Personeel
FNV Horeca: afbouw steunmaatregelen leidt tot vertrek vakkrachten uit horecasector

De gisteren verstuurde Kamerbrief over de aanvullingen op het steun- en herstelpakket, alsmede het persmoment van het Kabinet van gisteravond zorgen voor grote onrust in de horecasector. FNV Horeca vindt het onvoorstelbaar dat het Kabinet gisteravond aangeeft dat er nog te weinig resultaten zijn om ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: