Je hebt gezocht op: gastronomie
Jan Hein Simons: is Amsterdam klaar voor ultraluxe hotels?
Ultraluxe – het absolute toppunt van gastvrijheid, waarbij alles draait om personalisatie, discretie en exceptionele kwaliteit. Steden als New Y...

Bronsbergen Wellness & Hotel opent binnenkort haar deuren
Vanaf september 2025 is Zutphen een bijzondere bestemming rijker. Gelegen aan het schilderachtige Bronsbergenmeer, opent Bronsbergen Wellness & Ho...

Culinaire koerswijziging bij Carelshaven: Arturo Dalhuisen en Kevin Annink nemen het roer
Per 1 september 2025 verwelkomt Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven een nieuwe culinaire leiding: topchef Arturo Dalhuisen treedt toe als chef...

Flow the Collection neemt Hotel Winselerhof over van Oostwegel Collection
Hotel Winselerhof in Landgraaf wordt per 1 augustus 2025 onderdeel van Flow the Collection. De zestiende eeuwse herenboerderij krijgt een plek bij een...

Relais & Châteaux krijgt er negen nieuwe leden bij
De negen nieuwe leden die zich bij de familie van Relais & Châteaux hebben aangesloten, tonen eens te meer aan dat de organisatie echt werel...

Hotels Oostwegel Collection als enige buiten de Randstad onderdeel van The Hotel Collection
Château Neercanne in Maastricht en Château St. Gerlach in Valkenburg, beide onderdeel van Oostwegel Collection, zijn onlangs aangesloten b...

Robin Bruggeman: Van amuse tot ochtendjas
Dat de hotellerie en topgastronomie nauw met elkaar verweven zijn, is geen nieuws. Een blik op de Michelingids 2025 maakt dat meteen duidelijk: het en...

Zonnige editie Tour Culinair: fietsen, gastronomie en erkenning voor lef
Van zaterdag 28 juni tot en met dinsdag 1 juli verbleven de vrienden van Tour Culinair in het zonovergoten Twente. De landelijke netwerkclub van horec...

Minor Hotels breidt verder uit in Kopenhagen
Met lange dagen, een frisse zeebries en focus op design en duurzaamheid zijn Scandinavische steden dé bestemming voor een stijlvolle coolcation...

De Echoput viert 70 jaar met opening van twee nieuwe restaurants
Zondag 22 juni vierde familie Klosse het 70-jarig bestaan van De Echoput met een feestelijke jubileumlunch in Hoog Soeren. Tijdens een feestelijke mid...

Quality Lodgings reikt QL Hotel of the Year 2025-award uit
De Europese collectie van onafhankelijke kwaliteitshotels, Quality Lodgings (QL), organiseerde op maandag 23 juni het jaarlijkse QL Gala Dinner - een...

Eerste weken Van Oys Maastricht Retreat
Van Oys Maastricht Retreat — het nieuwe luxehotel met in totaal 81 kamers en suites in de Zuid-Limburgse gemeente Eijsden-Margraten – kan...

Dit zijn de 'World's 50 Best Restaurants' van 2025
De wereld van de gastronomie kwam donderdagavond 19 juni 2025 samen in de stad Turijn om The World's 50 Best Restaurants 2025 te erkennen, waarbij Mai...
Quality Lodgings introduceert QL Golf
Quality Lodgings introduceert QL Golf: een collectie van bijzondere hotels in Europa waar golf en gastronomie op topniveau spelen. Geen massale golf r...
“Het succes van Brass Boer betekent dat we de goede keuze hebben gemaakt”
Te midden van de vele resorts en hotels op Curaçao onderscheidt Blue Bay Curaçao Golf & Beach Resort zich op meerdere fronten. Het r...

Relais & Châteaux roept chefs op om bedreigde soorten van menu’s te halen
In het kader van één van haar twaalf duurzaamheidsbeloften, ‘In Harmonie met al het Leven op Aarde’, onderschreven door UNES...

Restaurant Vermeer in NH Barbizon Palace presenteert nieuw concept en Wijnkamer
Er waait een frisse wind door Restaurant Vermeer. Sinds de opening in 1988 staat Vermeer bekend om zijn culinaire verfijning, vakmanschap en creativit...

De Echoput en Jonathan Zandbergen openen uniek restaurant
Op vrijdag 27 juni 2025 opent het Wild Atelier haar deuren: een intiem fine dining restaurant van De Echoput en Meesterkok Jonathan Zandbergen. Met sl...
Landgoed de Uitkijk verwelkomt Sebastiaan Pals als nieuwe chef-kok
Per 1 juni draagt chef-kok Kyrian Kox, van Landgoed de Uitkijk, het stokje over aan zijn opvolger Sebastiaan Pals. Na zeven jaar van toewijding, creat...

Quality Lodgings verwelkomt vijf nieuwe leden
Quality Lodgings, de exclusieve collectie van onafhankelijke kwaliteitshotels in Europa, verwelkomt vijf nieuwe leden in Nederland, België en Dui...

