Landgoed De Wilmersberg loopt vooruit op het Preventieakkoord

28 november 2018 | Thijs Jacobs

Afgelopen vrijdag 23 november stuurde staatssecretaris Blokhuis het Nationaal Preventieakkoord, dat ondertekend werd door zeventig maatschappelijke organisaties en bedrijven, naar de Tweede Kamer. Minder ziekte door overgewicht, een rookvrije generatie en meer bewustzijn van de gevaren van alcohol, dat zijn de speerpunten van het akkoord.  Ook Koninklijke Horeca Nederland tekende dit akkoord.

Landgoed De Wilmersberg in De Lutte loopt al enige tijd vooruit op enkele belangrijke maatregelen die in het Preventieakkoord staan. Githa van Vilsteren, die samen met haar man Boudewijn de dagelijkse leiding heeft: “Gasten komen bij ons om te genieten, dat is ons bestaansrecht en dat blijft te allen tijde voorop staan. Wij denken echter niet alleen aan de winstgevendheid van het hotel, onze wereld is groter dan dat en wij nemen onze verantwoordelijkheid voor toekomstige generaties, daarin zijn wij vooruitstrevend en ambitieus”. Zo is De Wilmersberg sinds 2013 het enige zelfstandige hotel in Twente dat in het bezit is van Green Key Goud, het keurmerk dat gegeven wordt aan locaties waar duurzaamheid en kwaliteit hand in hand gaan. Tegelijkertijd blijft de kwaliteit gehandhaafd; De Wilmersberg is nummer 17 van de beste 25 hotels van Nederland op Tripadvisor en scoort een 9.1 op Booking.com.

Rookvrij terras

De Wilmersberg gaat echter verder dan dat. Vanaf afgelopen zomer is het terras, dat bekend staat om het bijzondere uitzicht, geheel rookvrij. Daarnaast heeft De Wilmersberg vanaf medio 2017 een vegetarisch 6-gangenmenu, waarbij lokale en seizoensgebonden groenten het uitgangspunt zijn.  Van Vilsteren: “Zonder onze gasten te willen betuttelen, zijn wij van mening dat mensen die ervoor kiezen om bewust in het leven te staan, zich bij De Wilmersberg gezien moeten voelen en niet achtergesteld worden bij mensen voor wie dat minder prioriteit heeft. Chef-kok Ronald Bor ziet het als zijn ultieme uitdaging om de vegetarische gerechten zo te maken dat juist de mensen die geen vlees of vis eten, extra verwend worden. Desgewenst kunnen gasten een kleine portie vis of vlees bij hun groentegerecht bestellen”. Daarnaast heeft De Wilmersberg de vertrouwde a la carte kaart met vis- een vleesgerechten.

Of alle gasten de maatregelen weten te waarderen? Githa van Vilsteren: “Nee, niet alle gasten zijn er blij mee en uiteraard hebben wij ook enkele klachten gekregen, bijvoorbeeld van mensen die per se wilden roken op ons terras. De klachten vallen echter geheel in het niet bij het aantal gasten dat positief is over het rookvrije terras of over het vegetarische menu. Wij verwachten dat het aantal mensen dat bewust in het leven staat in de toekomst eerder toe- dan af zal nemen, dat zien wij al bij onze kinderen”.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Amsterdam Culinair
Taiko, in het Conservatorium Hotel, heropent en serveert Hiramasa Kingfish

Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, heropent op 30 september haar deuren voor hotelgasten en bezoekers. Na het succes van de Red King Crab, Wagyu, Wasabi en Soja menu’s, heeft het veelgeprezen modern-Aziatische restaurant van het Conservatorium hotel in Ams...

Economie Interview
Barbara Baarsma: "Amsterdamse hotels moeten serieus nadenken over transformatie"

Barbara Baarsma is econome en directievoorzitter van Rabobank Amsterdam. Bovendien is zij hoogleraar economie aan de Universiteit van Amsterdam. Naast haar werk bij de Rabobank is Barbara Baarsma hoogleraar toegepaste economie aan de Universiteit van Amsterdam. Ook is zij voorzitter van de Bankraad ...

Internationaal Coronacrisis
Coronacrisis: 5 grootste hotelketens ter wereld verloren 25 miljard aan waarde

De uitbraak van het coronavirus heeft elke sector over de hele wereld getroffen, maar de hotelindustrie behoort tot de zwaarst getroffen sectoren. Hoewel de hotels verhoogde veiligheids- en hygiënemaatregelen hebben genomen, en voorzichtig zijn heropend voor het zomerse reisseizoen, kan het her...

Branded Content
The Slaak Rotterdam strak beveiligd

The Slaak Rotterdam is gevestigd in een oud monumentaal pand waar vroeger Rotterdam’s grootste krant “Het Vrije Volk” gehuisvest was. Na een flinke verbouwing opende het hotel in 2019 haar deuren met alle glorie en sfeer die ook op het hoogtepunt midden jaren 50 daar aanwezig was. ...

Amsterdam Achtergronden
Sir Hotels ruilt luxe bedden in voor bureaus

Vanaf vandaag biedt hotel collectie Sir Hotels flexibele werkplekken aan. Waar de vraag naar bedden voor de zakelijke markt drastisch afgenomen is, stijgt de vraag naar rustige werkplekken. Meer kantoren zoals Nike en Google houden hun kantoren tot zeker het einde van het jaar gesloten. Sir Hotels s...

Personeel
Preston Palace lanceert nieuwe werkcampagne

In tijden waarin werkgevers noodgedwongen hun gewaardeerde werknemers moeten laten gaan, lanceert Preston Palace juist een campagne om nieuwe collega's te werven. Van fulltime, parttime tot bijbaantje. Zelfs een combinatie van diverse afdelingen binnen in één functie is mogelijk. ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: