Room Mate geeft zijn gasten wifi mee

Auteur: Redactie
29 juli 2013
Room Mate geeft zijn gasten wifi mee

Gratis draadloos internet op de hotelkamer? De Spaanse hotelketen Room Mate tilt het naar een hoger plan en biedt gasten overal waar ze gaan WiFi aan. In het hotel, op straat en in de auto. Op dit moment is de service al in heel Spanje beschikbaar.

Hotelketeneigenaar Kike Sarasola zegt de zogeheten WiMate zo snel mogelijk te willen aanbieden in alle achttien hotels wereldwijd. Het Amsterdamse Room Mate hotel Aitana dat in september haar deuren op het IJdok, naast het nieuwe Paleis van Justitie opent, moet op den duur ook deze dienst gaan aanbieden.

Draadloze router

Bij aankomst krijgen gasten die via de website gereserveerd hebben een draadloze router, de WiMate, waar zes apparaten tegelijk draadloos mee kunnen worden verbonden. Het initiatief vervult volgens het hotelbedrijf de groeiende wens om voortdurend online te zijn. Per dag kan men kosteloos 25MB aan data binnenhalen. Daarna gaat de snelheid drastisch omlaag.

Geen 25 euro per dag

"Een van de grootste ergernissen van hotelgasten is het gebrek aan verbinding en de hoge roamingtarieven van telecomproviders en hotels. We waren in 2005 de eerste hotelgroep in Spanje die gratis WiFi aanbood. Sinds deze maand bieden we een nieuwe dienst aan, WiMate: een draadloos netwerk dat overal in de stad gebruikt kan worden. Andere hotels vragen soms 25 euro per dag voor internet op de kamers. Wij bieden gratis snel internet in de hele stad", aldus hotelier Sarasola.

De excentrieke hotelier en voormalig Olympische ruiter Kike Sarasola geeft zijn hotelgasten overal beschikking over WiFi en opent in september zijn eerste hotel in Amsterdam. "Onze filosofie is dat we in de huid van onze gasten kruipen. Ze kunnen bij Room Mate ontbijten tot 12 uur, hun eigen kussens kiezen en nu ook compleet kosteloos internetten gedurende hun gehele verblijf."

HM302013

Overig nieuws