Nieuw restaurant in Apollo Hotel Amsterdam

21 april 2017 | Roy Spijker

Op het kruispunt van 5 grachten, in een prachtige oase van rust, opent medio juni hét nieuwe restaurant van Amsterdam: 'Bodon, La Grande Brasserie'. Traditionele Franse keuken in een moderne verpakking. Niet gestandaardiseerd maar individueel en uniek.

In Apollo Hotel Amsterdam, gesitueerd in het meest exclusieve stadsdeel, wordt momenteel nog volop gewerkt aan het nieuwe gastronomische fenomeen, La Grande Brasserie. “We gaan iedereen verbazen met dit concept", vertelt Kees Neve, die 'gérant' wordt van Bodon. "Het echte ambacht keert terug, tafelbereidingen nemen een prominente plaats in en de gast wordt getrakteerd op culinaire showelementen. Denk daarbij aan Chateaubriand die aan tafel getrancheerd wordt, sauzen bereid onder toeziend oog van de gast en geflambeerde gerechten. Als je bij ons een bouillabaisse bestelt krijg je de beste van de wijde omtrek," aldus Neve.

Bodon
Het kosmopolitische restaurant, rijk gedecoreerd met een prachtige mélange van marmer, vintage en hout, is vernoemd naar de architect van Apollo Hotel Amsterdam en de Rai Amsterdam, Alexander Bodon. Het restaurant is ontworpen door de bekende Belgische ontwerper Will Erens. Will: "In het design heb ik me laten inspireren door vaste gasten die op zoek zijn naar de rijke traditie van de gastvrijheid uit het verleden, met een hedendaagse twist". 

Willem-Jan van de Dijssel, medeoprichter van Apollo Hotels vult aan: ‘Bij het bedenken van het concept wilden we iets eigenzinnigs creëren: over de top en compromisloos. Bodon is met recht de eerste La Grande Brasserie. De afgelopen 2 jaar heeft de keten hard gebouwd aan een nieuwe positionering, die zich typeert als de regelbreker van de hotellerie: uiteraard ten gunste van onze gasten. Bodon wordt de overtreffende trap in ons ‘flagship’ het Apollo Hotel Amsterdam."

Naast fine dining biedt Bodon een lounge met verschillende zithoeken. Gasten kunnen hier ontbijten, relaxen of vergaderen in stijl.

Nieuwe Executive Chef
Bodon, La Grande Brasserie, is naast The Harbour Club Amsterdam Zuid het tweede restaurant van het luxe hotel. Met een knipoog naar het beroemde Parijse restaurant La Tour d'Argent, bereidt de brigade van Bodon binnenkort een echte 'canard à la presse' aan tafel. Inan Sahin is aangesteld als Executive Chef. Sahin kan bogen op een rijke ervaring in verschillende Nederlandse toprestaurants. Na recent Floor 17 op de kaart te hebben gezet in Amsterdam West, popelt hij om zijn signature te zetten. "Bodon, La Grande Brasserie, gaat terug naar de oorspronkelijke Franse keuken. Ik zal verrassen met gerechten die nergens anders in Nederland te vinden zijn", aldus Inan Sahin.

Bodon, La Grande Brasserie, opent medio juni.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

Achtergronden
De weekendselectie: vooruitblik Michelinsterren, versierde kersthotels en meest gelezen artikelen

Het is weer weekend! Dagelijks plaatsen wij op Hospitality Management nieuws, achtergronden, interviews en blogs. Omdat wij ons kunnen voorstellen dat je de afgelopen week iets hebt gemist, vind je in de weekendselectie drie artikelen die gedurende de afgelopen week zijn geplaatst op onze website. ...

Achtergronden
Top 10 best gelezen artikelen op hospitality-management.nl

Het jaar is bijna voorbij, tijd om terug te blikken. Het was een roerig jaar, met veel hoogte- en dieptepunten. Voor wie nog geen afscheid kan nemen van 2017, hebben we een overzicht gemaakt van de tien meest gelezen artikelen op hospitality-management.nl. 1. Twee Van der Valk hotels openen op...

Awards
Golden Tulip Weert en Tulip Inn Eindhoven Airport winnen titel Hotel of the Year 2017

Golden Tulip maakte vandaag de winnaars van de jaarlijkse Hotel of the Year verkiezing bekend. Golden Tulip Weert en Tulip Inn Eindhoven Airport mogen een jaar lang de felbegeerde titel Hotel of the Year 2017 dragen. De prestigieuze awards werden persoonlijk overhandigd aan de General Managers van d...

Achtergronden
Wie heeft het mooist versierde 'kersthotel' in Nederland

Kerst. 'It's he most wonderful time of the year', als we zanger Andy Williams mogen geloven, en dat doen we. Daarom plaatsen we deze speciale oproep, bedoeld voor hoteliers. We zijn immers op zoek naar foto's van mooi versierde hotels, hotels in kerstsfeer of hotelmedewerkers in kers...

Michelin Interview
Michelinsterren: Topchef Margo Reuten wrijft over haar glazen bol

Op maandag 11 december worden de Michelinsterren weer uitgedeeld in Nederland, maar ongetwijfeld zullen er ook enkele chefs met een beteuterd gezicht de hoofdstad verlaten na de bekendmaking. Topchef Margo Reuten van tweesterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft al veel uitreikingen meegemaakt ...

Hotelketens
Hein van Beek: “We richten ons niet op een snelle uitbreiding"

QL Hotels & Restaurants is een club voor kwaliteitshotels met uitstekende keukens. Inmiddels staat de teller op ruim 130 hotels in acht Europese landen. Ieder hotel wordt persoonlijk bezocht door oprichter Hein van Beek. Met recht zijn alle QL Hotels & Restaurants daardoor ‘handpicked&...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: