Landgoed De Wilmersberg loopt vooruit op het Preventieakkoord

28 november 2018 | Thijs Jacobs

Afgelopen vrijdag 23 november stuurde staatssecretaris Blokhuis het Nationaal Preventieakkoord, dat ondertekend werd door zeventig maatschappelijke organisaties en bedrijven, naar de Tweede Kamer. Minder ziekte door overgewicht, een rookvrije generatie en meer bewustzijn van de gevaren van alcohol, dat zijn de speerpunten van het akkoord.  Ook Koninklijke Horeca Nederland tekende dit akkoord.

Landgoed De Wilmersberg in De Lutte loopt al enige tijd vooruit op enkele belangrijke maatregelen die in het Preventieakkoord staan. Githa van Vilsteren, die samen met haar man Boudewijn de dagelijkse leiding heeft: “Gasten komen bij ons om te genieten, dat is ons bestaansrecht en dat blijft te allen tijde voorop staan. Wij denken echter niet alleen aan de winstgevendheid van het hotel, onze wereld is groter dan dat en wij nemen onze verantwoordelijkheid voor toekomstige generaties, daarin zijn wij vooruitstrevend en ambitieus”. Zo is De Wilmersberg sinds 2013 het enige zelfstandige hotel in Twente dat in het bezit is van Green Key Goud, het keurmerk dat gegeven wordt aan locaties waar duurzaamheid en kwaliteit hand in hand gaan. Tegelijkertijd blijft de kwaliteit gehandhaafd; De Wilmersberg is nummer 17 van de beste 25 hotels van Nederland op Tripadvisor en scoort een 9.1 op Booking.com.

Rookvrij terras

De Wilmersberg gaat echter verder dan dat. Vanaf afgelopen zomer is het terras, dat bekend staat om het bijzondere uitzicht, geheel rookvrij. Daarnaast heeft De Wilmersberg vanaf medio 2017 een vegetarisch 6-gangenmenu, waarbij lokale en seizoensgebonden groenten het uitgangspunt zijn.  Van Vilsteren: “Zonder onze gasten te willen betuttelen, zijn wij van mening dat mensen die ervoor kiezen om bewust in het leven te staan, zich bij De Wilmersberg gezien moeten voelen en niet achtergesteld worden bij mensen voor wie dat minder prioriteit heeft. Chef-kok Ronald Bor ziet het als zijn ultieme uitdaging om de vegetarische gerechten zo te maken dat juist de mensen die geen vlees of vis eten, extra verwend worden. Desgewenst kunnen gasten een kleine portie vis of vlees bij hun groentegerecht bestellen”. Daarnaast heeft De Wilmersberg de vertrouwde a la carte kaart met vis- een vleesgerechten.

Of alle gasten de maatregelen weten te waarderen? Githa van Vilsteren: “Nee, niet alle gasten zijn er blij mee en uiteraard hebben wij ook enkele klachten gekregen, bijvoorbeeld van mensen die per se wilden roken op ons terras. De klachten vallen echter geheel in het niet bij het aantal gasten dat positief is over het rookvrije terras of over het vegetarische menu. Wij verwachten dat het aantal mensen dat bewust in het leven staat in de toekomst eerder toe- dan af zal nemen, dat zien wij al bij onze kinderen”.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Longread
Interview Gunay en Atilay Uslu: "We hebben nu al bijna 10.000 bedden"

Wie denkt dat dit interview met Atilay en Gunay Uslu (à la Quote 500) gaat over het reeds vergaarde vermogen van de oprichter of over het succes van Corendon op het gebied van touroperating of airlines, komt bedrogen uit. Nee, de hoteltak van Corendon is inmiddels zo groot geworden, dat dit o...

Interview Longread
Alle interviews van 2018 op een rijtje

2018 was een druk en succesvol hoteljaar. Voor jou als hotelier (althans, dat hopen wij), maar ook voor ons. Wat een prachtige ontmoetingen met geweldige hoteliers hebben we in 2018 mogen meemaken; het mooie van ons vak is dat wij jou er deelgenoot van hebben kunnen maken door die verhalen op te sch...

Economie Achtergronden
Verhoging btw-tarief: doorberekenen of niet?

De btw-verhoging van het lage tarief (van 6 naar 9 procent) komt akelig dichtbij. Op 1 januari 2019 moet de horeca daarom bij vrijwel de gehele inkoop, met uitzondering van alcoholhoudende dranken, rekening houden met een prijsverhoging. Goed om te weten: bier tot 0,5% en wijn tot 1,2% vallen onder ...

Achtergronden
Download nu de HorecaMarketingKalender 2019

Hij is er weer! Je kunt de HorecaMarketingKalender 2019 nu gratis downloaden via deze link! De HorecaMarketingKalender is hét overzicht van feestdagen, vakanties en evenementen in Nederland en omgeving. Heb je je ooit weleens afgevraagd wat al die Duitsers ineens in je hotel deden? Dat kwa...

Achtergronden
Download nu de Hospitality Management Kerstspecial

Heerlijk, het is bijna Kerst. Voor wie zich even terug wil trekken, en daarbij een goed stuk wil lezen, biedt de Kerstspecial van Hospitality Management uitkomst. In deze speciale uitgave plaatsten we maar liefst vijf diepte-interviews, met onder andere Atilay en Gunay Uslu van Corendon, Maik Willem...

Hotel Achtergronden
City Resort Helmond opnieuw host van Open Dutch Taekwondo

City Resort Hotel Helmond heeft een goed jaar achter de rug. In 2018 mocht het weer vele tevreden (hotel)gasten verwelkomen die zich enorm goed thuis voelden. Dat kan ook haast niet anders want City Resort Helmond biedt diverse faciliteiten zoals Wellnessresort Helmond en Restaurant Op Suyt. Daarnaa...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: