Personeel houdt spookhotel open

23 juli 2012
Personeel houdt spookhotel open

Een hotel in Torremolinos dat al driekwart jaar dicht is wordt nog iedere dag draaiend gehouden door het personeel. Uit protest tegen de crisis en de huidige eigenaar is het hotel 'gekaapt'.

Hotel Las Palomas in de Spaanse badplaats ontvangt al tijden geen gasten meer, en het personeel geen salaris. Hierover berichtte verslaggever Caspar Naber in het Algemeen Dagblad van 21 juli.

*Nieuwe eigenaar*
Het hotel ging vorig jaar over op een nieuwe eigenaar, maar deze bleek door de crisis in zware financiële problemen te zitten. Het hotel werd gesloten en het personeel ontving een ontslagbrief waarin stond dat het hotel te koop werd gezet zonder personeel.

*Blijven werken*
Hier lieten de medewerkers het niet bij zitten. Ze gaan nog iedere dag naar hun werk en houden het hotel operationeel. Glazen worden gespoeld, kamers schoongemaakt en kapotte lampen vervangen. Het hotelpersoneel vindt dat ze recht hebben op hun banen. Bovendien kunnen ze volgens het Spaanse recht niet worden ontslagen zolang ze hun professie dagelijks uitoefenen.

*Morgen open?*
Eén voordeel: mocht er zich nu een nieuwe eigenaar aandienen die het hotel met personeel wil overnemen, dan kan het de volgende dag al heropenen. Hotel Las Palomas dateert uit 1968 en telt 303 kamers. Sommige personeelsleden werken er al sinds de opening.

~Frank Lindner~

Overig nieuws