Restaurantconcept in Conservatorium Hotel

27 augustus 2014
Restaurantconcept in Conservatorium Hotel

Taiko by Schilo, is het langverwachte nieuwe Aziatisch geïnspireerd restaurant van chef-kok Schilo van Coevorden in
het Amsterdamse Conservatorium Hotel, dat opent op 9 september 2014. Het restaurant ontleent haar naam aan de eeuwenoude traditionele Japanse Taiko drums, bekend om haar mystieke ritme. De diepe lage klanken van een live Taiko drummer, in combinatie met Schilo’s verfijnde en delicate Aziatische smaakbeleving, zorgen avond aan avond voor een harmonieus samenspel.

*Grootheden*
Schilo is al sinds zijn jeugd geïnspireerd door het Verre Oosten. Hij deed ruime ervaring op bij grootheden uit de Aziatische keuken. Wat er tot op de dag van vandaag voor heeft gezorgd dat zijn passie blijft groeien. Na zijn terugkeer naar thuisstad Amsterdam, droomde Schilo van een nieuw restaurantconcept waarin hij zijn voorliefde voor Azië zou kunnen combineren met lokale en seizoensgebonden producten, zijn andere grote liefde.

*Technieken en vaardigheden*
"Voor het menu van Taiko gebruik ik alle vaardigheden, technieken en smaken die ik ontdekt heb in het Verre Oosten. Ik heb de luxe dat ik kan werken met zowel lokale als Aziatische leveranciers; dit betekent dat de ingrediënten de hoofdrol spelen. Zo is onze sashimi-grade tonijn duurzaam gevangen in Europa en is onze beef sizzling, van de Josper BBQ en tafelgrills, ófwel de allerbeste Nederlands entrecote óf een echte, authentieke, sappige Japanse Wagyu. Onze vis komt vers gevangen uit de Noordzee of, indien de kwaliteit beter is, direct overgevlogen uit Azië", zegt Schilo.

"*MEER LEZEN OVER HET CONSERVATORIUM HOTEL? KLIK HIER!*":http://www.hospitality-management.nl/?q=conservatorium&x=zoeken

*Sake sommelier*
Hij vervolgt: "Om de meest authentieke smaken te garanderen hebben we niet alleen onze eigen sake sommelier in dienst genomen, ook is het ons gelukt om de beste sake te verkrijgen afkomstig van een ambachtelijke Japanse microbrouwerij. Iets wat zeer zeldzaam is voor een Europees restaurant. Daarnaast hebben we gekozen voor een aantal mooie champagnes als ideale begeleiding bij de super verse sushi en delicate dim sum. Ik hou niet van de term fusion, maar mijn filosofie voor Taiko - het beste van de Oosterse technieken en smaken samen laten komen met een aantal prachtige lokale, seizoensgebonden producten - herdefinieert het concept en creëert iets nieuws en spannends. En daarnaast is het precies het soort eten waar ikzelf van houd. "

*Tunes bar*
Schilo en Het Conservatorium Hotel - Sinds enige tijd doet Schilo zijn internationale bezoekers en locals versteld staan met zijn op Azië geïnspireerde tapas in Tunes Bar. Schilo is een chef die door zijn enorme creativiteit niet snel tevreden is met een gewone culinaire verleiding. Presentatie, smaak, aroma en textuur zijn de instrumenten die hij gebruikt om elk zintuig te betoveren. En nu heeft hij dit populaire concept verder verfijnd en uitgebreid, door het van de bar naar het meest vooraanstaande restaurant van het hotel te brengen. Het restaurant - gevestigd in de voormalige partiturenopslag van het Sweelinck Conservatorium - is verbouwd tot een ruimte met een loftachtige uitstraling van eigentijdse schoonheid: de ideale plek voor een concept dat haar benaming ontleent aan muziek. Op deze plek is Schilo in zijn element. Elk gerecht dat hij maakt is een genot, met in elke hap een zorgvuldig uitgebalanceerde uitbarsting van lichte, delicate Aziatische smaak.

*Gember*
Wat je ook bestelt, de passie van Schilo is altijd te proeven. "De Japanse schrijver Murakami, stelt dat wanneer eten goed smaakt, dit het bewijs is dat je leeft. Ik omarm deze gedachte en de manier waarop verschillende mensen reageren op bepaalde smaken. Mijn Daikon Salad, bijvoorbeeld, is een heel populair gerecht bij vrouwen vanwege de gember dressing. Gember is als een parfum en daar houden vrouwen van! "

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws