Nieuwe 'hot spot' in Eindhoven

6 juni 2014
Nieuwe 'hot spot' in Eindhoven

Begin september 2014 opent in het centrum van designstad Eindhoven een nieuw concept: expositie restaurant Kazerne. Het concept wordt gevestigd in een monumentale marechausseekazerne
en industriële loods. De Kazerne wordt direct al een nieuwe en tegelijkertijd historische hot-spot, met ruim 2.500 vierkante meter actueel design, een 100 couverts restaurant en een multifunctionele zaal, die ook als theater en symposiumruimte is in te zetten.

*Suites*
Eind 2016, als het erfgoed volledig is gerestaureerd, komen er nog zeven exclusieve hotelsuites bij, een 30 couverts fine-dining restaurant, een creatieve sociëteit en een aantal boardrooms. De sfeer is high-end en tegelijkertijd no-nonsense, kosmopolitisch met een rauw artistiek randje. Een uniek en ambitieus concept. Nog niet alle sleutelposities zijn ingevuld.

*Preview met 25.000 bezoekers in 10 dagen*
Tijdens de Dutch Design Week 2013 was het erfgoed Kazerne voor het eerst in vele jaren volledig open voor publiek. Als Eat Drink Design trok het event in slechts tien dagen al meer dan 25.000 bezoekers De pop-up preview had in de expositie twee restaurants en twee chefs. In de multifunctionele zaal kookte Edwin Severijn (Sot-l?y-laisse) tussen haute design zijn exclusieve avondvullende Dutch Design Diners, volgens vele prominente gasten een bijzondere beleving. In het à la carte Loodsrestaurant vond Ronald Kunis, voorheen van restaurant De Kas Amsterdam en River Café Londen, voor tien dagen een nieuwe uitdaging voor zijn moderne, op groente georiënteerde mediterrane stijl.

*Internationale programmering*
Gasten zullen door zowel de hoogwaardige horeca als de programmering worden aangetrokken, zo is de ervaring die is opgedaan tijdens de previews, volgens initiatiefnemers Annemoon Geurts en Koen Rijnbeek. Zij zien het concept als meer dan alleen horeca plus; de hoogwaardige horeca versterkt de beleving van cultuur en andersom. Ook de programmering van het internationale podium voor de creatieve industrie wordt direct op hoog niveau ingezet. De Kazerne is daarmee straks meer dan bijzonder erfgoed waar de kracht van de creatieve industrie, eten, drinken, slapen, werken en ontspannen gecombineerd wordt tot een memorabele ervaring.

Zie ook www.kazerne.com.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws