U heeft gezocht op : bacterie

20 november 2019 Branded Content
Papieren handdoeken in toiletten om de hoogste hygiënenormen te handhaven

De hoogste normen handhaven op het gebied van hygiëne en netheid is een belangrijk aandachtspunt voor elke horecazaak. De gezondheid en veiligheid van klanten en personeel is van cruciaal belang. Negatieve incidenten kunnen desastreuze gevolgen hebben voor de zaken en voor de reputatie. Hand ...

23 mei 2019
Alles over legionella en dode leidingen

Legionella… Veteranen onder de hoteliers zullen zich herinneren hoe deze ziekteverwekker naam en ‘faam’ kreeg dankzij een congres van het American Legion (Philadelphia, 1976). Dat was nog ver weg, maar in 1999 sloeg de bacterie hard toe in Nederland: 32 mensen overleden door de zi ...

9 mei 2019 Achtergronden
Legionellapreventie in control?

In theorie is legionellapreventie niet moeilijk. Houd koud water koud, warm water warm en zorg voor voldoende verversing. Hoe is het dan mogelijk dat het aantal legionellaoverschrijdingen maar niet wil dalen en er meer personen met legionella besmet zijn geraakt dan ooit tevoren? Op welke manier kun ...

29 april 2019 Achtergronden Tech
Seminar legionellapreventie voor hotels 20 mei 2019

Het is een nachtmerrie voor elke hotelier. Gasten die tijdens hun verblijf ziek worden. De consequenties kunnen verstrekkend zijn. In de eerste plaats voor de gasten, maar zeker ook voor u als hotelier. Op sociale en reguliere media krijgt u aandacht die u liever niet heeft. En dan moet de juridisch ...

22 januari 2019 Achtergronden
Onderzoek hygiëne in hotels: vijfsterrenhotels viezer dan driesterrenhotels

Of het nu voor een familievakantie of een zakenreis is, de kans is groot dat je in de toekomst in een hotel verblijft. Hoewel je bepaalde aspecten van de accommodatie kunt aanpassen, blijft één factor buiten je controle: het aantal ziektekiemen op de kamer. Hoe 'bacteriebeladen' zijn hotelkam ...

5 september 2018 Hotelketens Internationaal
Geen chemicaliën meer in dit Deense hotel

Brøchner Hotels' nieuwe 5-sterren luxe boetiekhotel, Hotel Herman K, is het eerste hotel in Denemarken waar chemicaliën geen deel uitmaken van de schoonmaakproducten en -processen. Een natuurlijke stap voor de toonaangevende Deense boetiekhotelketen, die zich richt op het creëre ...

19 juli 2018
IJsblokjes kunnen voedselvergiftiging veroorzaken

Met de heerlijke zomerse temperaturen draaien ijsblokjesmachines in de horeca overuren. Niet zo gek natuurlijk, ijsblokjes zijn een welkome én koele toevoeging aan ieder drankje. Niets zo onschuldig als ijsblokjes, toch? Dat is niet helemaal waar. IJs is namelijk het vergeten voedsel als h ...

9 mei 2018
Legionella: voorkomen is beter dan genezen

Voorkomen is beter dan genezen. Dit geldt voor zoveel zaken binnen elke operatie; legionella is er daar één van. Armand Gademan werkt bij Geberit en weet dat als geen ander. “Het is vooral van groot belang om stilstaand water in leidingen te voorkomen en regelmatige doorstroming ...

17 november 2016
Onderzoek: hoe schoon zijn toiletten in de horeca?

De hygiëne in openbare toiletten in de horeca is ten opzichte van 2015 met 3 procent gestegen naar 36 procent. Deze schone toiletten krijgen de beoordeling ‘goed’ als het gaat om het aantal aangetroffen bacteriën. Dat blijkt uit het door vakblad Service Management georganise ...

29 september 2015
Advertorial: Voorkom legionella

De kwaliteit van het drinkwater is voor bezoekers en medewerkers van horecabedrijven een vanzelfsprekendheid. Maar hoe vanzelfsprekend is die kwaliteit eigenlijk? Regelmatig lees je over legionellabesmettingen in onder meer hotels, bed & breakfasts, (mini)campings, bungalowparken en jachthavens. ...

27 mei 2013 Food F&B
Nog net gered uit de afvalbak

Op aarde wordt voor 12 miljard personen voedsel geproduceerd. We zijn op dit moment met 7,2 miljard mensen. Er is een voedseloverschot en dat leidt tot verspilling. Tel daarbij op dat haast 1 miljard mensen chronisch honger hebben en je weet dat de tijd rijp is om ons te realiseren dat voedselverspi ...

22 november 2009
Geleid door geur

Wat doet het thema geurbeleving in deze hoteldesign special, zult u zich misschien afvragen. Spreken we over design, dan gaat het meestal om een ontwerp of product en de vormgeving daarvan. Maar met een speciale geur ontwerp je ook iets, namelijk sfeer. Waardoor voelt een gast zich prettig in een ...

2 oktober 2005 Toerisme Longread
Inkomend toerisme naar Nederland

Het inkomend toerisme is van groot belang voor de Nederlandse economie; er gaat heel wat geld in deze sector om. Steeds meer toeristen ontdekken dat Nederland veel meer is dan de drugshoofdstad van Europa, en veel meer dan het land 'van dat jongetje die een vinger in de dijk stopte'. Toer ...

14 april 2000 Achtergronden
Legionella-wetgeving

Er is inmiddels al veel gesproken over de gevaren van de legionellabacterie. U weet dat er gewerkt wordt aan wetgeving op dit gebied. Inmiddels is bekend hoe de wetgeving eruit zal gaan zien. Om zo goed mogelijk de belangen van onze leden te kunnen behartigen, hebben wij reeds lang geleden aangeg ...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: