Ruim 1 op de 10 Nederlanders gaat met Kerst uit eten

10 december 2019 | Thijs Jacobs

Ruim een op de tien (12 procent) Nederlanders grijpt Kerst aan om uit eten te gaan. Dit blijkt uit een analyse van Taxi2Airport, dat - in aanloop naar de kerstdagen - in kaart bracht op welke manier Nederlanders Kerst vieren. 

Eten belangrijk tijdens Kerst

Kerst is erg populair in Nederland. Liefst 85 procent van de Nederlanders viert het feest. En mensen houden tijdens Kerst wel echt van ouderwets uitgebreid tafelen met de familie. 

Een ruime meerderheid van 56 procent kookt thuis zelf een groot kerstdiner klaar. Een ander groot gedeelte (27 procent) haalt de gourmette- en/of fondueset uit de kast om er een gezellige Kerst van te maken. 12 procent besluit het kerstdiner in een restaurant te houden.

Kerstetentje buiten te deur mag wat kosten

Nederlanders die uit eten gaan voor een kerstdiner betalen voor een vijfgangendiner gemiddeld 61 euro per persoon. Wel bestaan er regionale verschillen in de kosten van het diner. Zo is het kerstdiner in het noorden gemiddeld zo’n vijf euro goedkoper (54 euro per persoon) dan het gemiddelde. Het zuiden spant daarentegen de kroon met een gemiddelde prijs van 65 euro per persoon (zo’n vijf euro duurder dan gemiddeld). 

De genoemde bedragen vallen overigens ruim binnen het budget; Nederlanders verwachten tijdens de kerstdagen in totaal 109 euro te besteden aan aan eten-gerelateerde uitgaven. Bekijk hier het gehele onderzoek. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie Hotelketens
Egeria neemt meerderheidsbelang in Fletcher Hotels, vizier op internationale groei

Vandaag hebben de aandeelhouders van Fletcher Hotels een meerderheidsbelang verkocht aan de Amsterdamse investeringsmaatschappij Egeria. NIBC en Xead verkopen beide hun minderheidsbelang, het management van Fletcher blijft aan als aandeelhouder. Met de hands-on betrokkenheid en de ervaring met in ...

Inge van de Ven is trots op haar pas geopende hotel

Inge van de Ven, eigenaresse van het op 12 april geopende Hotel Flora Batava in Nieuwersluis, aan de rand van Breukelen, is trots op haar hotel. Alhoewel het uitdagende tijden zijn binnen onze branche, is ze optimistisch gestemd. “Zaterdag beleefden we onze eerste drukke dag, met 27 van de 45 ...

Interview Longread
Interview: moeders en dochters in familiehotels

Familiehotels. Je zou ze bijna vergeten tussen al het geweld van de aankondigingen die de grote hotelketens doen. De ene keten introduceert een nieuw merk, terwijl een andere keten zich gaat richten op ‘long stay’ of het aanbieden van werkplekken. Tegelijkertijd zijn familiehotels de dri ...

Corona
Terrassen per 28 april (beperkt) open

De terrassen gaan weer beperkt open. Na maanden van lockdown mogen horecaondernemers per 28 april weer gasten op hun terrassen ontvangen tussen 12.00 uur en 18.00 uur. Dat maakte demissionair premier Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. Naast het (beperkt) openen van de terrassen wordt d ...

Drinks Corona
Grote bierbrouwers klaar voor herstart

Mocht vanavond bekend worden gemaakt dat de horeca de terrassen vanaf 28 april mag openen, zijn de grote bierleveranciers klaar om de horeca te voorzien van bier. Heineken laat tegenover persbureau ANP weten dat de brouwer ongeveer 8000 klanten heeft met een terras. Veel horecabedrijven spelen a ...

Columns
Leiderschap in onmogelijke tijden

Het is 05.30 uur. Ik zit te werken in een stil huis. Ik kan niet slapen, in mijn brein borrelt iets en dat moet eruit. Buiten is het nog donker, al zie ik de dag wel al voorzichtig duwen. Het zwart van de nacht wordt langzaam maar zeker donkerblauw en dat blauw wordt steeds lichter. Een merel fluit ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: