Shutdown VS treft hotels

14 oktober 2013
Shutdown VS treft hotels

In de VS worden hotels getroffen door de zogeheten shutdown. Nu een politieke impasse ervoor heeft gezorgd dat diverse overheidsinstanties (waaronder toeristische trekpleisters) tijdelijk niet open
zijn, kampen hoteliers met de nadelige gevolgen. Geraamd wordt dat hotels in Amerika dagelijks 8 miljoen dollar aan omzet mislopen.

*Annuleringen*
Uit een rondgang van Global Business Travel Association blijkt dat 40 procent van de ondervraagde hoteliers zegt getroffen te zijn door de platlegging. In de helft van de gevallen gaat het om reserveringen voor hotelkamers die worden geannuleerd. 57 procent van de hotels zegt ook te kampen met zakelijke reserveringen die worden afgezegd.

*Angst*
Vooral de hotels die veel internationale gasten ontvangen, worden het hardst worden getroffen. Veel bezoekers zeggen hun reis af uit angst om de VS niet meer normaal in of uit te kunnen.

*Petitie*
De American Hotel & Lodging Association heeft inmiddels een petitie naar president Barack Obama en de Senaat gestuurd. Onder aan het document staan de handtekeningen van onder meer IHG, Marriott International, Hilton Worldwide, Choice Hotels International, Starwood Hotels & Resorts, Carlson Rezidor Hotel Group, en Best Western International.

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws