Sligro rolt horecagroothandel 3.0 uit

18 februari 2014 |
Sligro rolt horecagroothandel 3.0 uit

Maastricht krijgt de landelijke primeur van het volledig nieuwe groothandelsconcept van Sligro. Achter de schermen is lang gewerkt aan de vernieuwde formulevorm die bij intern de werktitel
‘Sligro 3.0’ kreeg.

Nieuw voorbeeld
Vrij vertaald, de derde generatie van de zelfbedieningsformule van Sligro, de foodpartner voor foodprofessionals. Het is de bedoeling dat deze nieuwe zelfbedieningsgroothandel de komende jaren het voorbeeld en uitgangspunt is bij de doorontwikkeling van de Sligro-vestigingen in Nederland.

Bewust Maastricht
De stad Maastricht is een bewuste keuze. In Maastricht kreeg Sligro de mogelijkheid te investeren in volledige nieuwbouw op een goede locatie in de stad. Met nieuwbouw word je niet gehinderd door beperkingen vanuit een bestaand pand en kun je alles naar eigen eisen, inzichten en toekomstgericht realiseren. Daarnaast is Maastricht een uitgesproken bourgondische stad met een grote belangstelling voor alles wat met gastronomie te maken heeft. Ten slotte borgde de geografische ligging van Maastricht dat de formule tot aan de opening ‘achter de schermen’ ontwikkeld kon worden.

Openingsceremonie
Op maandag 10 maart zal omstreeks het middaguur de officiële openingshandeling verricht worden door de heer Onno Hoes, burgemeester van Maastricht. Tijdens de opening verlenen diverse Michelinsterrenkoks, ‘Gouden Koksmutsen’ en toppers uit de internationale wijnwereld hun medewerking.

Sligro is de groothandelsformule van Sligro Food Group en is in Nederland marktleider met een landelijk netwerk van 46 zelfbedieningsgroothandels en 10 bezorggroothandels.

Door Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Columns
Column Jantiene Berg: Mijn hele hebben en houwen op tafel

Het is nu vijf maanden geleden dat mijn compagnon en ik de sleutel van ons urban boutique hotel in Rotterdam inleverden bij de curator. Per direct geen zeggenschap meer, maar nog wel een hoop verplichtingen richting de curator. Een eenzaam proces zonder echt afscheid van je gasten en medewerkers te ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitma ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Ook in hotels geen alcohol meer na 20.00 uur

In bars en restaurants van hotels mag vanaf vanavond 20.00 uur geen alcohol meer worden geserveerd. Ook niet via roomservice. Hiermee trekt het kabinet de lijn met het verbod op de verkoop van alcohol in winkels tussen 20.00 en 07.00 uur door. In winkels is dat sinds vorige week woensdag niet meer t ...

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Interview Longread
Martin Lindelauf met pensioen: een interview in 41 vragen, deel 4

Na 41 dienstjaren houdt Martin Lindelauf (61) het voor gezien. Hij laat de hotellerie achter zich. In 41 vragen portretteert Hospitality Management de gedreven hotelier. Dit is deel 4 uit de reeks, die uit vier delen bestaat. Let je extra op de kwaliteit van de bouw van een hotel? ...

Columns
Column Ewout Hoogendoorn: Het nut van data is nul

‘72 procent van de grotere ondernemingen is er nog niet in geslaagd om een datagedreven cultuur te creëren. Dat getal zal onder MKB-bedrijven nog veel hoger uitvallen’. Veel bedrijven investeren erin, maar zijn dus niet niet in staat een cultuurverandering tot stand te brengen. Hoe ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: