The Clock Tower opent in Weesp

Auteur: Redactie
31 augustus 2020
The Clock Tower opent in Weesp

Vraag de gasten van The Clock Tower naar hun ervaring en ze beginnen allemaal over hetzelfde: dat uitzicht! Een verblijf in deze luxueuze hotelkamer in de oude klokkentoren onder de rook van Amsterdam is dan ook een onvergetelijke belevenis.

The Clock Tower bevindt zich op dertig meter hoogte in de toren van de (voormalige) Laurentiuskerk, fraai gelegen in de historische binnenstad van Weesp, het prachtige stadje aan de Vecht. Een karakteristiek centrum met terrassen, restaurants en winkels en natuurlijk de boten in de sluis en aan de kade. Vanuit The Clock Tower is dat allemaal goed te zien.

Meer dan 100 jaar oud

De opening van The Clock Tower is het sluitstuk van de metamorfose die de Laurentiuskerk heeft ondergaan. In april 2014 werd hier de allerlaatste mis gehouden, sinds 2020 zijn er onder meer een yogastudio en een bierbrouwerij met proeflokaal gevestigd, waardoor het beeldbepalende kerkgebouw met zijn fraaie glas-in-loodramen en zijn bijzondere verhalen kon worden behouden. De kerk stamt uit 1876, de toren uit 1900. De historie van dit bouwwerk voel je als je de wenteltrap opgaat, 155 treden omhoog naar de plek waar tot 2018 drie bronzen luidklokken hingen. 

Bad-met-uitzicht

In deze voormalige ‘galmkamer’ is nu de hotelsuite ingericht. Topdesigner Piet Boon was bij het ontwerp betrokken. Het resultaat is zeer stijlvol en je voelt je er direct thuis. In de ruimte onder de suite is een tot in de puntjes afgewerkte badkamer, voorzien van toilet, dubbele douches, dubbele wastafels en een uniek bad-met-uitzicht.

Persoonlijke host

Gasten kunnen vanaf 15.00 uur tot de volgende ochtend 12.00 uur beschikken over de toren. Het verblijf is inclusief gepersonaliseerde minibar, een vorstelijk ontbijt en de service van een persoonlijke host die alles tot in de puntjes verzorgt. Voor een drankje en/of een lekker een hapje eten hoef je slechts 155 treden naar beneden. Bij mooi weer arrangeert de host met liefde een kano of een boottochtje. Met ongeveer 20 minuten sta je in hartje Amsterdam (je ziet het vanuit The Clock Tower liggen). Maar waarom zou je erop uittrekken als je hoog in die oude klokkentoren heerlijk kunt wegdromen… met de wereld aan je voeten.

Overig nieuws