Ghylaine Hoeben nieuwe directeur/gastvrouw Kruisherenhotel Maastricht
Ghylaine Hoeben (30) start per 1 juni 2025 als nieuwe directeur/gastvrouw van het Kruisherenhotel Maastricht, onderdeel van Oostwegel Collection. Hoeb...

Rosewood Amsterdam opent officieel de deuren: “Gedenkwaardig moment voor ons merk”
Gevestigd in het historische voormalige Paleis van Justitie, markeert Rosewood Amsterdam de intrede van het merk in Nederland. Dit iconische pand is d...

NH Collection viert 10-jarig bestaan met exclusief ontbijt van sterrenchefs
NH Collection Hotels & Resorts, onderdeel van Minor Hotels, viert dit jaar zijn 10-jarig jubileum. Om deze mijlpaal te markeren, werkt het merk sa...

Jonnie Boer*** op 60-jarige leeftijd overleden op Bonaire
Culinair Nederland rouwt om het verlies van Jonnie Boer. Boer is op 60-jarige leeftijd onverwacht overleden aan de gevolgen van een longembolie tijden...

Hostellerie Kemmelberg heropent na grondige renovatie
Na een grondige renovatie opent Hostellerie Kemmelberg officieel opnieuw zijn deuren. Dit iconische hotel, oorspronkelijk gebouwd in 1954, is volledig...

Restaurant Judith opent haar deuren in Kasteel Engelenburg
Restaurant Judith opent op 19 maart haar deuren in Kasteel Engelenburg en introduceert een verfijnde culinaire beleving met een moderne interpretatie...

Relais & Châteaux krijgt er elf nieuwe leden bij
De elf nieuwe leden die zich bij de familie Relais & Châteaux hebben aangesloten, tonen opnieuw aan dat de organisatie wereldwijd vertegenwo...

ProWein 2025: Ontdek de smaak van morgen
ProWein wordt in 2025 opnieuw het hoogtepunt van de internationale wijn- en distilleerindustrie. Onder het motto 'Ontdek de smaak van morgen' presente...

Ruby betreedt Denemarken met eerste hotel in Kopenhagen
De Ruby Group breidt haar aanwezigheid in Noord-Europa uit met een nieuw project in Denemarken. Het aankomende Ruby Hotel in Kopenhagen wordt ontwikke...

The White Room in Krasnapolsky brengt meer dan 15 sterrenchefs samen voor Michelin Festival
Op 26 mei 2025 worden de iconische Wintertuin en de Grand Ballroom van het Anantara Grand Hotel Krasnapolsky Amsterdam omgetoverd tot het meest presti...

Savarin presenteert nieuwe culinaire brigade, onder leiding van chef Richard de Vries
Restaurant, Hotel & Spa Savarin in Rijswijk heeft maandag 24 februari zijn nieuwe keukenbrigade voorgesteld. Tijdens een speciale lunch werden c...

Team achter Flow Dining pakt verder door met Boutique Hotel Annamaes
Aan de rand van de Maasvallei, in het Belgische Lanaken grenzend aan Maastricht, opende deze maand Boutique Hotel Annamaes officieel haar deuren. Dit...

Ciel Bleu** in Hotel Okura Amsterdam presenteert exclusieve reeks culinaire avonden
Het prestigieuze tweesterren Ciel Bleu Restaurant in Hotel Okura Amsterdam presenteert Ciel Bleu’s Refined Nights, een exclusieve reeks culinair...

Dit zijn de 18 winnaars van de Gault&Millau Awards 2025
Vandaag, maandag 10 februari, vond in TivoliVredenburg te Utrecht de gidslancering van Gault&Millau 2025 plaats. Daarnaast werden er 18 awards uit...

Quality Lodgings lanceert QL Guide 2025 met 17 New Discoveries
Quality Lodgings (QL) presenteerde op maandag 27 januari tijdens het QL Year Event bij Hotel Gastronomique De Echoput in Apeldoorn de nieuwste editie...

Bastiaan Klomp nieuwe directeur Château St. Gerlach
Het Limburgse familiebedrijf Oostwegel Collection heeft Maastrichtenaar Bastiaan Klomp (46) aangesteld als nieuwe directeur/gastheer van Château...

NH Noordwijk Conference Centre Leeuwenhorst wint wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca
NH Noordwijk Conference Centre Leeuwenhorst is uitgeroepen tot winnaar van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2024/2025. Het niveau van de leerbedr...

Sterrenchef Enrique Limardo kookt in Hilton Amsterdam
Hilton Amsterdam is al twaalf jaar partner van het jaarlijks terugkerende Chocolade Festival Amsterdam. Dit jaar organiseert het hotel een aantal culi...

Hotel & Wellness Zuiver opent deuren van nieuw restaurant
Hotel & Wellness Zuiver opent de deuren van haar nieuwe restaurant, onderdeel van de gelijknamige wellness, gevestigd aan de rand van het Amsterda...

Badhotel Renesse sluit aan bij Romantik Hotels
Met de start van het nieuwe jaar is Badhotel Renesse lid geworden van Romantik Hotels. Het moderne boetiekhotel is centraal gelegen tussen het bruisen...