YAYS Group zoekt de verbinding met de buurt

Auteur: Redactie
YAYS Group zoekt de verbinding met de buurt

YAYS Group heeft het afgelopen jaar het merk onder de loep genomen en hierdoor sluiten de verschillende locaties nu, in 2022, nog beter aan bij de unieke waarden van de buurt waarin zij zich bevinden.

In december 2021 publiceerde Hospitality Management een uitgebreid interview met de Amerikaanse CEO van YAYS, Zachary Schwartz. Het interview is hier te lezen.

YAYS Group omvat YAYS (aparthotels) en by YAYS (serviced apartments). De locaties zijn allen gevestigd in toonaangevende buurten van de trendy steden in Europa. De gebouwen hebben allen een eigen verhaal die een duidelijke link heeft met de buurt.

De appartementen van YAYS en by YAYS zijn stijlvol ingericht, hierbij staat functionaliteit, design en een huiselijk gevoel centraal. In 2021 heeft YAYS de meeste locaties voorzien van een nieuwe naam, passend bij de buurt en het gebouw waarin zij zich bevinden. Zo is de locatie YAYS Amsterdam Salthouse Canal gevestigd aan de Zoutkeetsgracht in een monumentaal pand waar vroeger zout werd opgeslagen.

Verder is YAYS Salthouse Canal recentelijk gerenoveerd én is Amsterdam Vondelpark by YAYS geopend. Maar is meer nieuws vanuit YAYS: YAYS is de samenwerking aangegaan met interieur en design agency Homewings, samen zorgen zij ervoor dat de YAYS waarden en de highlights van de buurt mooi verweven worden in het design van de appartementen. Daarnaast opent dit voorjaar de nieuwste aanwinst in Antwerpen; YAYS Antwerp Opera. 

YAYS ademt de buurt

Met als motto #unlocktheneighbourhood inspireert YAYS om te doen wat de locals doen en de minder bekende kanten van een stad te ontdekken. YAYS biedt verschillende tools en tips aan om kennis te maken met de hidden gems en de lokale ondernemers, zo voel je je al snel thuis in een nieuwe stad. Ook is YAYS altijd op zoek naar samenwerkingen met lokale ondernemers voor de inrichting van hun appartementen.  De tips en tools voor die lokale vibe: 

Bij elke vestiging zit de buurt verweven in het design, door middel van kleurgebruik, decoratie en interieurstyling. Ook hangt YAYS graag  kunst van lokale creatievelingen en foto’s van historische plekken in de buurt aan de muren in de buurt.

Elke YAYS vestiging heeft een unieke YAYS Neighbourhood Guide, waarbij de hidden gems, lokale ondernemingen en andere  tips uit de buurt worden omschreven en afgebeeld. Dit is geen standaard cityguide, YAYS streeft ernaar om plekken en ondernemers uit te lichten die niet veel vaker genoemd worden door andere guides of websites. Onder het mom van duurzaamheid gaat YAYS deze guide dit jaar digitaal uitbrengen in plaats van in print. 

Elke lobby beschikt over een YAYS Neighbourhood Wall, waar verschillende inspirerende tips en nieuwtjes van de ondernemers uit de buurt hangen. Zo kunnen de gasten ontdekken hoe ze voor een paar dagen, of weken, maanden, een local kunnen worden in de voor hen nog onbekende buurt. 

De YAYS insiders zijn lokale experts, werkzaam als front desk manager,  die de gasten helpen om hun verblijf zo geslaagd mogelijk te maken. Dit zijn ware buurt experts die altijd op maat advies en tips kunnen geven. Hierbij focussen ze op minder bekende attracties en kleine ondernemers, waardoor het toerisme een positieve impact op de stad heeft. 

De 16 YAYS vestigingen zijn verspreid over 4 steden, namelijk Amsterdam, Den Haag, Parijs en binnenkort Antwerpen. Al deze steden en buurten hebben natuurlijk een eigen karakter en daarom alle YAYS vestigingen zelf ook. Elk appartement is uniek.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws