Room Mate lanceert short stay in Amsterdam

17 september 2014
Room Mate lanceert short stay in Amsterdam

De internationale hotelketen Room Mate lanceert vandaag, precies een jaar na de opening van haar designhotel Aitana aan het IJ, een nieuw
concept in Amsterdam: "BeMate.com.":http://www.bemate.com/ Luxe short stay appartementen in het hart van de hoofdstad, die de voordelen van privé-accommodaties combineren met het dienstenpakket van een hotel. Hiermee speelt Room Mate in op de veranderende vakantiemarkt, waarin de moderne reiziger steeds vaker kiest voor hotelalternatieven. Met deze nieuwe manier van vakantie vieren is de hotelketen uniek in Nederland én de wereld.

*Groei vakantieappartementen hoger dan hotels*
In de afgelopen jaren is de markt van appartementenverhuur aanzienlijk gegroeid: tussen 2007 en 2013 groeide de verhuur van vakantieappartementen onder internationale klanten met 44% ten opzichte van de 4,5% groei van de hotelbranche. Reizigers verkiezen dus regelmatig een appartement boven een hotel wanneer ze op vakantie gaan. Deze manier van vakantie vieren heeft echter ook z'n nadelen: waar haalt de reiziger zijn of haar de sleutel op, hoe regelt hij of zij een gevulde koelkast bij aankomst en wie maakt het appartement schoon?

*Services*
Room Mate brengt via de website BeMate.com de verhuurders van appartementen en reizigers met elkaar in contact. Mét daarbij een scala aan services: een fulltime conciërge, bagage-opslag, een sleutel breng- en afhaalpunt en toeristische informatie op maat. Daarnaast biedt BeMate.com een reeks optionele diensten aan zoals luchthaven-transfers, dagelijkse schoonmaak, een volle koelkast bij aankomst, kaartjes voor theater en concerten en allerlei andere diensten die het verblijf van de reiziger zo comfortabel mogelijk maken. De vrijheid van een appartement gecombineerd met de luxe services van een hotel.

*Verrijking toeristische sector*
"De vakantiemarkt verandert sterk. Wij vinden, zoals altijd, onze gasten het belangrijkst en hebben daarom gekeken waar de reiziger anno 2014 behoefte aan heeft. Ons idee is uniek in de wereld en een verrijking voor de toeristische sector", aldus de Spaanse eigenaar Kike Sarasola. "We bieden op dit moment 2.500 appartementen aan, waaronder bijna 50 appartementen in Amsterdam. En dit aantal zal in de komende maanden sterk toenemen!" In de eerste fase zal BeMate.com accommodaties aanbieden in Amsterdam, Madrid, Barcelona, Malaga, Granada, Salamanca, Florence, New York, Miami en Mexico City. De bedoeling is dat dit aantal in 2017 groeit tot 600 steden.

*Over BeMate.com*
BeMate.com is een platform dat verhuurders van appartementen en reizigers met elkaar in contact brengt en deze reizigers tijdens hun verblijf extra diensten aanbiedt. BeMate.com is een initiatief van de Spaanse hotelgroep Room Mate Hotels. Opgericht door de Spaanse ondernemer Kike Sarasola, speelt BeMate.com in op de wensen en behoeftes van de moderne reiziger, door de voordelen van een appartement met die van een hotel te combineren.

~Christel Tuin~

Overig nieuws