Restaurantconcept in Conservatorium Hotel

27 augustus 2014 |
Restaurantconcept in Conservatorium Hotel

Taiko by Schilo, is het langverwachte nieuwe Aziatisch geïnspireerd restaurant van chef-kok Schilo van Coevorden in
het Amsterdamse Conservatorium Hotel, dat opent op 9 september 2014. Het restaurant ontleent haar naam aan de eeuwenoude traditionele Japanse Taiko drums, bekend om haar mystieke ritme. De diepe lage klanken van een live Taiko drummer, in combinatie met Schilo’s verfijnde en delicate Aziatische smaakbeleving, zorgen avond aan avond voor een harmonieus samenspel.

Grootheden
Schilo is al sinds zijn jeugd geïnspireerd door het Verre Oosten. Hij deed ruime ervaring op bij grootheden uit de Aziatische keuken. Wat er tot op de dag van vandaag voor heeft gezorgd dat zijn passie blijft groeien. Na zijn terugkeer naar thuisstad Amsterdam, droomde Schilo van een nieuw restaurantconcept waarin hij zijn voorliefde voor Azië zou kunnen combineren met lokale en seizoensgebonden producten, zijn andere grote liefde.

Technieken en vaardigheden
"Voor het menu van Taiko gebruik ik alle vaardigheden, technieken en smaken die ik ontdekt heb in het Verre Oosten. Ik heb de luxe dat ik kan werken met zowel lokale als Aziatische leveranciers; dit betekent dat de ingrediënten de hoofdrol spelen. Zo is onze sashimi-grade tonijn duurzaam gevangen in Europa en is onze beef sizzling, van de Josper BBQ en tafelgrills, ófwel de allerbeste Nederlands entrecote óf een echte, authentieke, sappige Japanse Wagyu. Onze vis komt vers gevangen uit de Noordzee of, indien de kwaliteit beter is, direct overgevlogen uit Azië", zegt Schilo.

MEER LEZEN OVER HET CONSERVATORIUM HOTEL? KLIK HIER!
Sake sommelier
Hij vervolgt: "Om de meest authentieke smaken te garanderen hebben we niet alleen onze eigen sake sommelier in dienst genomen, ook is het ons gelukt om de beste sake te verkrijgen afkomstig van een ambachtelijke Japanse microbrouwerij. Iets wat zeer zeldzaam is voor een Europees restaurant. Daarnaast hebben we gekozen voor een aantal mooie champagnes als ideale begeleiding bij de super verse sushi en delicate dim sum. Ik hou niet van de term fusion, maar mijn filosofie voor Taiko - het beste van de Oosterse technieken en smaken samen laten komen met een aantal prachtige lokale, seizoensgebonden producten - herdefinieert het concept en creëert iets nieuws en spannends. En daarnaast is het precies het soort eten waar ikzelf van houd. "

Tunes bar
Schilo en Het Conservatorium Hotel - Sinds enige tijd doet Schilo zijn internationale bezoekers en locals versteld staan met zijn op Azië geïnspireerde tapas in Tunes Bar. Schilo is een chef die door zijn enorme creativiteit niet snel tevreden is met een gewone culinaire verleiding. Presentatie, smaak, aroma en textuur zijn de instrumenten die hij gebruikt om elk zintuig te betoveren. En nu heeft hij dit populaire concept verder verfijnd en uitgebreid, door het van de bar naar het meest vooraanstaande restaurant van het hotel te brengen. Het restaurant - gevestigd in de voormalige partiturenopslag van het Sweelinck Conservatorium - is verbouwd tot een ruimte met een loftachtige uitstraling van eigentijdse schoonheid: de ideale plek voor een concept dat haar benaming ontleent aan muziek. Op deze plek is Schilo in zijn element. Elk gerecht dat hij maakt is een genot, met in elke hap een zorgvuldig uitgebalanceerde uitbarsting van lichte, delicate Aziatische smaak.

Gember
Wat je ook bestelt, de passie van Schilo is altijd te proeven. "De Japanse schrijver Murakami, stelt dat wanneer eten goed smaakt, dit het bewijs is dat je leeft. Ik omarm deze gedachte en de manier waarop verschillende mensen reageren op bepaalde smaken. Mijn Daikon Salad, bijvoorbeeld, is een heel populair gerecht bij vrouwen vanwege de gember dressing. Gember is als een parfum en daar houden vrouwen van! "

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Ondernemen Longread
Simuleer een bijna-doodervaring voor je hotel

De coronacrisis overvalt iedereen. De omvang en impact nemen dramatische proporties aan. Hadden we eerder en meer rekening moeten houden met de desastreuze effecten van corona? Misschien. Hiervoor is echter een paradigmashift nodig. Van optimisme naar paranoïde optimisme. We moeten de eindighei ...

Wet- en regelgeving Hotelketens Internationaal
Miljoenenboete Marriott voor datalek uit 2014

Marriott moet een boete van 18,4 miljoen pond (ruim 20 miljoen euro) betalen voor de datalek uit 2014. De boete wordt betaald aan de Britse privacyautoriteit. De Information Commissioner's Office (ICO) concludeert dat de hotelketen te weinig moeite heeft gedaan om de gegevens van de gasten te be ...

Columns
Column Tanja Seegers: Er zijn geen grenzen

Precies een jaar geleden zei mijn grote held Eliud Kipchoge letterlijk: “Ik wil mensen inspireren, er zijn geen grenzen!” De Keniaanse atleet liep op 12 oktober 2019 de marathon binnen 2 uur. Met maar liefst een snelheid van 21,1 km per uur behaalde hij een historisch record. Hij deed wa ...

Branded Content
Hotelmanagers welkom in de zorg: "Oprecht contact maakt voor mij het verschil"

Bart van der Ven, locatiemanager bij WoonZorgcentra Haaglanden (WZH), is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het woonzorgcentrum WZH Schoorwijck voor ouderen. Samen met zijn medewerkers zorgt hij dagelijks voor de verzorging, behandeling en begeleiding van de bewoners waarbij hij zelfstan ...

Coronacrisis
61% van de Nederlanders wil met Kerst (verantwoord) buiten de deur eten

Uit het persmoment van dinsdag jl. is duidelijk geworden dat de horeca nog een tijd gesloten blijft. Hoelang is nog niet precies duidelijk. Hoopvol is de blik nu gericht op kerst. Nederlanders willen deze feestdagen weer genieten van quality time buiten de deur. Uit onderzoek van TheFork* blijkt dat ...

Hotelketens Internationaal
Accor opent nieuw hotel Mercure Han-sur-Lesse

Accor, ’s werelds meest toonaangevende hotelgroep, opent vandaag het nieuwe hotel Mercure Han-sur-Lesse in de idyllische gelijknamige plaats Han-sur-Lesse, middenin de Belgische Ardennen. Deze opening is in samenwerking met Accor’s Franchise Partner Unibricks. Het viersterrenhotel telt 1 ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: