Ruim 1 op de 10 Nederlanders gaat met Kerst uit eten

10 december 2019 | Thijs Jacobs

Ruim een op de tien (12 procent) Nederlanders grijpt Kerst aan om uit eten te gaan. Dit blijkt uit een analyse van Taxi2Airport, dat - in aanloop naar de kerstdagen - in kaart bracht op welke manier Nederlanders Kerst vieren. 

Eten belangrijk tijdens Kerst

Kerst is erg populair in Nederland. Liefst 85 procent van de Nederlanders viert het feest. En mensen houden tijdens Kerst wel echt van ouderwets uitgebreid tafelen met de familie. 

Een ruime meerderheid van 56 procent kookt thuis zelf een groot kerstdiner klaar. Een ander groot gedeelte (27 procent) haalt de gourmette- en/of fondueset uit de kast om er een gezellige Kerst van te maken. 12 procent besluit het kerstdiner in een restaurant te houden.

Kerstetentje buiten te deur mag wat kosten

Nederlanders die uit eten gaan voor een kerstdiner betalen voor een vijfgangendiner gemiddeld 61 euro per persoon. Wel bestaan er regionale verschillen in de kosten van het diner. Zo is het kerstdiner in het noorden gemiddeld zo’n vijf euro goedkoper (54 euro per persoon) dan het gemiddelde. Het zuiden spant daarentegen de kroon met een gemiddelde prijs van 65 euro per persoon (zo’n vijf euro duurder dan gemiddeld). 

De genoemde bedragen vallen overigens ruim binnen het budget; Nederlanders verwachten tijdens de kerstdagen in totaal 109 euro te besteden aan aan eten-gerelateerde uitgaven. Bekijk hier het gehele onderzoek. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

30 jaar Hospitality Management
11 jaar geleden in Hospitality Management: Chris Luken

Hospitality Management blaast dit jaar dertig kaarsjes uit. Dat mag gevierd worden en dat doen we dan ook uitgebreid! Iedere week publiceert de redactie een verhaal uit vervlogen tijden op de website. Deze week Fletcher-oprichter Chris Luken. In 2010 sprak Hospitality Management met de 'self- ...

Economie Corona
Hotelovernachtingen volgend jaar weer terug op niveau 2019

Na de grootste dip uit de historie van de hotelsector is herstel in zicht. In 2022 komt het aantal hotelovernachtingen in Nederland weer uit op het niveau van piekjaar 2019 met bijna 55 miljoen. In Amsterdam duurt het een jaar langer voordat de schade is ingelopen, omdat de stad erg afhankelijk is v ...

Achtergronden Ondernemen
Max Brown Hotels winnaar ‘Hotel Website of the Year 2021’

Zojuist is tijdens een digitale ceremonie bekend gemaakt dat Max Brown Hotels winnaar is geworden van de Hotel Website of the Year verkiezing 2021. De hotelketen mag deze titel een jaar lang voeren en heeft een bokaal en een cheque ter waarde van € 1.000 ontvangen. Communicatieboodschap door ...

Personeel Achtergronden
Bekende gezichten van Château Neercanne nemen afscheid

Château Neercanne kondigt aan dat twee bekende gezichten van Château Neercanne per 1 maart aanstaande afscheid gaan nemen vanwege een volgende stap in hun carrière. Maître d’Hotel Dennis Lemmens maakt promotie binnen Oostwegel Collection en wordt Food & Beverage Ma ...

Hans van Spronsen
Column Hans van Spronsen: 2020; Het jaar van personeelstekort tot gastentekort

Begin 2020 was onze zorg en grootste uitdaging voor het jaar: het personeelstekort. In maart werden we ruw geconfronteerd met een nieuwe werkelijkheid. Corona sneed ons de pas af. Dit met ongelofelijke gevolgen voor onze sector. Al snel moesten we leven met de verplichte sluiting en vervolgens met d ...

Hotelketens Internationaal
Rosewood Hotels & Resorts opent in 2023 hotel in Rome

Rosewood Hotels & Resorts, een wereldleider op het gebied van luxe reis- en lifestyle-ervaringen, is door vastgoedbedrijf Antirion SGR aangesteld om Rosewood Rome, dat in 2023 in het hart van de hoofdstad zal worden geopend, te beheren. Het nieuwe hotel is gevestigd in het voormalige hoofdkantoo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: