Nieuw restaurant in Apollo Hotel Amsterdam

21 april 2017 | Roy Spijker

Op het kruispunt van 5 grachten, in een prachtige oase van rust, opent medio juni hét nieuwe restaurant van Amsterdam: 'Bodon, La Grande Brasserie'. Traditionele Franse keuken in een moderne verpakking. Niet gestandaardiseerd maar individueel en uniek.

In Apollo Hotel Amsterdam, gesitueerd in het meest exclusieve stadsdeel, wordt momenteel nog volop gewerkt aan het nieuwe gastronomische fenomeen, La Grande Brasserie. “We gaan iedereen verbazen met dit concept", vertelt Kees Neve, die 'gérant' wordt van Bodon. "Het echte ambacht keert terug, tafelbereidingen nemen een prominente plaats in en de gast wordt getrakteerd op culinaire showelementen. Denk daarbij aan Chateaubriand die aan tafel getrancheerd wordt, sauzen bereid onder toeziend oog van de gast en geflambeerde gerechten. Als je bij ons een bouillabaisse bestelt krijg je de beste van de wijde omtrek," aldus Neve.

Bodon
Het kosmopolitische restaurant, rijk gedecoreerd met een prachtige mélange van marmer, vintage en hout, is vernoemd naar de architect van Apollo Hotel Amsterdam en de Rai Amsterdam, Alexander Bodon. Het restaurant is ontworpen door de bekende Belgische ontwerper Will Erens. Will: "In het design heb ik me laten inspireren door vaste gasten die op zoek zijn naar de rijke traditie van de gastvrijheid uit het verleden, met een hedendaagse twist". 

Willem-Jan van de Dijssel, medeoprichter van Apollo Hotels vult aan: ‘Bij het bedenken van het concept wilden we iets eigenzinnigs creëren: over de top en compromisloos. Bodon is met recht de eerste La Grande Brasserie. De afgelopen 2 jaar heeft de keten hard gebouwd aan een nieuwe positionering, die zich typeert als de regelbreker van de hotellerie: uiteraard ten gunste van onze gasten. Bodon wordt de overtreffende trap in ons ‘flagship’ het Apollo Hotel Amsterdam."

Naast fine dining biedt Bodon een lounge met verschillende zithoeken. Gasten kunnen hier ontbijten, relaxen of vergaderen in stijl.

Nieuwe Executive Chef
Bodon, La Grande Brasserie, is naast The Harbour Club Amsterdam Zuid het tweede restaurant van het luxe hotel. Met een knipoog naar het beroemde Parijse restaurant La Tour d'Argent, bereidt de brigade van Bodon binnenkort een echte 'canard à la presse' aan tafel. Inan Sahin is aangesteld als Executive Chef. Sahin kan bogen op een rijke ervaring in verschillende Nederlandse toprestaurants. Na recent Floor 17 op de kaart te hebben gezet in Amsterdam West, popelt hij om zijn signature te zetten. "Bodon, La Grande Brasserie, gaat terug naar de oorspronkelijke Franse keuken. Ik zal verrassen met gerechten die nergens anders in Nederland te vinden zijn", aldus Inan Sahin.

Bodon, La Grande Brasserie, opent medio juni.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

Hotel Casa Amsterdam opent dakterras HOPP

Op de achtste verdieping van Hotel Casa is dakterras HOPP geopend. Het vernieuwde concept legt de focus op lokaal, in samenwerking met ondernemers uit de buurt. Op de uitgebreide bierkaart bevinden zich voornamelijk (speciaal)bieren van lokale, vaak onbekende bierbrouwers. De gerestylede, groene hot...

Horeca Achtergronden
FNV Horeca en Huis van Eemnes sluiten cao

FNV Horeca heeft een akkoord bereikt met het Huis van Eemnes voor een bedrijfs-cao. Het bestuur van Stichting Huis van Eemnes is zeer tevreden met het resultaat: “Samen met FNV Horeca is de bedrijfs-cao voor het Huis van Eemnes opgesteld. We zijn trots op het resultaat dat zowel een stimuleren...

Hotelketens Hampshire Hotels
Hampshire Fitland XL hotels heet nu City Resort hotels.

De Fitland Groep – bekend van de Fitland fitness keten – heeft een naamsverandering ondergaan. De naam Hampshire Fitland XL hotels is veranderd in City Resort hotels. Nu de rebranding in de hotels is gerealiseerd, komt de hotelgroep naar buiten met een landelijke branding campagne. ...

Training AVG: een stappenplan is niet voldoende, actie is vereist

Er is voor veel logiesverstrekkende ondernemingen nog veel onduidelijk met betrekking tot de AVG, die al op 25 mei aanstaande in werking treedt. Verschillende aanbieders van trainingen en cursussen doen voorkomen alsof men 'AVG Proof' is na het doorlopen van een stappenplan. Niets is minder ...

Booking.com Tech
Booking.com koopt startup voor uitjes

Booking.com neemt de Amerikaanse start-up FareHarbor over. Hierdoor kan Booking.com zich meer toeleggen op de verkoop van uitjes en dagtrips. Het is niet bekend hoeveel geld er is gemoeid met de overname. Opgeschaald FareHarbor is vijf jaar oud en heeft eerder slechts 100.000 dollar aan ventur...

Awards Achtergronden
Genomineerden Gaia Green Awards 2018 bekendgemaakt

De vakjury heeft de nominatie bekendgemaakt van de genomineerden van de derde editie van de Gaia Green Awards. De award wordt jaarlijks uitgereikt op horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam aan strandpaviljoens, hotels en restaurants die het afgelopen jaar bijzondere prestaties hebben geleverd om hun orga...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: