Nieuwe 'hot spot' in Eindhoven

6 juni 2014 |
Nieuwe 'hot spot' in Eindhoven<

Begin september 2014 opent in het centrum van designstad Eindhoven een nieuw concept: expositie restaurant Kazerne. Het concept wordt gevestigd in een monumentale marechausseekazerne
en industriële loods. De Kazerne wordt direct al een nieuwe en tegelijkertijd historische hot-spot, met ruim 2.500 vierkante meter actueel design, een 100 couverts restaurant en een multifunctionele zaal, die ook als theater en symposiumruimte is in te zetten.

Suites
Eind 2016, als het erfgoed volledig is gerestaureerd, komen er nog zeven exclusieve hotelsuites bij, een 30 couverts fine-dining restaurant, een creatieve sociëteit en een aantal boardrooms. De sfeer is high-end en tegelijkertijd no-nonsense, kosmopolitisch met een rauw artistiek randje. Een uniek en ambitieus concept. Nog niet alle sleutelposities zijn ingevuld.

Preview met 25.000 bezoekers in 10 dagen
Tijdens de Dutch Design Week 2013 was het erfgoed Kazerne voor het eerst in vele jaren volledig open voor publiek. Als Eat Drink Design trok het event in slechts tien dagen al meer dan 25.000 bezoekers De pop-up preview had in de expositie twee restaurants en twee chefs. In de multifunctionele zaal kookte Edwin Severijn (Sot-l?y-laisse) tussen haute design zijn exclusieve avondvullende Dutch Design Diners, volgens vele prominente gasten een bijzondere beleving. In het à la carte Loodsrestaurant vond Ronald Kunis, voorheen van restaurant De Kas Amsterdam en River Café Londen, voor tien dagen een nieuwe uitdaging voor zijn moderne, op groente georiënteerde mediterrane stijl.

Internationale programmering
Gasten zullen door zowel de hoogwaardige horeca als de programmering worden aangetrokken, zo is de ervaring die is opgedaan tijdens de previews, volgens initiatiefnemers Annemoon Geurts en Koen Rijnbeek. Zij zien het concept als meer dan alleen horeca plus; de hoogwaardige horeca versterkt de beleving van cultuur en andersom. Ook de programmering van het internationale podium voor de creatieve industrie wordt direct op hoog niveau ingezet. De Kazerne is daarmee straks meer dan bijzonder erfgoed waar de kracht van de creatieve industrie, eten, drinken, slapen, werken en ontspannen gecombineerd wordt tot een memorabele ervaring.

Zie ook www.kazerne.com.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Toerisme Coronacrisis
Nederlanders willen weer op reis volgens verzekeraars

De Nederlandse reislust komt weer terug. Na de uitbraak van corona liep het aantal afgesloten reisverzekeringen fors terug. Maar juni liet een ommekeer zien. Uit een analyse van Independer blijkt dat er in juni driemaal meer reisverzekeringen werden afgesloten dan in mei. Maar mensen lijken het wel ...

NH Hotels
Sporten in stijl in nhow Amsterdam RAI en nhow Rotterdam

De Nederlandse nhow hotels, onderdeel van het lifestylemerk vanNH Hotel Group, zijn een samenwerking gestart met sportplatform OneFit. Vanaf 7 juli kunnen er in nhow Rotterdam door OneFit members diverse sportlessen gevolgd worden, waaronder yoga en Pilates lessen. Bij nhow Amsterdam RAI zullen de l...

Columns
Column Tanja Seegers: Het C-woord

Obeying the rules… Zo ben ik grootgebracht. En dat ging me de eerste zes weken van de quarantaine erg goed af. Na de persconferentie van 15 maart waarin de ‘slimme lockdown’ van Nederland werd aangekondigd, heb ik me - zij het eerst nog beduusd - volledig geschaard achter de besli...

Economie Coronacrisis
''Afwaardering en leegstand op komst in hotelsector''

De hotelmarkt verkeert in zwaar weer door de coronacrisis. De bezettingsgraden lagen in april en mei onder de 10% en verschillende hotels zijn al failliet gegaan. Nu het toerisme weer op gang komt, lijkt het weer de goede kant op te gaan. Dat idee is echter onterecht, omdat het zakelijk bezoek voorl...

Wellness Coronacrisis
Wellness van Amrâth Hotel & Thermen Born-Sittard weer open

Per 1 juli is het wellness complex van Amrâth Hotel & Thermen Born-Sittard weer geopend. Na de verplichte sluiting van ruim 3 maanden zijn management en medewerkers blij om weer gasten te mogen ontvangen. General Manager Yvanka Vos is enthousiast dat ze na lang wachten haar gasten weer ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: