Nieuw gastvrijheidsconcept bij De Cantharel

21 juni 2018 | David Bakker

Na een grondige verbouwing is de nieuwe entree van de hotelhoeve nu gesitueerd in het hart van het gebouw, als verbinding tussen de oude en de nieuwe vleugel van het hotel. De entree staat symbool voor het nieuwe gastvrijheidsconcept waarmee de Cantharel haar gasten nog meer kan verwennen en verrassen. Bewust heeft De Cantharel onlangs de hotelentree en de entree naar de restaurants en zalen van elkaar losgekoppeld. Decennialang maakten gasten gebruik van één ingang voor alle activiteiten. Door de groei van het bedrijf in de afgelopen jaren en de toenemende vraag naar buitenactiviteiten ontstond de wens om een nieuwe lobby te creëren waarin meer tijd en aandacht is voor iedere gast. In de nieuwe hotelentree hebben gastheren en gastvrouwen de mogelijkheid om gasten in een van de zitjes van de nieuwe lobby in alle rust te informeren over de faciliteiten en activiteiten die het hotel biedt en ze zo te verwelkomen in de schoonheid en rust van de Veluwe, de achtertuin van De Cantharel. Ook over het ontwerp van de ruimte is nagedacht vanuit het gastvrijheidsconcept. De grote, gesloten balie is verdwenen waardoor er meer betrokkenheid is tussen gast en gastheer/gastvrouw. Ook is er in de sfeervolle lobby ruimte gecreëerd om te genieten en ontspannen. Een bibliotheek, een veranda en een shop met lekkernijen voor op de kamer, onderweg of thuis bieden gasten alle mogelijkheid om hun verblijf nog aangenamer te maken. De entree voor het restaurant en de zalen blijft overigens op de oorspronkelijke plek, Ook daar is de grote balie verdwenen en worden gasten ontvangen door een gastheer of gastvrouw.

Bevoorrecht

Remmert Zandstra, general manager van Van der Valk Hotel Apeldoorn - De Cantharel: “We krijgen zelf veel energie van de prachtige natuur om ons heen en tegelijkertijd is die natuur heel ontspannend. Het lijkt zo’n vanzelfsprekendheid omdat we er dagelijks in vertoeven, maar we realiseren ons heel goed hoe bevoorrecht we zijn door op de Veluwe te wonen en ons hele team draagt dat met veel liefde uit, we willen onze gasten daar graag van mee laten genieten. De nieuwe hotelentree biedt meer ruimte om de gasten met nog meer aandacht te wijzen op alles wat onze Veluwse Hotelhoeve biedt, zoals koetsritten, een huifkartocht, een wandeling met gids door de prachtige natuur en natuurlijk onze groentetuin, waarmee we in onze keuken een stukje Veluwe tot op het bord van onze gast brengen.“

Natuurbeleving

Met de opening van de nieuwe hotelentree van De Cantharel en de verbouwing van een deel van de hotelkamers, is de natuur nog meer geïntegreerd in het hotelconcept van De Cantharel. Glazen wanden bieden een weids uitzicht op de moestuin, weilanden en bosrand. Op de terrassen van de nieuwe hotelkamers kunnen gasten in een hangstoel en een ligstoel ook privé van hetzelfde uitzicht. De Cantharel mag zich met recht de groenste Van der Valk vestiging noemen. Gasten kunnen vanuit het hotel per fiets, koets, paard of voor een wandeling rechtstreeks de natuur in. Onlangs opende een nieuw klompenpad met als startpunt de enk achter het hotel. Een groep medewerkers is door IVN opgeleid tot Ambassadeur van het Landschap om de gasten de ultieme Veluwebeleving te bieden.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Personalia
Transfers binnen Hotel Okura

Met het aantreden van Michiel Roelfsema als general manager van Hotel Okura Amsterdam vinden er verschuivingen binnen het managementteam plaats. Michiel Roelfsema maakt bekend dat Femke Groeneveld-Weller en Jos Pallandt, beiden reeds werkzaam in het hotel, nieuwe verantwoordelijkheden op zich nemen....

Opening
Bühne vrij voor Ruby Leni Hotel Düsseldorf

Niet ver van de beroemde Königsallee opende de Ruby Group afgelopen maandag 13 mei met Ruby Leni haar tweede hotel in Düsseldorf. Het hotel heeft 170 kamers, een bar, een café en een buitenterras. De ruimtes die vroeger als kantoorruimte van het Mischimmobilie dienden, herbergen teg...

Events
Van Hessen viert honderd jarig bestaan met speciaal event

Ronald Huiskamp is conceptontwikkelaar, eigenaar van H-Hospitality en eigenaar van het restaurant Arles. Drie goede redenen om Ronald uit te nodigen om te spreken tijdens het 100-jarig event van Van Hessen. Een restaurant starten is één. Je doelstellingen realiseren is twee. Ronald ...

Video Achtergronden
Politie deelt beelden van aanslag in hotel Zaandijk

De politie heeft beelden van de gigantische explosie in een hotel in Zaandijk openbaar gemaakt. De poltie meldt dat het een wonder is dat niemand gewond is geraakt. De bewuste video, waarin je ziet hoe de dader op een scooter zonder kentekenplaat te werk gaat, geeft duidelijk weer hoe groot de schad...

Achtergronden
Dit is wat je wil weten over de sterrenclassificatie, deel 1

In het verleden hoefde het niet zo te zijn dat je in een viersterrenhotel in Duitsland hetzelfde kon verwachten als in een viersterrenhotel in Nederland. Dit kwam doordat ieder Europees land er een eigen classificatiesysteem op nahield. Om meer eenheid te krijgen binnen de Europese landen is er besl...

Personalia
Alfred Bree vertrekt na 35 jaar bij Carlton Hotel Collection

Na bijna 35 jaar neemt Alfred Bree deze zomer afscheid als Managing Director van de Carlton Hotel Collection. Wat op 1 april 1985 begon met het Carlton Beach Hotel in Scheveningen, is nu een groeiende collectie van twaalf bijzondere hotels in Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk. Elk ho...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: