Nieuwe cao voor de horeca

14 november 2017 | Thijs Jacobs

De cao-delegatie van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft met CNV Vakmensen een onderhandelaarsakkoord bereikt voor een nieuwe horeca cao. De nieuwe cao gaat per 1 januari 2018 in en heeft een looptijd van twee jaar. Voor medewerkers in de horeca betekent dit dat het loon in 2018 en in 2019 omhoog gaat. Daarnaast zijn er afspraken gemaakt over maatwerk bij seizoen- en invalwerk. CNV Vakmensen legt dit onderhandelaarsakkoord voor aan de achterban. Het landelijk bestuur van KHN heeft al ingestemd met het akkoord.

Robèr Willemsen, voorzitter van KHN: “Wij zijn blij dat we met CNV Vakmensen een horeca-cao kunnen afsluiten die voor iedereen in de horeca geldt. Met eerlijke voorwaarden voor eerlijk werk. De belangrijkste winst is dat er nu een cao ligt die voor medewerkers in de horeca zekerheid geeft."

Cao voor twee jaar


De horeca cao gaat per 1 januari 2018 in en heeft een de looptijd van twee jaar. De cao biedt een inflatiecorrectie plus een loonsverhoging van 1% in juli 2018 en nog een keer 1% in juli 2019. Verder volgt de nieuwe cao de indeling en bepalingen van het KHN-model arbeidsvoorwaardenreglement (AVR). Dat zorgt voor een soepele overgang voor werkgevers in de horeca die het huidige KHN-model arbeidsvoorwaardenreglement al volgen.

Wat is nieuw

Nieuw is maatwerk bij seizoenwerk en invalwerk. In de nieuwe cao geldt voor een (echte) seizoenkracht een onderbreking van 3 maanden als uitzondering op de regel van 6 maanden tussenpoos bij contracten voor bepaalde tijd. Voor (echte) invalkrachten blijft de mogelijkheid van oproepen. Dit onder de strikte wettelijke voorwaarden.

De nieuwe cao biedt werknemers ook ruimte om werk te weigeren als daardoor bij herhaling de arbeidstijdenwet is overtreden. En de nieuwe cao geeft ruimte voor invalkrachten om last minute oproepen te weigeren als zij bijvoorbeeld examen moeten doen of als ze daarvoor ander werk moeten afzeggen.

Met de nieuwe cao is ook duidelijk welke uurlonen gelden voor de toepassing van het nieuwe wettelijke minimum uurloon en het uurloon bij uitzendwerk en payroll.

Sociale agenda


CNV Vakmensen en KHN hebben afgesproken dat zij een sociale agenda initiëren en uitwerken om inhoud te geven aan goed werkgeverschap. KHN en CNV Vakmensen hebben de regie, maar alle stakeholders kunnen meepraten, dus ook FNV Horeca.

Overgang

Werkgevers die het KHN-model arbeidsvoorwaardenreglement en de bijbehorende lonen nog niet volgen, krijgen tot 1 april 2018 de tijd om hun lonen aan de nieuwe cao-lonen aan te passen. Dat past bij een cao die voor iedereen in de horeca gaat gelden en die eerlijke voorwaarden regelt voor eerlijk werk.

Cao akkoord van CNV Vakmensen en KHN


Eind oktober 2017 werd tijdens de 3e ronde van het cao-overleg duidelijk dat de drie partijen (FNV Horeca, CNV Vakmensen en KHN) samen geen resultaat konden bereiken. KHN heeft daarna gekeken naar de mogelijkheid om met een partij verder te onderhandelen over het aanbod om het huidige AVR om te zetten naar een horeca-cao. KHN vindt het een goede zaak dat het gelukt is om met CNV Vakmensen dit doel te behalen. Dat is goed voor iedereen in de horeca.

Vervolg


KHN zal na akkoord van de achterban van CNV Vakmensen haar leden informeren over de cao-regels en de nieuwe loontabellen. Het Landelijk Bestuur van KHN heeft inmiddels met het cao resultaat ingestemd.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

Regelgeving OTA's KHN
KHN roept nieuwe kabinet op om verbod op ‘beste prijsgaranties’ boekingssites 

Gisteren, donderdag 23 november, maakte de Belgische regering bekend dat zij een wetsvoorstel gaan indienen waarmee de ‘beste prijsgaranties’ van boekingssites, zoals Booking.com en Expedia, worden verboden. "Als dit verbod er in België komt, waarom dan ook niet in Nederland?&q...

Awards OTA's
HotelSpecials wint award voor Beste gebruik van Search in travel

HotelSpecials heeft de Dutch Search Award binnen weten te halen voor de categorie ‘Beste gebruik van Search in Travel’. Het in Haarlem gevestigde boekingsbedrijf verslaat hiermee de concurrenten OAD en Weekendjeweg. De Dutch Search Awards zet de topspelers van de Nederlandse searchin...

Personalia Chefs
Post-Plaza kiest voor kwaliteit met nieuwe Chef

Jarst Bekius is per direct de nieuwe Chef van Post-Plaza. Jarst komt van restaurant Ratatouille Food + Wine, het met 1 Michelin ster bekroonde restaurant uit de Haarlemse binnenstad. Zijn carrière is hij gestart als souschef bij Vis en Ko, van SVH meester-kok Imko Binnerts. Met de aanstell...

Achtergronden
La Bergère Group wordt LBG Hotels & Spaces

LBG Hotels is voortaan de nieuwe merknaam waarmee La Bergère Group, het creatieve brein achter hippe en innovatieve hotels in Maastricht en Amsterdam, verder gaat. En dat betekent meer dan alleen een naamsverandering. Deze week presenteert LBG Hotels haar nieuwe positionering in de hospitalit...

Personeel
FNV Horeca wil in gesprek met horecamedewerkers over cao

FNV Horeca wil samen met ontevreden horecamedewerkers in gesprek over de de nieuwe horeca cao en organiseert bijeenkomsten. De werknemersorganisatie is niet blij met de uitkomst van de nieuwe cao horeca. Volgesn het FNV zal de koopkrachtdaling die in de afgelopen jaren is ontstaan niet verbeteren en...

Van der Valk
Bouw Van Der Valk Leeuwarden loopt vertraging op

Het nieuwe Van der Valk Hotel bij leeuwarden heeft vertraging opgelopen. De bouw van het hotel en het restaurant ligt zo'n zes weken achter op schema. Het hotel gaat daarom pas begin volgend jaar open, een exacte datum is nog niet bekend. Een van de oorzaken van de vertraging is het slechte, ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: