Je hebt gezocht op: VRI
Dirk Lips opent nieuw hotel bij Land van Ooit: “Het eerste jaar draaien we al winst”
Na bijna twintig jaar leegstand komt het voormalige roze kasteel van het Land van Ooit weer tot leven. Vanaf september fungeert het als vergaderlocati...

Fletcher lanceert nieuwe luxehotelcollectie Fletcher Deluxe
Fletcher Hotels heeft een nieuwe collectie gelanceerd: Fletcher Deluxe. Onder deze naam zijn achttien verschillende Fletcher-hotels gebundeld, die zic...

Booking.com bevriest commissie voor hotels na btw-verhoging
Per 1 januari 2026 stijgt het btw-tarief op logies in Nederland van 9 procent naar 21 procent. Deze verhoging geldt ook voor boekingen die in 2025 wor...

Restaurant Judith in Kasteel Engelenburg evolueert met nieuwe chef-kok
Sinds de veelbesproken opening in maart heeft Restaurant Judith - het fine dining restaurant van Kasteel Engelenburg - indruk gemaakt met een uitgespr...

Overdracht van een hotelexploitatie is ook mogelijk in geval van huur
Hotels vallen onder de beschermingsregels van ‘winkelruimte’ zoals opgenomen in de artikelen 290 en volgende van Boek 7 van ons Burgerlijk...

Emmy Stoel treedt aan als general manager bij IHG
Emmy Stoel is per 1 september de nieuwe general manager van het InterContinental Athenée Palace in de Roemeense hoofdstad Boekarest. Het hotel...

Tour Culinair opent peloton voor vrouwelijke hospitality-leiders
Tour Culinair - hét sportieve netwerk voor beslissers in de gastvrijheidsbranche - is op zoek naar vrouwelijke deelnemers. Sinds 1982 brengt he...

a&o Hostels noteert 3,1 miljoen overnachtingen en omzet van 116 miljoen
Europa’s grootste particuliere hostelketen a&o noteerde in de eerste helft van 2025 in totaal 3,1 miljoen overnachtingen en 1,4 miljoen gast...

Mövenpick opent stijlvol strandresort met 240 kamers in Nederland
Accor kondigt de ondertekening aan van een ontwikkelingsovereenkomst voor de opening van een nieuw Mövenpick-hotel in Petten, een populaire stran...

Bronsbergen Wellness & Hotel opent binnenkort haar deuren
Vanaf september 2025 is Zutphen een bijzondere bestemming rijker. Gelegen aan het schilderachtige Bronsbergenmeer, opent Bronsbergen Wellness & Ho...

Culinaire koerswijziging bij Carelshaven: Arturo Dalhuisen en Kevin Annink nemen het roer
Per 1 september 2025 verwelkomt Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven een nieuwe culinaire leiding: topchef Arturo Dalhuisen treedt toe als chef...

Hotel Meyer sluit zich aan bij BWH Hotels als Best Western Beach Hotel Bergen aan Zee
BWH Hotels verwelkomt met trots het onlangs omgedoopte Best Western Beach Hotel Bergen aan Zee, voorheen bekend als Hotel Meyer, in zijn wereldwijde p...

2024 was recordjaar met 832 miljoen euro aan hotelvastgoedtransacties
Invast Hotels heeft in 2025 het jaarlijkse onderzoek gedaan naar de transacties in hotelvastgoed gedurende het jaar 2024. Hierbij worden alle hotelvas...
“Panden om hotels in te ontwikkelen zijn hier geen probleem”
Op het cv van Mathilde van der Weerd prijken met Postillion Hotels, Quality Lodgings en de Q Hospitality Group een aantal namen die welbekend zijn in...

Tribe van Accor kiest voor Den Haag en verdere Europese uitbreiding
Tribe Den Haag Centraal, dat naar verwachting eind 2025 zijn deuren opent, wordt het tweede hotel van het merk in Nederland na Tribe Amsterdam City. G...

“Dit is het grote onderbelichte onderdeel van het openen van hotels”
Iedere hotelier weet: de pre-openingsfase is intens. Juist in die hectiek sluipen fouten erin die je maanden later nog achtervolgen. Wat zijn de valku...

Volledig vernieuwd Carlton Beach begint nieuw hoofdstuk met Nomon
Carlton Beach, het iconische hotel aan het Zwarte Pad in Scheveningen, is volledig vernieuwd en weer helemaal klaar om de gasten in de watten te legge...

Koepelcafé in Renaissance Amsterdam Hotel heropent haar deuren
Het geliefde Koepelcafé verwelkomt gasten opnieuw in het hart van Amsterdam, in een van de meest iconische panden van de stad. Sinds de opening...

Wereldwijde hotelselectie van Michelinsleutels wordt op 8 oktober bekendgemaakt
Op woensdag 8 oktober 2025 presenteert de MICHELIN Gids tijdens een internationale bijeenkomst haar nieuwste wereldwijde selectie van hotels. In de sp...

Flow the Collection neemt Hotel Winselerhof over van Oostwegel Collection
Hotel Winselerhof in Landgraaf wordt per 1 augustus 2025 onderdeel van Flow the Collection. De zestiende eeuwse herenboerderij krijgt een plek bij een...

Kim Linse: Horecaparels
Dat de coronaperiode onze arbeidsmarkt heeft veranderd, zijn we het wel over eens. Dat we daar allemaal over klagen, daar heb ik me ook wel eens schul...

Airbnb: Nederlandse gezinnen kiezen vaker voor niet-stedelijke bestemmingen
Nu de zomervakantie in volle gang is, deelt Airbnb nieuwe cijfers over gezinsvakanties. De trend wordt vooral gedreven door een groeiend aantal verbli...

Toekomstig vijfsterren superior Hotel Kasteel Gemert biedt vanaf nu unieke overnachtingsmogelijkheden
Om de toch al feestelijke opening van restaurant GEM. nog meer luister bij te zetten, heeft de directie van Hotel Kasteel Gemert besloten om, vooruitl...

Wanneer gastvrijheid schuurt met beleid
In de veeleisende omgeving van de gastvrijheidsindustrie kan het soms betekenen dat men de regels overtreedt om het uiterste te doen voor gasten. Dit...

Relais & Châteaux krijgt er negen nieuwe leden bij
De negen nieuwe leden die zich bij de familie van Relais & Châteaux hebben aangesloten, tonen eens te meer aan dat de organisatie echt werel...

Stayokay Eindhoven heropent deuren en vernieuwt kameraanbod met pods
Stayokay Eindhoven heeft recent een grondige renovatie afgerond, waarbij onder meer innovatieve pods zijn toegevoegd aan het kameraanbod. Het hostel,...

De Lola Pods Hotel opent podhotel in Den Haag
Op 10 juli 2025 opent De Lola Pods Hotel in Den Haag. Geen standaard kamers, maar knusse slaappods - compacte, gestapelde cocons met alles wat gasten...
“Als het restaurant niet op orde is, betalen gasten geen 200 tot 400 euro per nacht”
Hoe houd je een hotel-restaurant rendabel, hoe haal je het meeste uit het ontbijt en hoeveel vrijheid heeft de chef-kok bij het samenstellen van de me...

Serre Restaurant in Hotel Okura Amsterdam lanceert uniek zomerconcept
Serre Restaurant, onderdeel van Hotel Okura Amsterdam, kondigt met trots de lancering van een uniek zomers culinair concept aan: Serre's Summer Okonom...

HITEC 2025 - veel buzz, maar waar blijft de belofte?
Indianapolis stond half juni even volledig in het teken van hospitality tech: HITEC 2025. Met meer dan 6000 bezoekers en honderden exposanten was het...

Hotels Oostwegel Collection als enige buiten de Randstad onderdeel van The Hotel Collection
Château Neercanne in Maastricht en Château St. Gerlach in Valkenburg, beide onderdeel van Oostwegel Collection, zijn onlangs aangesloten b...
Zoon van André Rieu koopt Hotel Derlon in Maastricht
Pierre Rieu, zoon van violist en dirigent André Rieu, is de nieuwe eigenaar van Hotel Derlon in Maastricht. Hij neemt zowel de exploitatie als...

Btw-verhoging logies kan tot 30% minder boekingen leiden
De geplande btw-verhoging op logies, van 9 procent naar 21 procent per 1 januari 2026, kan tot aanzienlijke daling in het aantal boekingen leiden. Dat...

De dip komt later: hotelbouwplannen in de lift
Hotelbouwplannen inventariseert sinds 1999 de (ver)bouwplannen in de hotellerie en biedt een actueel en overzicht van geplande, lopende en recent gere...

Hans Wibbens volgt Erik-Jan Ginjaar op als CEO van Postillion Hotels
Hans Wibbens (1965) is per juli benoemd tot CEO van Postillion Hotels. Wibbens begon zijn carrière bij Postillion Hotels in 2019 als operatione...

Zonnige editie Tour Culinair: fietsen, gastronomie en erkenning voor lef
Van zaterdag 28 juni tot en met dinsdag 1 juli verbleven de vrienden van Tour Culinair in het zonovergoten Twente. De landelijke netwerkclub van horec...

Kim Linse: Smaak van vakantie
Denk ik aan vakantie, dan denk ik aan uit eten gaan, aan nieuwe restaurants ontdekken en de lokale keuken uitproberen. Dat virus heb ik inmiddels ook...

Minor Hotels breidt verder uit in Kopenhagen
Met lange dagen, een frisse zeebries en focus op design en duurzaamheid zijn Scandinavische steden dé bestemming voor een stijlvolle coolcation...

ING: Vooruitzichten hotelbranche positief
De vooruitzichten voor de Nederlandse horeca zijn wisselend. Door een verbeterde koopkracht nemen de bestedingen dit jaar toe, maar het herstel blijft...

De Echoput viert 70 jaar met opening van twee nieuwe restaurants
Zondag 22 juni vierde familie Klosse het 70-jarig bestaan van De Echoput met een feestelijke jubileumlunch in Hoog Soeren. Tijdens een feestelijke mid...