Nieuw hospitalityconcept 'The Usual' wil in alle grote Europese steden openen (met artist impressions)

Auteur: Redactie
Opening Hotelbouwplannen 6 december 2023
Nieuw hospitalityconcept 'The Usual' wil in alle grote Europese steden openen (met artist impressions)

Er is een groeiend bewustzijn rondom reizen (denk aan vliegschaamte) en vooral de generaties Y en Z lijken zich zorgen te maken over de impact hiervan. Is het eigenlijk mogelijk om verantwoord te reizen?

The Usual is een innovatief hospitality concept, waarbij over elk detail is nagedacht – met oog voor esthetiek, kwaliteit en duurzaamheid. Een hybride designhotel, dat begin volgend jaar in Rotterdam en Brussel wordt geopend, ze geloven dat ze gasten een meer verantwoorde manier kunnen bieden om nieuwe steden te ervaren waar comfort, design, welzijn, bewustzijn en plezier naadloos samenkomen.

Where locals & travelers meet

The Usual is een plek waar mensen elkaar spontaan vinden en waar ideeën en inspiratie de vrije hand krijgen. Gasten kunnen elkaar ontmoeten onder het genot van een croissant en FairChain koffie, een goede daghap of in contact komen met like-minded mensen tijdens events, live muziek, workshops en talks. Ze bieden de beste lokale smaken door nauw samen te werken met ondernemers uit de omgeving die ook impact willen maken. Maar het biedt ook de perfecte ruimtes om ontspanning en werk te combineren, met waar mogelijk vergaderruimtes, coworking plekken en een mindgym, een ruimte waar gasten vooral kunnen genieten van yoga, meditatie, sound bath sessies en meer. Het concept wordt ook verder in Europa uitgerold, met goed bereikbare locaties in stadscentra, vlak bij de hotspots die de stad te bieden heeft. 

The Usual ontzorgt haar gasten door duurzame keuzes te maken, zodat de gast zich kan ontspannen en weer durft te genieten van alles wat een nieuwe stad te bieden heeft. Het doel is om de buren binnen The Usual welkom te heten en de gasten bij de buren langs te sturen. 

Building valuable connections

Het netwerk van partners en gekozen producten die dezelfde waarden van The Usual hanteren was niet onderhandelbaar, waardoor de zoektocht naar geschikte partners lang, maar uiteindelijk geslaagd was.  

De matrassen van Auping slapen niet alleen lekker, ze zijn ook circulair. Dat betekent dat de materialen van het matras aan het einde van de levensduur kunnen worden hergebruikt in nieuwe bedden. De wastafels en wc’s van Woodio bestaan uit waterdicht houtcomposiet, waarvan de productie een veel lagere milieu-impact heeft dan nieuw keramiek. De kranen en douchekoppen in The Usual besparen naar verwachting tot wel 40 procent water per gast in vergelijking met gangbare opties.   


The Usual Longstay kitchen

The Usual denkt graag op een verbindende manier en ziet partners en leveranciers ook als buren. Denk bijvoorbeeld aan de koffieboeren die samenwerken met koffieleverancier Moyee, of de mensen die schoon drinkwater krijgen via het watercompensatieprogramma van de MadeBlue Foundation. Indirect zijn we allemaal buren op dezelfde planeet.  

Designing towards circularity

Ten grondslag aan The Usual ligt het idee dat alles wat zij doen - of dat nu in de bouw is, de dagelijkse werkzaamheden of de ervaring van de gast - zo min mogelijk negatieve impact heeft op mens en milieu. The Usual heeft de ambitie om de hospitality industrie uit te dagen. 

De organisatie onderscheidt zich met een allesomvattende ESG-focus (Environmental, Social and Governance), waarbij ze hun organisatie doorlopend toetsen op haar ambitie om als frontrunner de hospitality industrie te blijven uitdagen. Bij de verbouwing voldoen ze aan hoge milieueisen en werken ze toe naar duurzame standaarden op het gebied van isolatie en energievoorziening. Zo is het eerste hotel in Rotterdam gasloos en kopen ze gecertificeerde energie in van Nederlandse windmolens. The Usual zal haar ambities verifiëren door zich op de volgende vlakken te certificeren door vooraanstaande organisaties, zoals BREAAM In-use, Green Key en in de toekomst B Corp.

Ten slotte krijgen de hotels waar mogelijk gedeeltelijk groene daken, beplant met een mix van kruiden en sedemmos, een insectenhotel en nesten voor vogels en vleermuizen. Een deel van de vloer in de gemeenschappelijke ruimtes is gemaakt van gerecycled plastic, onder meer afkomstig van afval uit onze rivieren, en ze zijn hard bezig om hun afval tot een minimum te beperken. En nee, ze zijn zeker niet voor de lucky few. The Usual biedt verschillende accommodatietypes voor verschillende behoeften, variërend van Pods en Long-Stay Apartments tot ‘The Usual’ hotelkamer. Voor The Usual gaan gastvrijheid en inclusiviteit hand in hand.

Hospitality as a force for good

The Usual is opgericht door een groep non-traditionele hospitality experts met gedeelde ervaring bij onder andere citizenM, The Hoxton, Bunk Hotels en Sircle Collection. Zij presenteren een toekomstbestendig hotelconcept dat mens en milieu verbindt. Dat doen ze door de milieu-impact van hun activiteiten inzichtelijk te maken en waar mogelijk te verkleinen. Ook hebben ze oog voor sociale cohesie en verbinding van gasten en locals. Het liefste noemen ze zich duurzaam bij The Usual, maar dat mag niet zomaar (gezien de nieuwe regelgeving omtrent duurzaamheid claims die zij uiteraard omarmen). Hun droom is om al deze grote ambities nooit in de weg te laten staan van fun en comfort. Alles zodat hun gasten in verbinding kunnen komen, en blijven, met zichzelf, de stad en de rest van de wereld.  

The Usual Rotterdam is gevestigd op Westblaak 10 en opent eind Q1 2024.  

The Usual Brussel is gevestigd op Adolphe Maxlaan 107 en opent start Q2 2024.  

The Usual Antwerpen opent in 2025.   

The Usual heeft het doel om in alle grote Europese steden hun deuren te openen de komende jaren. 

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in uw mailbox? Registreer hier voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws