Voormalig COO Fletcher Hotels neemt belang in Hospitality Hiring Europe

Auteur: Redactie
Personeel Mensen 19 maart 2022
Voormalig COO Fletcher Hotels neemt belang in Hospitality Hiring Europe

Marcel van de Vin, voormalig COO van Fletcher Hotels en sinds begin deze maand directielid van de Sittardse hotelgroep Black Label Hospitality, heeft een aanmerkelijk belang genomen in wervings-, selectiebureau Hospitality Hiring Europe (HHE), eveneens gevestigd in Sittard.

Dat heeft HHE, dat in Zuid-Europa op succesvolle wijze topkrachten werft voor de Nederlandse horeca, vandaag bekendgemaakt. Hoe groot Van de Vins aandelenpakket is, is niet bekendgemaakt. "Maar in elk geval groot genoeg om de expansie van ons nog jonge
bedrijf op een succesvolle manier te kunnen voortzetten”, aldus directeur Rachel Hendricks van HHE.

De 56-jarige Van de Vin baarde enkele weken geleden opzien met zijn overstap naar Black Label Hospitality. Daarvoor werkte hij ruim vijftien jaar in diverse management- en directiefuncties bij Fletcher Hotels in Nieuwegein, de grootste hotelketen van Nederland, de laatste jaren als operationeel directeur. Bij het veel kleinere Black Label Hospitality draagt hij in diezelfde functie de verantwoordelijkheid voor de verdere groei van het bedrijf.

Personeelskrapte horeca

Hospitality Hiring Europe, waarvan Van de Vin nu grootaandeelhouder wordt – naast directeur Rachel Hendricks - werd in het najaar van 2021 opgericht als antwoord op personeelskrapte in de horecabranche, die nog altijd in alle geledingen van de sector voelbaar is. Al voor de coronacrisis hadden veel horecaondernemers grote moeite met het vinden met de juiste mensen.

Dit probleem heeft zich het afgelopen alleen maar verergerd, onder andere door het feit dat veel werknemers de horeca vaarwel hebben gezegd en zijn overgestapt naar een andere branche. Het Sittardse recruitmentbureau – dat formeel losstaat van Black Label Hospitality, maar er wel zeer nauw mee samenwerkt – heeft de afgelopen maanden een explosieve groei doorgemaakt.

Tientallen bedrijven, zowel groot als klein, hebben inmiddels bij Hospitality Hiring Europe aangeklopt in de hoop snel enthousiaste en gastvrije mensen te kunnen vinden, voor wie het een aantrekkelijke gedachte is om voor langere tijd naar Nederland te verhuizen.

Topkrachten uit zuidelijk deel EU

Gezien de grote belangstelling ontkomt HHE er niet aan om flink uit te breiden, zowel met extra mensen op kantoor als met top-recruiters in het zuidelijke deel van de EU, voornamelijk Spanje, Italië, Portugal en Griekenland. ,,Het feit dat onze collega Marcel van de Vin een financieel belang genomen heeft in Hospitality Hiring Europe betekent dat we sneller dan we hadden verwacht grote stappen kunnen zetten, zodat we nog voor de zomer een aanzienlijk aantal Nederlandse horecabedrijven kunnen helpen aan goed personeel”, aldus directeur Rachel Hendricks.

Zij is tevens general manager van Merici Hotel Sittard, een van de vier hotels die worden geëxploiteerd door de Zuid-Limburgse hotelgroep Black Label Hospitality, waarvan haar echtgenoot Martin Hendricks de oprichter en algemeen directeur is.

Deze kleine, maar ambitieuze hotelorganisatie is de laatste jaren voortdurend op een positieve manier in het nieuws. Het bedrijf baarde het afgelopen anderhalf jaar opzien in de hotelwereld door midden in de coronacrisis DoubleTree by Hilton Sittard te ontwikkelen, het eerste Nederlandse Hilton-hotel buiten de Randstad. Begin deze maand werd bekend dat Marcel van de Vin, voormalig operationeel directeur van Fletcher Hotels, de overstap naar Black Label Hospitality had gemaakt, met het oog op de verdere ontwikkeling van de organisatie. Deze maand nog werd bekend dat Restaurant George’s in het Merici hotel met 13 punten voor het eerst een notering in de Gault&Millau gids 2022 krijgt.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws