Novotel werft personeel via videosollicitatie

10 september 2015
Novotel werft personeel via videosollicitatie

Het personeel dat vanaf nu geworven wordt voor "Novotel":http://www.hospitality-management.nl/?q=novotel&x=zoeken Amsterdam Schiphol Airport, hoeft geen sollicitatiebrief meer in te sturen om in
het hotel, dat begin 2016 opent, aan de slag te gaan.

*Videosollicitatie*
In plaats daarvan heeft Novotel gekozen voor een innovatieve manier van personeelswerving: kandidaten sturen via de recruitment-app StartMonday een videosollicitatie van 15 seconden in.

*Geen brief en cv*
Ook koffieketen "Starbucks":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=starbucks&x=zoeken maakte al gebruik van StartMonday. Novotel onderscheidt zich echter doordat het filmpje de enige manier is om te solliciteren. Het is voor sollicitanten dus niet meer nodig om een brief met cv in te sturen.

*Eerste indruk*
"We zoeken medewerkers die creatief zijn in hun gastvrijheid", aldus Floris Licht, general manager van Novotel Amsterdam Schiphol Airport. "We zijn dus op zoek gegaan naar een creatieve en eigentijdse manier om te solliciteren. Ook openheid en spontaniteit zijn belangrijke eigenschappen voor iedereen die in een gastvrije sector werkt. Als je dat niet binnen 15 seconden op video weet over te brengen, dan is het de vraag of dat in het echt wel lukt. Zeker in het hotelwezen is de eerste indruk heel belangrijk."

*Bekijk hier de oproep van Novotel*

Overig nieuws