Restaurantconcept in Conservatorium Hotel

27 augustus 2014 |
Restaurantconcept in Conservatorium Hotel<

Taiko by Schilo, is het langverwachte nieuwe Aziatisch geïnspireerd restaurant van chef-kok Schilo van Coevorden in
het Amsterdamse Conservatorium Hotel, dat opent op 9 september 2014. Het restaurant ontleent haar naam aan de eeuwenoude traditionele Japanse Taiko drums, bekend om haar mystieke ritme. De diepe lage klanken van een live Taiko drummer, in combinatie met Schilo’s verfijnde en delicate Aziatische smaakbeleving, zorgen avond aan avond voor een harmonieus samenspel.

Grootheden
Schilo is al sinds zijn jeugd geïnspireerd door het Verre Oosten. Hij deed ruime ervaring op bij grootheden uit de Aziatische keuken. Wat er tot op de dag van vandaag voor heeft gezorgd dat zijn passie blijft groeien. Na zijn terugkeer naar thuisstad Amsterdam, droomde Schilo van een nieuw restaurantconcept waarin hij zijn voorliefde voor Azië zou kunnen combineren met lokale en seizoensgebonden producten, zijn andere grote liefde.

Technieken en vaardigheden
"Voor het menu van Taiko gebruik ik alle vaardigheden, technieken en smaken die ik ontdekt heb in het Verre Oosten. Ik heb de luxe dat ik kan werken met zowel lokale als Aziatische leveranciers; dit betekent dat de ingrediënten de hoofdrol spelen. Zo is onze sashimi-grade tonijn duurzaam gevangen in Europa en is onze beef sizzling, van de Josper BBQ en tafelgrills, ófwel de allerbeste Nederlands entrecote óf een echte, authentieke, sappige Japanse Wagyu. Onze vis komt vers gevangen uit de Noordzee of, indien de kwaliteit beter is, direct overgevlogen uit Azië", zegt Schilo.

MEER LEZEN OVER HET CONSERVATORIUM HOTEL? KLIK HIER!
Sake sommelier
Hij vervolgt: "Om de meest authentieke smaken te garanderen hebben we niet alleen onze eigen sake sommelier in dienst genomen, ook is het ons gelukt om de beste sake te verkrijgen afkomstig van een ambachtelijke Japanse microbrouwerij. Iets wat zeer zeldzaam is voor een Europees restaurant. Daarnaast hebben we gekozen voor een aantal mooie champagnes als ideale begeleiding bij de super verse sushi en delicate dim sum. Ik hou niet van de term fusion, maar mijn filosofie voor Taiko - het beste van de Oosterse technieken en smaken samen laten komen met een aantal prachtige lokale, seizoensgebonden producten - herdefinieert het concept en creëert iets nieuws en spannends. En daarnaast is het precies het soort eten waar ikzelf van houd. "

Tunes bar
Schilo en Het Conservatorium Hotel - Sinds enige tijd doet Schilo zijn internationale bezoekers en locals versteld staan met zijn op Azië geïnspireerde tapas in Tunes Bar. Schilo is een chef die door zijn enorme creativiteit niet snel tevreden is met een gewone culinaire verleiding. Presentatie, smaak, aroma en textuur zijn de instrumenten die hij gebruikt om elk zintuig te betoveren. En nu heeft hij dit populaire concept verder verfijnd en uitgebreid, door het van de bar naar het meest vooraanstaande restaurant van het hotel te brengen. Het restaurant - gevestigd in de voormalige partiturenopslag van het Sweelinck Conservatorium - is verbouwd tot een ruimte met een loftachtige uitstraling van eigentijdse schoonheid: de ideale plek voor een concept dat haar benaming ontleent aan muziek. Op deze plek is Schilo in zijn element. Elk gerecht dat hij maakt is een genot, met in elke hap een zorgvuldig uitgebalanceerde uitbarsting van lichte, delicate Aziatische smaak.

Gember
Wat je ook bestelt, de passie van Schilo is altijd te proeven. "De Japanse schrijver Murakami, stelt dat wanneer eten goed smaakt, dit het bewijs is dat je leeft. Ik omarm deze gedachte en de manier waarop verschillende mensen reageren op bepaalde smaken. Mijn Daikon Salad, bijvoorbeeld, is een heel populair gerecht bij vrouwen vanwege de gember dressing. Gember is als een parfum en daar houden vrouwen van! "

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: Martin Hendricks, Black Label Hotels

Martin Hendricks, een ‘Sittardenaar’ in hart en nieren, ging in 2018 zijn eigen weg, nadat hij brak met zijn zakenpartner Danny Keppels, met wie hij onder de vlag van Estate Management Group een aantal zeer aantrekkelijke hotel- en evenementenlocaties in de portefeuille had. Het gaat goe...

Tech Advertorial
''Doe je gast een aanbieding tijdens het openen van de hoteldeur''

Dolf Mulder, de onbetwiste slotenkoning van Nederland, steekt zijn nek uit. Waar zijn bedrijf Hotek Hospitality Group bij vrijwel iedere hotelier bekend is vanwege de kwalitatief hoogstaande hotelsloten, doet hij tegenwoordig meer. Veel meer... De vriendelijke innovator vertelt over de nieuwe mogeli...

Economie
QL Hotels & Restaurants overgenomen door EHM Group

Met ingang van het nieuwe jaar zal QL Hotels & Restaurants worden voortgezet als onafhankelijk onderdeel van EHM Group. Het samenwerkingsverband van exclusieve hotels en restaurants, actief in 9 Europese landen en met bijna 140 leden, komt per 1 januari 2020 onder leiding van Sander Allegro. ...

Personalia
Sander Allegro nieuwe algemeen directeur van QL Hotels

Sander Allegro, vaste columnist voor Hospitality Management, maakte zojuist via social media bekend dat hij per 1 januari 2020 aan de slag gaat als algemeen directeur van QL Hotels. Hieronder lees je de bekendmaking van Sander, die hij op Facebook plaatste: 'Per 1 januari 2020 ga ik aan de sl...

Achtergronden Internationaal
Virtuoso feliciteert awardwinnende topmanagers

Wereldwijd reisnetwerk Virtuoso feliciteert de vijf leden en adviseurs van het reisbureau die de EMEA netwerkprijzen voor innovatie, leiderschap en verkoopkracht hebben gewonnen. De Virtuoso EMEA Member Awards tonen leden die het kaliber van het talent binnen het netwerk illustreren. De winnaars wer...

Opening Internationaal
Louvre Hotels Group opent twee hotels in ‘Le Belaroïa’

Louvre Hotels Group zet zijn ontwikkelingsstrategie voort door uit te breiden op belangrijke locaties. Deze keer richten zij zich in Montpellier specifiek op Le Belaroïa, een complex van 9000 m2, ontworpen door de Franse architect Manuelle Gautrand. In dit complex worden voor het eerst in Frank...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: