Golden Tulip nieuws roundup

2 april 2009
Golden Tulip nieuws roundup

Er lijkt een overnamestrijd te komen rond de in financieel zwaar weer verkerende Golden Tulip Hospitality Group. Woensdagmiddag bleek dat minimaal drie partijen om de tafel willen met de bewindvoerders. Ten eerste willen de 72 Nederlandse franchisers onderzoeken of zij het merk kunnen overnemen. Zij denken sterk te staan omdat de franchise-hotels winstgevend zijn. Zij voelen er niets voor om onder de vleugels van een investeringsmaatschappij te komen. Dat hebben ze al eerder meegemaakt en zijn daar toen niet blij van geworden. Volgens de woordvoerder maken ze een goede kans. Zonder franchisers blijft er namelijk weinig van Golden Tulip over. De woordvoerder van Golden Tulip Hospitality Group liet daarentegen tegen het ANP weten dat hij de plannen van de franchise-nemers onrealistisch acht.

De tweede partij is oud-directeur van Golden Tulip Kees van Maaswaal. Hij zegt een groep private investeerders achter zich te hebben. Volgens van Maaswaal is Golden Tulip vooral door slecht management in problemen gekomen. De economische crisis is volgens hem niet de hoofdoorzaak. Volgens hem is een faillissement van de groep onafwendbaar. Wanneer Maaswaal het voor het zeggen zou krijgen, dan komt het huidig management buiten spel te staan.

Ook de huidige directie en groot-aandeelhouder Hans Kennedie werkt met hulp van een investeringsmaatschappij aan een doorstart. Dinsdag vroeg Golden Tulip uitstel van betaling aan. Kennedie denkt dat er zeker nog een toekomst is voor de hotelketen.

De hotelgroep zegt zelf in overleg te zijn met het kleinere Nederlandse hotelmerk Apollo Hotels & Resorts en durfkapitalist H2 Equity Partners om mogelijk tot een fusie te komen. De aanvraag van uitstel van betaling deed Golden Tulip, naar eigen zeggen, niet om direct een faillissement aan te vragen, maar om schuldeisers langer van zich af te kunnen houden om zo tijd te winnen om te fuseren.

In totaal zijn er 87 Golden Tulip hotels in Nederland, waarvan er dus 72 franchise zijn. Wereldwijd heeft de Golden Tulip Hospitality Group 60 hotels in eigen beheer en 720 in franchise verspreid over 50 landen.

"*Stuur door...*":mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20van%20Hotellerie.nl%20op%20Hospitality%20Management&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20Hospitality%20Management.nl%0A%0Ahttp://www.hospitality-management.nl/nieuws/nieuws-golden-tulip-roundup/

Overig nieuws