Restaurantconcept in Conservatorium Hotel

27 augustus 2014 |
Restaurantconcept in Conservatorium Hotel<

Taiko by Schilo, is het langverwachte nieuwe Aziatisch geïnspireerd restaurant van chef-kok Schilo van Coevorden in
het Amsterdamse Conservatorium Hotel, dat opent op 9 september 2014. Het restaurant ontleent haar naam aan de eeuwenoude traditionele Japanse Taiko drums, bekend om haar mystieke ritme. De diepe lage klanken van een live Taiko drummer, in combinatie met Schilo’s verfijnde en delicate Aziatische smaakbeleving, zorgen avond aan avond voor een harmonieus samenspel.

Grootheden
Schilo is al sinds zijn jeugd geïnspireerd door het Verre Oosten. Hij deed ruime ervaring op bij grootheden uit de Aziatische keuken. Wat er tot op de dag van vandaag voor heeft gezorgd dat zijn passie blijft groeien. Na zijn terugkeer naar thuisstad Amsterdam, droomde Schilo van een nieuw restaurantconcept waarin hij zijn voorliefde voor Azië zou kunnen combineren met lokale en seizoensgebonden producten, zijn andere grote liefde.

Technieken en vaardigheden
"Voor het menu van Taiko gebruik ik alle vaardigheden, technieken en smaken die ik ontdekt heb in het Verre Oosten. Ik heb de luxe dat ik kan werken met zowel lokale als Aziatische leveranciers; dit betekent dat de ingrediënten de hoofdrol spelen. Zo is onze sashimi-grade tonijn duurzaam gevangen in Europa en is onze beef sizzling, van de Josper BBQ en tafelgrills, ófwel de allerbeste Nederlands entrecote óf een echte, authentieke, sappige Japanse Wagyu. Onze vis komt vers gevangen uit de Noordzee of, indien de kwaliteit beter is, direct overgevlogen uit Azië", zegt Schilo.

MEER LEZEN OVER HET CONSERVATORIUM HOTEL? KLIK HIER!
Sake sommelier
Hij vervolgt: "Om de meest authentieke smaken te garanderen hebben we niet alleen onze eigen sake sommelier in dienst genomen, ook is het ons gelukt om de beste sake te verkrijgen afkomstig van een ambachtelijke Japanse microbrouwerij. Iets wat zeer zeldzaam is voor een Europees restaurant. Daarnaast hebben we gekozen voor een aantal mooie champagnes als ideale begeleiding bij de super verse sushi en delicate dim sum. Ik hou niet van de term fusion, maar mijn filosofie voor Taiko - het beste van de Oosterse technieken en smaken samen laten komen met een aantal prachtige lokale, seizoensgebonden producten - herdefinieert het concept en creëert iets nieuws en spannends. En daarnaast is het precies het soort eten waar ikzelf van houd. "

Tunes bar
Schilo en Het Conservatorium Hotel - Sinds enige tijd doet Schilo zijn internationale bezoekers en locals versteld staan met zijn op Azië geïnspireerde tapas in Tunes Bar. Schilo is een chef die door zijn enorme creativiteit niet snel tevreden is met een gewone culinaire verleiding. Presentatie, smaak, aroma en textuur zijn de instrumenten die hij gebruikt om elk zintuig te betoveren. En nu heeft hij dit populaire concept verder verfijnd en uitgebreid, door het van de bar naar het meest vooraanstaande restaurant van het hotel te brengen. Het restaurant - gevestigd in de voormalige partiturenopslag van het Sweelinck Conservatorium - is verbouwd tot een ruimte met een loftachtige uitstraling van eigentijdse schoonheid: de ideale plek voor een concept dat haar benaming ontleent aan muziek. Op deze plek is Schilo in zijn element. Elk gerecht dat hij maakt is een genot, met in elke hap een zorgvuldig uitgebalanceerde uitbarsting van lichte, delicate Aziatische smaak.

Gember
Wat je ook bestelt, de passie van Schilo is altijd te proeven. "De Japanse schrijver Murakami, stelt dat wanneer eten goed smaakt, dit het bewijs is dat je leeft. Ik omarm deze gedachte en de manier waarop verschillende mensen reageren op bepaalde smaken. Mijn Daikon Salad, bijvoorbeeld, is een heel populair gerecht bij vrouwen vanwege de gember dressing. Gember is als een parfum en daar houden vrouwen van! "

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Columns Blog
Blog Gijs Hendrikx: opgedroogde tranen

En dan vermindert de sneltreinvaart en staan de voertuigen plots stokstijf stil. Corona heeft toegeslagen en dat heeft tot op de dag van vandaag een enorme impact op de totale horecabranche. We kenden in ons Theaterhotel in Venlo vóór het coronatijdperk alleen maar groei en dat stopt v...

Branded Content Coronacrisis
In jouw hotel voelen gasten en medewerkers zich veilig, toch?

Bij binnenkomst in een hotel bepaalt de gast of hij zich comfortabel en op zijn gemak voelt. Dat gaat allemaal vanzelf en is een gevoelskwestie. Natuurlijk speelt hierbij de receptioniste een belangrijke rol. Een glimlach, een luisterend oor, zakelijk maar toch vriendelijk, het helpt allemaal mee. ...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Toerisme Coronacrisis
Nederlanders willen weer op reis volgens verzekeraars

De Nederlandse reislust komt weer terug. Na de uitbraak van corona liep het aantal afgesloten reisverzekeringen fors terug. Maar juni liet een ommekeer zien. Uit een analyse van Independer blijkt dat er in juni driemaal meer reisverzekeringen werden afgesloten dan in mei. Maar mensen lijken het wel ...

NH Hotels
Sporten in stijl in nhow Amsterdam RAI en nhow Rotterdam

De Nederlandse nhow hotels, onderdeel van het lifestylemerk vanNH Hotel Group, zijn een samenwerking gestart met sportplatform OneFit. Vanaf 7 juli kunnen er in nhow Rotterdam door OneFit members diverse sportlessen gevolgd worden, waaronder yoga en Pilates lessen. Bij nhow Amsterdam RAI zullen de l...

Columns
Column Tanja Seegers: Het C-woord

Obeying the rules… Zo ben ik grootgebracht. En dat ging me de eerste zes weken van de quarantaine erg goed af. Na de persconferentie van 15 maart waarin de ‘slimme lockdown’ van Nederland werd aangekondigd, heb ik me - zij het eerst nog beduusd - volledig geschaard achter de besli...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: