ss Rotterdam gekocht door WestCord

12 juni 2013
ss Rotterdam gekocht door WestCord

De kogel is door de kerk: WestCord Hotels heeft vandaag de hotel- en restaurantonderneming op het ss Rotterdam gekocht van het Cruise Hotel. Laatstgenoemde is een dochteronderneming van hotelgroep
Hoscom.

*Hart en ziel*
Lucas Petit, algemeen directeur van Hoscom: "In de gesprekken hebben voor mij de continuïteit van de onderneming, en een goede toekomst voor onze medewerkers en gasten, steeds voorop gestaan. Die hebben we door deze verkoop goed gewaarborgd. Het ss Rotterdam is een fantastisch bedrijf waar wij jarenlang met hart en ziel aan hebben gewerkt. Ondanks ons vertrek doet het ons deugd dat dit markante schip op deze wijze behouden blijft voor Rotterdam."

*Trotse eigenaar*
De feestelijke viering van de overdracht is later dit jaar gepland. Directeur Harry Westers van WestCord is blij dat hij zich nu echt de trotse eigenaar van het ss Rotterdam mag noemen. "Wij zetten een streep onder het verleden en storten ons met het hele team met groot enthousiasme op de exploitatie van dit unieke schip, dat nu voor Rotterdam en de Rotterdammers behouden blijft. Het ss Rotterdam blijft zoals het nu is. De bestaande reserveringen en boekingen nemen we gewoon over en ook de maatschappelijke functie blijft gehandhaafd: het schip blijft als leerschip fungeren en ook de samenwerking met de vele vrijwilligers die rondleidingen verzorgen blijft bestaan. Wij zijn blij met de soepele overdracht."

*Het schip*
Het hotel en de restaurants tellen 150 medewerkers en voorzien in veertig opleidingsplaatsen. Met 254 kamers en twee restaurants is het schip een van de grootste hotels van Rotterdam.

~Myrtille Vromans~

Overig nieuws