Top 5 beste Hogere Hotelscholen volgens Keuzegids Hbo 2018

26 september 2017 | Thijs Jacobs

Studenten van de opleiding Hotel- en Eventmanagement (HEM) bij Hogeschool Tio in Utrecht volgen de beste hotelopleiding van Nederland, dat maakte de Keuzegids Hbo 2018 vandaag bekend. “Als we de studenten moeten geloven, zijn de particuliere opleidingen stuk voor stuk goud waard. De onderwijskwaliteit is er tiptop in orde”, aldus de Keuzegids.

De opleiding Hotel- en Eventmanagement (HEM) aan Hogeschool Tio in Utrecht is met 96 punten de beste Hogere Hotelschool. HEM gaat voor het vijfde jaar op rij aan kop in de Keuzegids. Student Flip: “Tio staat goed op je cv en je hebt daarnaast meer kennis en (praktijk)ervaring. Ik merk het nu al; ik hield laatst tijdens een open dag een presentatie en werd naderhand al direct aangesproken door een bedrijf dat interesse in me had. Je hebt toch een voordeel als Tio-student.”

De ranglijst:

  1. Hogeschool Tio Utrecht, Hotel- en Eventmanagement
  2. Eindhoven Notenboom, Hospitality & events management
  3. Hogeschool Tio Hengelo, Hotel- en Eventmanagement
  4. Hogeschool Tio Rotterdam, Hotel- en Eventmanagement
  5. Den Haag Hotelschool

Bron: Keuzegids Hbo 2018, CHOI

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: hotel in voormalig klooster Utrecht

Utrecht kent een behoorlijke hotelontwikkeling en dat is niet verwonderlijk, gezien het aantal kamers in de Domstad. Dat aantal blijft immers behoorlijk achter bij de (verwachte) vraag. In de bruisende wijk Lombok opende onlangs het parochiehuis van het nieuwe hotel The Anthony. In het kloostergedee...

Achtergronden Culinair
Kerstmenu: Spoom en foie gras uit de gratie 

In bijna de helft van de Nederlandse restaurants wordt deze Kerst hert als hoofdgerecht gereserveerd. Hiermee is hert het populairste hoofdgerecht op de kerstmenu’s in de Nederlandse horeca. In Nederland betaal je in 2018 gemiddeld € 61,- voor een vijfgangen kerstdiner. Goedkoop eten doe ...

F&B Den Haag
Plek voor ruim 60 F&B-concepten in Haagse binnenstad

De binnenstad van Den Haag is uitgegroeid tot één van de meest aantrekkelijke winkelgebieden van Nederland. Toch is er nog ruimte om verder te verbeteren. Op basis van de horecabenchmark tussen de vijf grootste steden, blijkt dat het aanbod Food & Beverage (F&B) beperkt is. Er ...

Onderwijs Ondernemen
Training horeca-concepting: "Ik geef je de ultieme checklist mee!"

Op 21 januari 2019 vindt de eerstvolgende trainingsdag over 'concepting' plaats in Bunnik. Onderscheidend zijn met je zaak is immers lastig, zeker met de hoeveelheid trends die je om de oren vliegen en al die zaken om je heen die ook vernieuwend (denken te) zijn. Hoe val jij dan juist op? De...

Personalia
Niels Hoek nieuwe sales manager U Parkhotel

Niels Hoek is per 1 december 2018 begonnen als Sales Manager bij het nieuw te openen U Parkhotel in Enschede. Na bijna twee jaar keert Niels weer terug naar de hotel- en congresbranche. Met meer dan acht jaar ervaring brengt Niels veel kennis mee naar het nieuwe U Parkhotel op de campus van de Unive...

NH Hotels Interview Longread
Interview: vierde nhow geopend in Marseille

nhow, het nieuwste merk van de Spaanse hotelketen NH, begint serieuze vormen aan te nemen. Na Rotterdam, Berlijn en Milaan, opende afgelopen september nhow Marseille. Hospitality Management was erbij en aanschouwde de ambitieuze toekomstplannen van een merk dat zich liever niet laat bundelen. &ldquo...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: