Okura Hotel Tokio volledig op de schop

15 oktober 2014
Okura Hotel Tokio volledig op de schop

Het Okura Hotel in de Japanse stad Tokio zal vanaf volgend jaar worden gerenoveerd. Dat is een eufemisme, want mogelijk blijft alleen de
lobby gespaard. Het hoofdgebouw sluit in augustus voor vier jaar zijn deuren. Het hotel moet plaatsmaken voor een 38 verdiepingen tellende toren van beton en glas met opnieuw hotelkamers en daarnaast kantoren, een museum en parkeerplaatsen. De annex blijft open. De kosten voor de zogeheten renovatie bedragen meer dan ¥?100 mrd (€?755 mln).

*Symbool voor dynamiek*
Het hotel staat historisch gezien symbool voor de krachtige dynamiek van het Japan van de jaren zestig, de tijd dat de explosieve export van hoogwaardige auto’s en tv’s op gang kwam. Het Okura Hotel ligt ook aan de bakermat van de binnenlandse en internationale expansie van de hotelketen. Het hotel werd in 1962, twee jaar voor de start van de Olympische Spelen van 1964 in Tokio, geopend. Negen jaar later, in 1971, volgde het Okura in Amsterdam, het eerste hotel van Okura in het buitenland.

*Petitie tegen plannen*
Het tijdschrift Monocle startte een onlinepetitie "'Save the Okura'":http://savetheokura.com/ om het Okura Hotel te redden van de Japanse vernieuwingsdrift.

"*Meer lezen over Okura? Klik hier!*":http://www.hospitality-management.nl/?q=okura&x=zoeken

~Christel Tuin~

Overig nieuws