Opvallend concept: de Speck St�be

20 juni 2011 |
<

De laatste dag van de AF&BM-trendtour stond in het teken van ontspanning en een lunch langs het Gardameer. Voordat de groep werd losgelaten voor een paar uurtjes cultuur en vijre tijd werd er geluncht bij een zeer opvallend horecaconcept: de Speck St├╝be.

Na het uitchecken in het hotel vertrokken de bussen naar Mescaline al Garda. Na een prachtige rit door het wonderschone Noord-Italiaanse landschap arriveerde de groep voor het laatste inhoudelijke programmaonderdeel.


Het Grand Hotel Trento werd tot ziens gezwaaid.


Het landschap tijdens de rit was adembenemend.

De Speck St├╝be is een typisch Zuid-Tiroler fenomeen en is niet geschikt voor vegetari├źrs (al staat er ook een verdwaalde salade op de kaart). Aan een reusachtige houtoven die op olijfboomhout wordt gestookt draaien sinds 1982 non-stop kippen, hammetjes en spare ribs in de rondte. De Speck St├╝be telt 400 couverts, merendeels lange tafels en banken die door druivenranken worden voorzien van de nodige schaduw.

De rij liep door tot op de parkeerplaats met merendeels Italiaanse kentekens op de motoren en auto's!




3.000 eters per dag
Op drukke dagen verwerkt het personeel van het selfservice restaurant 1.500 eters tijdens de lunch en nog eens een zelfde hoeveelheid tijdens het diner. De formule is simpel: sluit aan in de rij, schuifel langs de oven en de vitrine waar het gebraad ligt en bestel. Op het bord krijgt iedereen naast zijn vlees wat friet, een broodje en een drankje naar keuze. Betalen bij de kassa en lekker eten aan een bank. Bij een houten Biergarten kunnen aanvullende drankjes, en desserts en koffie worden besteld.

De 'keuken'




Zodra je uitgegeten bent kan je zo vertrekken, want de rekening is al betaald. Het rondlopende personeel doet niets anders dan de dienbladen met vieze vaat uithalen en de tafel even reinigen.

De Speck St├╝be viel in de smaak








Na de lunch kon de groep het stadje Mescaline al Garda bezoeken. Voordat de reis naar huis werd aangevangen kozen sommigen voor uitbuiken in een parkje of op het terras, anderen maakten een tochtje over het meer of bezochten het kasteeltje van het stadje.

Beeldschoon Mescaline al Garda






Aan het einde van de middag reden de bussen naar Verona en vloog de groep terug naar Nederland. Aan de bagageband op Schiphol werd afscheid genomen en alvast gefillosofeerd waar het bestuur van de AF&BM het social event volgend jaar laat plaatsvinden.

Lees en zie alle artikelen en fotoverslagen in het dossier.
Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Longread
Beste hotelier, vergeet wat er was en focus op wat er komen kan

Lang geleden stond er een hotel ergens in een binnenstad. De markante gevel pronkte trots naar de voorbijgangers. Het hotel stond er statig bij, en een tikkeltje chique zelfs, uitnodigend naar iedereen die er langsliep. Wie het hotel zag wilde naar binnen. Die gedachte gaf je kriebels in je buik, ni...

KHN Coronacrisis
Horeca eerder dicht? ''Buitenproportioneel!''

Koninklijke Horeca Nederland vindt het voornemen van het kabinet om horeca in de Randstad (in zes veiligheidsregio's waar het aantal besmettingen met het coronavirus snel stijgt) waardeloos. Dirk Beljaarts, directeur van KHN noemt het in het NOS Radio 1 Journaal 'buitenproportioneel' en ...

Interview Longread
Gasthoofdredacteur Roberto Payer interviewt Pieter Elbers

Roberto Payer (Waldorf Astoria en Hilton Amsterdam, tevens gasthoofdredacteur van de septemberuitgave van Hospitality Management) en Pieter Elbers (CEO KLM) strijden tegen de gevolgen van de coronacrisis. Middenin die crisis, begin augustus, ontmoeten ze elkaar in het Waldorf Astoria in de hoofdstad...

Hotel & Recht
Rechten en plichten ten tijde van corona

Corona heeft een grote impact op het aantal gasten in hotels en de manier waarop in de hotels moet worden gewerkt. Thuiswerken is meestal geen mogelijkheid en daarom is een veilige werkplek extra belangrijk. Deze nieuwe situatie roept veel vragen op over de rechten van werkgevers maar ook van werkne...

KHN Coronacrisis
KHN vreest extra coronamaatregelen in grote steden

Gisterenavond bereikte Koninklijke Horeca Nederland (KHN) het signaal dat er in enkele Nederlandse regio’s extra coronamaatregelen worden ingevoerd, die mogelijk ook voor de horeca zullen gelden. Via verschillende bronnen heeft KHN vernomen dat een verplichte horecasluiting om 24:00 voor een a...

Tech Branded Content
''Veel hotels kennen hun echte foodcost niet''

Nu de inkomsten onzeker blijven, is controle van de kosten belangrijker dan ooit. “Naar foodcost wordt echter weinig gekeken", merkt Carl Jacobs CEO van Apicbase op. “Terwijl het toch over 30 procent van je business gaat. Vaak zelfs meer, dat is problematisch.” Hotelketens en ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: