Studenten aan het woord: Benjamin Saunders

21 december 2020 | Redactie

De jeugd heeft de toekomst. In deze zesdelige serie laat Hospitality Management zes studenten in de hospitalitybranche aan het woord. Zij geven hun visie over de gevolgen van COVID-19, hoe de toekomst van de branche eruitziet en hoe ze hun eigen carrière voor zich zien. Vandaag Benjamin Saunders (21) student aan de Hotelschool The Hague.

Waarom heb je gekozen voor een studie binnen de hospitalitybranche?

“Zolang ik me kan herinneren heb ik affiniteit met mensen. Door nauw contact en sociale ontdekkingen heb ik er altijd van genoten om bij anderen te zijn. Toen ik al mijn interesses en sterke punten verzamelde, opende ik een deur naar de wereld van gastvrijheid en daarmee een wereld waarin de vaardigheden, constante sociale omgang en ontdekkingen van mensen dagelijkse kost zijn. Ik studeer aan Hotelschool The Hague en heb er bewust voor gekozen om mijn kennis van de branche uit te breiden en om nieuwe vaardigheden te verwerven.”

Heb je, ondanks COVID-19, vertrouwen in het vinden van een geschikte baan zodra je afstudeert?

“Covid-19 heeft de wereld geschokt en heeft vraagtekens gezet bij eerdere gewoontes en processen die de maatschappij had. Ook met betrekking tot onze reizen en sociale bewegingen. Het heeft onze huidige normen en waarden op de proef gesteld en blijft obstakels en wegversperringen opwerpen in onze zoektocht om terug te keren naar wat wij noemen de normaliteit. Ondanks de regels en beperkingen die COVID-19 heeft gesteld, handhaaf ik echter een optimistische, openhartige en zelfverzekerde benadering van de situatie.”

Denk je dat de COVID-19-crisis blijvende veranderingen in de hospitalitybranche teweeg zal brengen?

“De hotelindustrie waar wij deel van uitmaken bestond al lang voordat deze crisis ontstond. De internationale hotellerie heeft twee wereldoorlogen, een wereldwijde depressie en een koude oorlog overleefd. Er zullen ongetwijfeld blijvende veranderingen plaatsvinden als gevolg van de COVID-19-crisis, bijvoorbeeld veranderingen en verbeteringen in de hygiëne, en veel van deze veranderingen zullen een positief effect hebben op onze industrie.”

Wat zijn je ambities? Denk je dat je over 10 jaar (nog) in het hotelwezen werkt?

“Binnenkort studeer ik af. Misschien ben ik een van de weinige studenten die nog steeds erg gepassioneerd en enthousiast is om een carrière in de horeca na te streven. Veel van mijn vrienden, medestudenten en collega’s zijn op zoek naar een carrière die niet binnen een hotel-restaurant structuur liggen. Ik zie mezelf groeien in mijn dienstverlening naar mensen toe. Over 10 jaar zal de branche weer veranderd zijn, met nieuwe manieren om gasten te verrassen, processen uit het verleden te vernieuwen en aan nieuwe verwachtingen te voldoen. Ik zal hopelijk een baan hebben binnen de hotelbranche om deel uit te maken van de volgende creatieve golf.”

Benjamin Saunders (21) is vierdejaarsstudent aan Hotelschool The Hague

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie
ibis Styles Delft City Centre verwelkomt haar eerste gast

ibis Styles Delft City Centre opent vanaf vandaag haar deuren. Het driesterren hotel telt 82 kamers en is gevestigd aan het Van Leeuwenhoekpark 2 in Delft. Het hotel bevindt zich in het hart van het centrum, vlakbij het station. Met de toevoeging van ibis Styles Delft City Centre aan het ibis Styles ...

Hotelbouwplannen
Bouw Amrâth Galaxy Jaarbeurs Hotel vertraagd

De ambitie om nog dit jaar het Amrath Galaxy Jaarbeurs Hotel in Utrecht te openen, gaat niet worden gehaald. De bouw van het multifunctionele gebouw heeft vertraging opgelopen. Bijna drie jaar geleden startte de bouw van de 90 meter hoge toren. Het hotelgedeelte bestaat uit de eerste zeven verdie ...

Interview
E-mailmarketing in de horeca: personalisatie is 'key'

Communiceren met gasten is in de horeca essentieel. Nu de branche nog altijd gebukt gaat onder de coronamaatregelen is communiceren via digitale kanalen van groot belang. Voor nieuwe gasten, maar ook voor terugkerende gasten. E-mailmarketing is daarin essentieel. Het verzamelen van e-mailadressen ...

Corona
Terrassen gaan op 21 april niet open

De terrassen gaan op 21 nog niet open. De voorgenomen versoepelingen zijn met minstens een week opgeschoven, aangezien de besmettingscijfers nu nog te hoog zijn. Een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst heeft dit bevestigd na het 'Catshuisoverleg' van zondag. De burgemeesters van ...

Toerisme Achtergronden
Oasis Parcs verandert naam in Oasis Premium Resorts

Het premium merk Oasis Parcs gaat verder onder de naam Oasis Premium Resorts. De nieuwe naam sluit beter aan bij het portfolio van uitsluitend luxe resorts met 4- en 5-sterren hotelfaciliteiten. De exploitant van luxe vakantieresorts beheert momenteel zeven resorts in Nederland, Curaçao, Oost ...

Achtergronden
Dit lees je in de gloednieuwe Hospitality Management

Een bijzonder speciale editie van Hospitality Management valt over een aantal dagen bij iedere hotelier op de mat. Ewout Hoogendoorn – al jaren als gewaardeerde columnist verbonden aan het blad – interviewt niemand minder dan John Fentener van Vlissingen, oprichter van zakenreisconcern B ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: