Landgoed De Wilmersberg loopt vooruit op het Preventieakkoord

28 november 2018 | Thijs Jacobs

Afgelopen vrijdag 23 november stuurde staatssecretaris Blokhuis het Nationaal Preventieakkoord, dat ondertekend werd door zeventig maatschappelijke organisaties en bedrijven, naar de Tweede Kamer. Minder ziekte door overgewicht, een rookvrije generatie en meer bewustzijn van de gevaren van alcohol, dat zijn de speerpunten van het akkoord.  Ook Koninklijke Horeca Nederland tekende dit akkoord.

Landgoed De Wilmersberg in De Lutte loopt al enige tijd vooruit op enkele belangrijke maatregelen die in het Preventieakkoord staan. Githa van Vilsteren, die samen met haar man Boudewijn de dagelijkse leiding heeft: “Gasten komen bij ons om te genieten, dat is ons bestaansrecht en dat blijft te allen tijde voorop staan. Wij denken echter niet alleen aan de winstgevendheid van het hotel, onze wereld is groter dan dat en wij nemen onze verantwoordelijkheid voor toekomstige generaties, daarin zijn wij vooruitstrevend en ambitieus”. Zo is De Wilmersberg sinds 2013 het enige zelfstandige hotel in Twente dat in het bezit is van Green Key Goud, het keurmerk dat gegeven wordt aan locaties waar duurzaamheid en kwaliteit hand in hand gaan. Tegelijkertijd blijft de kwaliteit gehandhaafd; De Wilmersberg is nummer 17 van de beste 25 hotels van Nederland op Tripadvisor en scoort een 9.1 op Booking.com.

Rookvrij terras

De Wilmersberg gaat echter verder dan dat. Vanaf afgelopen zomer is het terras, dat bekend staat om het bijzondere uitzicht, geheel rookvrij. Daarnaast heeft De Wilmersberg vanaf medio 2017 een vegetarisch 6-gangenmenu, waarbij lokale en seizoensgebonden groenten het uitgangspunt zijn.  Van Vilsteren: “Zonder onze gasten te willen betuttelen, zijn wij van mening dat mensen die ervoor kiezen om bewust in het leven te staan, zich bij De Wilmersberg gezien moeten voelen en niet achtergesteld worden bij mensen voor wie dat minder prioriteit heeft. Chef-kok Ronald Bor ziet het als zijn ultieme uitdaging om de vegetarische gerechten zo te maken dat juist de mensen die geen vlees of vis eten, extra verwend worden. Desgewenst kunnen gasten een kleine portie vis of vlees bij hun groentegerecht bestellen”. Daarnaast heeft De Wilmersberg de vertrouwde a la carte kaart met vis- een vleesgerechten.

Of alle gasten de maatregelen weten te waarderen? Githa van Vilsteren: “Nee, niet alle gasten zijn er blij mee en uiteraard hebben wij ook enkele klachten gekregen, bijvoorbeeld van mensen die per se wilden roken op ons terras. De klachten vallen echter geheel in het niet bij het aantal gasten dat positief is over het rookvrije terras of over het vegetarische menu. Wij verwachten dat het aantal mensen dat bewust in het leven staat in de toekomst eerder toe- dan af zal nemen, dat zien wij al bij onze kinderen”.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Tech Branded Content
Netflix streamen kan nu ook op de hotelkamer

Het Van der Valk Hotel in Vianen heeft een primeur te pakken. In dit hotel kunnen de hotelgasten, op dit moment op 12 kamers, alle content vanaf hun eigen device streamen naar de hotel-tv. Dit is nieuw, want met name Netflix kon in hotels tot op heden niet zomaar gestreamd worden. Thuis kan vrijw ...

Hotelketens Achtergronden
Escape room geopend in Hampshire Hotel

Sir Paul McCartney verlaat halsoverkop zijn hotelkamer na een onrustige nacht. In zijn haast is hij een gigantische koffer vergeten. De inhoud hiervan is raadselachtig. Vrijwel meteen na zijn vertrek contacteert zijn management het hotel. Zij verzoeken nadrukkelijk de koffer te bewaken en deze niet ...

Hotelbouwplannen Achtergronden
Start van bouw Hotel De Timmerfabriek Vlissingen

Op donderdag 26 november heeft Wethouder John de Jonge, doormiddel van het onthullen van het bouwbord, de bouw van Hotel De Timmerfabriek officieel ingeluid. In het rijksmonumentale pand uit 1914 worden naast maar liefst 68 luxe loft (hotel)appartementen een restaurant, brasserie met chefs table, ba ...

Hotelketens Culinair
Thuisbezorging door Van der Valk tijdens Kerst

Het is niemand ontgaan; de horeca gaat er inmiddels vanuit dat er geen massale openstelling komt deze Kerst. Ook op het Van der Valk concern heeft corona flinke impact. Hoewel overnachtende hotelgasten welkom zijn, ziet de Kerst er voor Nederlands grootste horecabedrijf dit jaar heel anders uit. Sti ...

Interview Longread
Interview: ''Gelukkig hebben wij long-stay appartementen''

Loppersum. De Groningse plaats staat bekend als epicentrum van de aardbevingen, veroorzaakt door de gaswinning door de NAM. Tegelijkertijd is het een oase van rust, een plek waar je ruimte vindt en veilig kunt vertoeven. Cees de Vries, eigenaar van Hotel Spoorzicht & Spa, neemt ons mee door zijn ...

Economie KHN
Fors deel van de horeca staat op omvallen

Volgens de berichtgeving van de afgelopen dagen – waaronder het laatste OMT advies – en gesprekken die Koninklijke Horeca Nederland (KHN) voert met de overheid en MKB-Nederland lijkt de kans dat er op korte termijn versoepelingen voor (delen van) de horeca komen voor medio januari uiterm ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: