Vijftig jaar Pulitzer Amsterdam: een korte geschiedenisles

Auteur: Redactie
7 januari 2020
Vijftig jaar Pulitzer Amsterdam: een korte geschiedenisles

Dit jaar bestaat Pulitzer Amsterdam precies 50 jaar en 2020 staat in het teken van “Stories To Stay”. Het elegante hotel aan de Amsterdamse grachten staat bekend om haar unieke design, geïnspireerd door de verhalen en geschiedenis van de vijfentwintig historische grachtenpanden; tijdloze charme gecombineerd met historische elementen en modern comfort.

Pulitzer Amsterdam viert dit gouden jaar en brengt een ode aan de verhalen die plaatsvonden in alle grachtenhuizen.

Pulitzer Amsterdam terug in de tijd

In de jaren 60 kocht grondlegger van het hotel, Peter Pulitzer, twaalf grachtenpanden aan de Prinsengracht en Keizersgracht en creëerde een hotel dat in 1970 geopend werd. Het hotel werd hiermee één van Amsterdams eerste vijfsterrenhotels. Peter Pulitzer had een motto; "Het huis van je buren staat maar één keer te koop". Met deze gedachte breidde hij het hotel door de jaren heen uit naar uiteindelijk vijfentwintig 17de en 18de -eeuwse grachtenhuizen aan de Prinsengracht, Keizersgracht en Reestraat. In de afgelopen 50 jaar heeft het hotel meer dan vier miljoen gasten vanuit de hele wereld mogen verwelkomen, ieder met een eigen reden om in het hotel te verblijven.

Nederlandse elegantie en tijdloze charme

In augustus 2016 opende het hotel opnieuw haar deuren na een intensieve 1,5 jaar durende verbouwing en restyling van alle 400-jaar oude grachtenpanden. Het huidige design reflecteert de geschiedenis en het individuele karakter van elk grachtenpand. Een mix van Nederlandse elegantie en eclectische stijl zoals de vier bijzondere thema suites met privé ingangen aan de gracht geïnspireerd op de verhalen van de intrigerende karakters die door de jaren heen in panden hebben gewoond.

50 jaar lang #StoriesToStay

Pulitzer Amsterdam viert dit jaar met het gepaste thema “Stories To Stay” en legt de nadruk op de verhalen die door vorige bewoners, bezoekers en hotelgasten van de afgelopen 50 jaar zijn ontstaan. Vanaf de eerste gast die incheckte op 27 oktober 1970 tot vandaag de dag, het hotel heeft altijd één doel voor ogen gehouden; gasten een "home away from home" bieden door een verblijf in een uniek grachtenpand. Anno 2020 draait het bij Pulitzer Amsterdam om de persoonlijke ervaring waarbij werknemers de belangrijkste pilaren zijn en mede zorgen voor een unieke gastbeleving.

Yvonne van der Klaauw, General Manager van Pulitzer Amsterdam, zegt: “We zijn trots om al 50 jaar een plek te zijn waar iedereen zich bijzonder kan voelen; van hotelgasten tot buren en Amsterdammers. Niet zonder reden zijn er werknemers die hier al meer dan 40 jaar met veel plezier werken. Ons jubileum markeert het volgende hoofdstuk en is een heel bijzonder moment in de geschiedenis van dit hotel. Ik ben immens trots op de inzet van iedereen die betrokken is geweest bij de afgelopen 50 jaren van het hotel.”

Feestelijke activiteiten en 50 hotelovernachtingen cadeau

Speciaal voor het 50-jarig jubileum heeft het thema alle activiteiten geïnspireerd waaronder de jaarlijkse Garden Party met de onthulling van het Peter Pulitzer standbeeld en de feestelijke 50 Years Celebration Package. Ook geeft Pulitzer Amsterdam 50 overnachtingen in samenwerking met partners weg, deelt het hotel dit jaar 50 verhalen van vorige gasten en ontvangen alle 50-jarige die dezelfde leeftijd bereiken in de verjaardagsmaand, een cocktail in Pulitzer’s Bar.

Overig nieuws