Opvallend concept: de Speck Stübe

20 juni 2011
Opvallend concept: de Speck Stübe

De laatste dag van de AF&BM-trendtour stond in het teken van ontspanning en een lunch langs het Gardameer. Voordat de groep werd losgelaten voor een paar uurtjes cultuur en vijre tijd werd er geluncht bij een zeer opvallend horecaconcept: de Speck Stübe.

Na het uitchecken in het hotel vertrokken de bussen naar Mescaline al Garda. Na een prachtige rit door het wonderschone Noord-Italiaanse landschap arriveerde de groep voor het laatste inhoudelijke programmaonderdeel.


~Het Grand Hotel Trento werd tot ziens gezwaaid.~


~Het landschap tijdens de rit was adembenemend.~

De Speck Stübe is een typisch Zuid-Tiroler fenomeen en is niet geschikt voor vegetariërs (al staat er ook een verdwaalde salade op de kaart). Aan een reusachtige houtoven die op olijfboomhout wordt gestookt draaien sinds 1982 non-stop kippen, hammetjes en spare ribs in de rondte. De Speck Stübe telt 400 couverts, merendeels lange tafels en banken die door druivenranken worden voorzien van de nodige schaduw.

*De rij liep door tot op de parkeerplaats met merendeels Italiaanse kentekens op de motoren en auto's!*




*3.000 eters per dag*
Op drukke dagen verwerkt het personeel van het selfservice restaurant 1.500 eters tijdens de lunch en nog eens een zelfde hoeveelheid tijdens het diner. De formule is simpel: sluit aan in de rij, schuifel langs de oven en de vitrine waar het gebraad ligt en bestel. Op het bord krijgt iedereen naast zijn vlees wat friet, een broodje en een drankje naar keuze. Betalen bij de kassa en lekker eten aan een bank. Bij een houten Biergarten kunnen aanvullende drankjes, en desserts en koffie worden besteld.

*De 'keuken'*




Zodra je uitgegeten bent kan je zo vertrekken, want de rekening is al betaald. Het rondlopende personeel doet niets anders dan de dienbladen met vieze vaat uithalen en de tafel even reinigen.

*De Speck Stübe viel in de smaak*








Na de lunch kon de groep het stadje Mescaline al Garda bezoeken. Voordat de reis naar huis werd aangevangen kozen sommigen voor uitbuiken in een parkje of op het terras, anderen maakten een tochtje over het meer of bezochten het kasteeltje van het stadje.

*Beeldschoon Mescaline al Garda*






Aan het einde van de middag reden de bussen naar Verona en vloog de groep terug naar Nederland. Aan de bagageband op Schiphol werd afscheid genomen en alvast gefillosofeerd waar het bestuur van de AF&BM het social event volgend jaar laat plaatsvinden.

Lees en zie "alle artikelen en fotoverslagen":http://www.hospitality-management.nl/dossier/afbm-social-event/ in het dossier.

~Frank Lindner~

Overig nieuws