Marijke Vuik nieuwe voorzitter KHN

Auteur: Redactie
KHN Personalia 7 maart 2023
Marijke Vuik nieuwe voorzitter KHN

Op 7 maart trad Marijke Vuik aan als voorzitter van de vereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Zij volgt Robèr Willemsen op, die na zeven jaar de maximale zittingsduur als voorzitter heeft bereikt. Marijke is de eerste vrouwelijke voorzitter in de geschiedenis van KHN.

Afgelopen december werd de voordracht van Marijke unaniem ondersteund door de Ledenraad, het hoogste orgaan van de vereniging dat bestaat uit vertegenwoordigers van alle regio’s binnen KHN. De Ledenraad toonde zich zeer ingenomen met deze jonge, enthousiaste en ambitievolle ondernemer. 

Hart voor de horeca

Marijke Vuik (39) begon al op haar 22e haar eerste horecabedrijf. Sindsdien heeft ze vanuit haar passie voor de horeca verschillende horecabedrijven opgericht. Op dit moment is ze eigenaar van drie bedrijven: Biercafé Doerak, Café het Klooster en Slijterij Hoptic te Delft. Ook is zij de organisator van twee bierevenementen in Delft. 

Marijkes hart voor de horeca uit zich niet alleen in haar ondernemerschap. De afgelopen jaren heeft ze zich op lokaal niveau ingezet bij verschillende adviescommissies, klankbordgroepen en initiatieven namens de horeca of overkoepelend namens ondernemers in de regio. Ook was ze politiek actief als raadslid in Delft. Het voorzitterschap van KHN was een logische volgende stap.

Grote eer

Marijke Vuik: “Het is voor mij een grote eer om de functie van voorzitter te mogen vervullen. Ik kijk ernaar uit om veel leden te ontmoeten en samen te werken aan een sterke toekomst voor onze mooie branche. We komen natuurlijk uit een enorme crisis door corona. De aankomende jaren is een tijd van opbouwen en van verbinding. Een ander belangrijk dossier is de krapte en uitdagingen op de arbeidsmarkt, ook daar ligt een grote uitdaging voor de branche.”

Robèr Willemsen: “Ik heb volop genoten van mijn tijd als voorzitter, hoe zwaar en moeilijk het soms ook was. Vooral de coronaperiode was een rollercoaster, maar we hebben ons als KHN van onze goede kant kunnen laten zien en ik ben er trots op hoe we als branche uit de crisis zijn gekomen. Mijn termijn zit erop en ik ga me nu weer helemaal focussen op mijn familie en het ondernemerschap. Ik heb volop vertrouwen in Marijke Vuik als opvolger, die vol enthousiasme en met een frisse blik aan deze functie begint.” 
 

Overig nieuws