Mövenpick Hotels breidt duurzaam uit

13 maart 2014
Mövenpick Hotels breidt duurzaam uit

Mövenpick Hotels & Resorts kondigt nieuwe hotels in Turkije, Mongolië en Marokko, de overname van een bekend hotelpand in Pakistan, en de opening van een nieuw ‘hotel in een hotel’ in
Egypte aan. Hiermee blijft naar eigen zeggen duurzame groei een kenmerk van de onderneming.

*Duurzaam en doordacht*
“Doordachte duurzame groei is een kenmerk van Mövenpick Hotels & Resorts geworden en deze prachtige nieuwe projecten illustreren deze filosofie perfect,” aldus President en CEO Jean Gabriel Pérès.

*Overname*
Mövenpick heeft recentelijk een vijfsterrenhotel in Karachi overgenomen van Sheraton. Het 407-kamers tellende hotel, nu bekend als het Mövenpick Hotel Karachi, is het eerste hotel in Pakistan dat wordt beheerd door het bedrijf met een Zwitserse achtergrond.

*Noord-Afrika*
Mövenpick Hotels & Resorts gaat naast het bestaande hotel in Tanger nog twee hotels in Marokko openen. Tegen de zomer zal de onderneming het management overnemen van een hotel in Casablanca, gelegen in het hart van het zakendistrict ‘Wall Street’, dicht bij de beroemde Medina. Het 184-kamers tellende Mövenpick Hotel Casablanca heeft een zwembad op het dak, spa, drie restaurants en zes vergaderruimten. Onder de naam Hotel Casablanca Plaza werd het hotel van 16 verdiepingen in 2011 volledig gerenoveerd en staan verdere verbeteringen aan restaurants en bars gepland.

*In aanbouw*
Eind 2014 wordt het derde Marokkaanse hotel geopend aan de exclusieve Avenue Mohammed V in de wijk Hivernage in Marrakech. Het Mövenpick Hotel Marrakech met 374 kamers is momenteel in aanbouw en zal één van de grootste conferentiehotels van de stad worden. Zodra het voltooid is, kunnen gasten genieten van het grootste zwembad in het stadscentrum en van een aangrenzend winkelcentrum met 88 chique boetieks, een Buddha Bar, Hard Rock Café, Kidzo entertainment zone en een ijsbaan.

*Istanboel*
Ondertussen opent Mövenpick Hotels & Resorts komende zomer haar vierde hotel in Turkije, het Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn, een modern 137-kamers tellend etablissement met uitzicht op de oevers van Istanbul’s beroemde Gouden Hoorn estuarium. De bouw van het hotel is uitgevoerd in overeenstemming met de laatste internationale duurzaamheidnormen.

*Midden-Azië*
Mövenpick Hotels & Resorts heeft ook aangekondigd vanaf 2018 een nieuw hotel te gaan beheren in de hoofdstad van Mongolië. Het Mövenpick Hotel & Residences Ulaanbaatar met 250 kamers en 124 woningen komt in de chique wijk Banyanzurh District op slechts 3,5 km van het historische centrum van Sukhbaatar Square.

*Egypte*
Ten slotte heeft Mövenpick Hotels & Resorts net een modern nieuw ‘hotel in een hotel’ geopend bij Mövenpick Hotel Cairo Pyramids. De nieuwe vier verdiepingen tellende hoteluitbreiding met 144 kamers, biedt een stijlvol alternatief voor het bestaande bungalow-resort.

Overig nieuws