Landgoed De Wilmersberg loopt vooruit op het Preventieakkoord

28 november 2018 | Thijs Jacobs

Afgelopen vrijdag 23 november stuurde staatssecretaris Blokhuis het Nationaal Preventieakkoord, dat ondertekend werd door zeventig maatschappelijke organisaties en bedrijven, naar de Tweede Kamer. Minder ziekte door overgewicht, een rookvrije generatie en meer bewustzijn van de gevaren van alcohol, dat zijn de speerpunten van het akkoord.  Ook Koninklijke Horeca Nederland tekende dit akkoord.

Landgoed De Wilmersberg in De Lutte loopt al enige tijd vooruit op enkele belangrijke maatregelen die in het Preventieakkoord staan. Githa van Vilsteren, die samen met haar man Boudewijn de dagelijkse leiding heeft: “Gasten komen bij ons om te genieten, dat is ons bestaansrecht en dat blijft te allen tijde voorop staan. Wij denken echter niet alleen aan de winstgevendheid van het hotel, onze wereld is groter dan dat en wij nemen onze verantwoordelijkheid voor toekomstige generaties, daarin zijn wij vooruitstrevend en ambitieus”. Zo is De Wilmersberg sinds 2013 het enige zelfstandige hotel in Twente dat in het bezit is van Green Key Goud, het keurmerk dat gegeven wordt aan locaties waar duurzaamheid en kwaliteit hand in hand gaan. Tegelijkertijd blijft de kwaliteit gehandhaafd; De Wilmersberg is nummer 17 van de beste 25 hotels van Nederland op Tripadvisor en scoort een 9.1 op Booking.com.

Rookvrij terras

De Wilmersberg gaat echter verder dan dat. Vanaf afgelopen zomer is het terras, dat bekend staat om het bijzondere uitzicht, geheel rookvrij. Daarnaast heeft De Wilmersberg vanaf medio 2017 een vegetarisch 6-gangenmenu, waarbij lokale en seizoensgebonden groenten het uitgangspunt zijn.  Van Vilsteren: “Zonder onze gasten te willen betuttelen, zijn wij van mening dat mensen die ervoor kiezen om bewust in het leven te staan, zich bij De Wilmersberg gezien moeten voelen en niet achtergesteld worden bij mensen voor wie dat minder prioriteit heeft. Chef-kok Ronald Bor ziet het als zijn ultieme uitdaging om de vegetarische gerechten zo te maken dat juist de mensen die geen vlees of vis eten, extra verwend worden. Desgewenst kunnen gasten een kleine portie vis of vlees bij hun groentegerecht bestellen”. Daarnaast heeft De Wilmersberg de vertrouwde a la carte kaart met vis- een vleesgerechten.

Of alle gasten de maatregelen weten te waarderen? Githa van Vilsteren: “Nee, niet alle gasten zijn er blij mee en uiteraard hebben wij ook enkele klachten gekregen, bijvoorbeeld van mensen die per se wilden roken op ons terras. De klachten vallen echter geheel in het niet bij het aantal gasten dat positief is over het rookvrije terras of over het vegetarische menu. Wij verwachten dat het aantal mensen dat bewust in het leven staat in de toekomst eerder toe- dan af zal nemen, dat zien wij al bij onze kinderen”.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Advertorial
Walk-In met accessoires: een design met veel toegevoegde waarde

De veelzijdige accessoires van HÜPPE Select+ vullen nu elke moderne Walk-In douche perfect aan. Één design met veel toegevoegde waarde, esthetisch, tijdloos mooi en functioneel. De veelzijdige accessoires zijn niet alleen nuttig voor uw gasten, ze zorgen ook voor veel extra comfor...

Economie Internationaal
Goldman Sachs richt pijlen op overname B&B Hotels

Er zijn exclusieve gesprekken gaande tussen de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs en investeerder PAI. De gesprekken gaan in dit geval over de overname van B&B Hotels. B&B Hotels telt 476 vestigingen en de zakenbank is bereid 1,9 miljard euro neer te tellen voor de overname, zo lezen we in...

Economie Toerisme
Buitenlands toerisme groeit vooral buiten grote steden

Door de welvaartsgroei en de grotere bereikbaarheid van bestemmingen blijft het toerisme ook in de komende jaren stijgen. ABN AMRO geeft wel aan dat het tempo hiervan enigszins afneemt door de economische groeivertraging in herkomstlanden van toeristen. Hierdoor vertraagt bijvoorbeeld ook de groei v...

Personalia Hotel
Nieuwe operations manager Landgoed Huize Bergen

Hubèrt van den Heuvel is de nieuwe operations manager van Landgoed Huize Bergen te Vught. Van den Heuvel heeft in het verleden veel ervaring opgedaan binnen de hospitality. De afgelopen 10 jaar heeft hij gewerkt als (interim)bedrijfsadviseur voor horecabedrijven op het gebied van conceptontwi...

Hotelbouwplannen Culinair
Nieuwe hotelkamers voor sterrenrestaurant Valuas Venlo

Sterrenrestaurant Valuas in Venlo heeft 13 totaal vernieuwde hotelkamers in gebruik genomen. Bij de inrichting is de natuur gebruikt als inspiratiebron en speelt duurzaamheid een grote rol. Het is de derde grote verbouwing in acht jaar voor eigenaar Eric Swaghoven, die eerder het restaurant en de ke...

Tech Advertorial
Best Western City Hotel de Jonge kiest voor PMS van Guestline

Het Best Western City Hotel de Jonge is sinds 1874 een begrip in de hoofdstad van Drenthe en beschikt over 72 hotelkamers, restaurant en 8 vergaderzalen. Het hotel kiest voor een PMS-systeem van Guestline. Rob Riper, algemeen directeur van Best Western City Hotel de Jonge: Met de installatie heb...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: