Je hebt gezocht op: gastronomie

“Het succes van Brass Boer betekent dat we de goede keuze hebben gemaakt”
6 juni 2025Nieuws

“Het succes van Brass Boer betekent dat we de goede keuze hebben gemaakt”

Te midden van de vele resorts en hotels op Curaçao onderscheidt Blue Bay Curaçao Golf & Beach Resort zich op meerdere fronten. Het r...

Relais & Châteaux roept chefs op om bedreigde soorten van menu’s te halen
6 juni 2025Nieuws

Relais & Châteaux roept chefs op om bedreigde soorten van menu’s te halen

In het kader van één van haar twaalf duurzaamheidsbeloften, ‘In Harmonie met al het Leven op Aarde’, onderschreven door UNES...

Restaurant Vermeer in NH Barbizon Palace presenteert nieuw concept en Wijnkamer
5 juni 2025Nieuws

Restaurant Vermeer in NH Barbizon Palace presenteert nieuw concept en Wijnkamer

Er waait een frisse wind door Restaurant Vermeer. Sinds de opening in 1988 staat Vermeer bekend om zijn culinaire verfijning, vakmanschap en creativit...

De Echoput en Jonathan Zandbergen openen uniek restaurant
2 juni 2025Nieuws

De Echoput en Jonathan Zandbergen openen uniek restaurant

Op vrijdag 27 juni 2025 opent het Wild Atelier haar deuren: een intiem fine dining restaurant van De Echoput en Meesterkok Jonathan Zandbergen. Met sl...

Landgoed de Uitkijk verwelkomt Sebastiaan Pals als nieuwe chef-kok
22 mei 2025Nieuws

Landgoed de Uitkijk verwelkomt Sebastiaan Pals als nieuwe chef-kok

Per 1 juni draagt chef-kok Kyrian Kox, van Landgoed de Uitkijk, het stokje over aan zijn opvolger Sebastiaan Pals. Na zeven jaar van toewijding, creat...

Jan Hein Simons: is Amsterdam klaar voor ultraluxe hotels?
15 mei 2025Nieuws

Jan Hein Simons: is Amsterdam klaar voor ultraluxe hotels?

Ultraluxe – het absolute toppunt van gastvrijheid, waarbij alles draait om personalisatie, discretie en exceptionele kwaliteit. Steden als New Y...

Quality Lodgings verwelkomt vijf nieuwe leden
13 mei 2025Nieuws

Quality Lodgings verwelkomt vijf nieuwe leden

Quality Lodgings, de exclusieve collectie van onafhankelijke kwaliteitshotels in Europa, verwelkomt vijf nieuwe leden in Nederland, België en Dui...

Ghylaine Hoeben nieuwe directeur/gastvrouw Kruisherenhotel Maastricht
6 mei 2025Nieuws

Ghylaine Hoeben nieuwe directeur/gastvrouw Kruisherenhotel Maastricht

Ghylaine Hoeben (30) start per 1 juni 2025 als nieuwe directeur/gastvrouw van het Kruisherenhotel Maastricht, onderdeel van Oostwegel Collection. Hoeb...

Rosewood Amsterdam opent officieel de deuren: “Gedenkwaardig moment voor ons merk”
1 mei 2025Nieuws

Rosewood Amsterdam opent officieel de deuren: “Gedenkwaardig moment voor ons merk”

Gevestigd in het historische voormalige Paleis van Justitie, markeert Rosewood Amsterdam de intrede van het merk in Nederland. Dit iconische pand is d...

NH Collection viert 10-jarig bestaan met exclusief ontbijt van sterrenchefs
28 april 2025Nieuws

NH Collection viert 10-jarig bestaan met exclusief ontbijt van sterrenchefs

NH Collection Hotels & Resorts, onderdeel van Minor Hotels, viert dit jaar zijn 10-jarig jubileum. Om deze mijlpaal te markeren, werkt het merk sa...

Jonnie Boer*** op 60-jarige leeftijd overleden op Bonaire
23 april 2025Nieuws

Jonnie Boer*** op 60-jarige leeftijd overleden op Bonaire

Culinair Nederland rouwt om het verlies van Jonnie Boer. Boer is op 60-jarige leeftijd onverwacht overleden aan de gevolgen van een longembolie tijden...

Hostellerie Kemmelberg heropent na grondige renovatie
21 maart 2025Nieuws

Hostellerie Kemmelberg heropent na grondige renovatie

Na een grondige renovatie opent Hostellerie Kemmelberg officieel opnieuw zijn deuren. Dit iconische hotel, oorspronkelijk gebouwd in 1954, is volledig...

Restaurant Judith opent haar deuren in Kasteel Engelenburg
19 maart 2025Nieuws

Restaurant Judith opent haar deuren in Kasteel Engelenburg

Restaurant Judith opent op 19 maart haar deuren in Kasteel Engelenburg en introduceert een verfijnde culinaire beleving met een moderne interpretatie...

Relais & Châteaux krijgt er elf nieuwe leden bij
19 maart 2025Nieuws

Relais & Châteaux krijgt er elf nieuwe leden bij

De elf nieuwe leden die zich bij de familie Relais & Châteaux hebben aangesloten, tonen opnieuw aan dat de organisatie wereldwijd vertegenwo...

ProWein 2025: Ontdek de smaak van morgen
14 maart 2025Nieuws

ProWein 2025: Ontdek de smaak van morgen

ProWein wordt in 2025 opnieuw het hoogtepunt van de internationale wijn- en distilleerindustrie. Onder het motto 'Ontdek de smaak van morgen' presente...

Ruby betreedt Denemarken met eerste hotel in Kopenhagen
12 maart 2025Nieuws

Ruby betreedt Denemarken met eerste hotel in Kopenhagen

De Ruby Group breidt haar aanwezigheid in Noord-Europa uit met een nieuw project in Denemarken. Het aankomende Ruby Hotel in Kopenhagen wordt ontwikke...

The White Room in Krasnapolsky brengt meer dan 15 sterrenchefs samen voor Michelin Festival
27 februari 2025Nieuws

The White Room in Krasnapolsky brengt meer dan 15 sterrenchefs samen voor Michelin Festival

Op 26 mei 2025 worden de iconische Wintertuin en de Grand Ballroom van het Anantara Grand Hotel Krasnapolsky Amsterdam omgetoverd tot het meest presti...

Savarin presenteert nieuwe culinaire brigade, onder leiding van chef Richard de Vries
25 februari 2025Nieuws

Savarin presenteert nieuwe culinaire brigade, onder leiding van chef Richard de Vries

Restaurant, Hotel & Spa Savarin in Rijswijk heeft maandag 24 februari zijn nieuwe keukenbrigade voorgesteld. Tijdens een speciale lunch werden c...

Team achter Flow Dining pakt verder door met Boutique Hotel Annamaes
20 februari 2025Nieuws

Team achter Flow Dining pakt verder door met Boutique Hotel Annamaes

Aan de rand van de Maasvallei, in het Belgische Lanaken grenzend aan Maastricht, opende deze maand Boutique Hotel Annamaes officieel haar deuren. Dit...

Ciel Bleu** in Hotel Okura Amsterdam presenteert exclusieve reeks culinaire avonden
12 februari 2025Nieuws

Ciel Bleu** in Hotel Okura Amsterdam presenteert exclusieve reeks culinaire avonden

Het prestigieuze tweesterren Ciel Bleu Restaurant in Hotel Okura Amsterdam presenteert Ciel Bleu’s Refined Nights, een exclusieve reeks culinair...

Dit zijn de 18 winnaars van de Gault&Millau Awards 2025
10 februari 2025Nieuws

Dit zijn de 18 winnaars van de Gault&Millau Awards 2025

Vandaag, maandag 10 februari, vond in TivoliVredenburg te Utrecht de gidslancering van Gault&Millau 2025 plaats. Daarnaast werden er 18 awards uit...

Quality Lodgings lanceert QL Guide 2025 met 17 New Discoveries
28 januari 2025Nieuws

Quality Lodgings lanceert QL Guide 2025 met 17 New Discoveries

Quality Lodgings (QL) presenteerde op maandag 27 januari tijdens het QL Year Event bij Hotel Gastronomique De Echoput in Apeldoorn de nieuwste editie...

Bastiaan Klomp nieuwe directeur Château St. Gerlach
27 januari 2025Nieuws

Bastiaan Klomp nieuwe directeur Château St. Gerlach

Het Limburgse familiebedrijf Oostwegel Collection heeft Maastrichtenaar Bastiaan Klomp (46) aangesteld als nieuwe directeur/gastheer van Château...

NH Noordwijk Conference Centre Leeuwenhorst wint wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca
16 januari 2025Nieuws

NH Noordwijk Conference Centre Leeuwenhorst wint wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca

NH Noordwijk Conference Centre Leeuwenhorst is uitgeroepen tot winnaar van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2024/2025. Het niveau van de leerbedr...

Sterrenchef Enrique Limardo kookt in Hilton Amsterdam
16 januari 2025Nieuws

Sterrenchef Enrique Limardo kookt in Hilton Amsterdam

Hilton Amsterdam is al twaalf jaar partner van het jaarlijks terugkerende Chocolade Festival Amsterdam. Dit jaar organiseert het hotel een aantal culi...

Hotel & Wellness Zuiver opent deuren van nieuw restaurant
11 december 2024Nieuws

Hotel & Wellness Zuiver opent deuren van nieuw restaurant

Hotel & Wellness Zuiver opent de deuren van haar nieuwe restaurant, onderdeel van de gelijknamige wellness, gevestigd aan de rand van het Amsterda...

Badhotel Renesse sluit aan bij Romantik Hotels
4 december 2024Nieuws

Badhotel Renesse sluit aan bij Romantik Hotels

Met de start van het nieuwe jaar is Badhotel Renesse lid geworden van Romantik Hotels. Het moderne boetiekhotel is centraal gelegen tussen het bruisen...

De Echoput opent nieuw fine dining restaurant ter ere van 70-jarig jubileum
28 november 2024Nieuws

De Echoput opent nieuw fine dining restaurant ter ere van 70-jarig jubileum

Ter ere van haar zeventigjarig bestaan opent De Echoput in 2025 een nieuw fine dining restaurant, dat de rijke culinaire historie van het familiebedri...

UNESCO en Relais & Châteaux kondigen samenwerking aan
26 november 2024Nieuws

UNESCO en Relais & Châteaux kondigen samenwerking aan

UNESCO en Relais & Châteaux hebben een samenwerkingsakkoord ondertekend om gezamenlijke projecten te ontwikkelen en uit te voeren die bijdra...

Zes nieuwe locaties sluiten zich aan bij Relais & Châteaux
19 november 2024Nieuws

Zes nieuwe locaties sluiten zich aan bij Relais & Châteaux

Relais & Châteaux is verheugd zes nieuwe leden te verwelkomen in haar prestigieuze associatie. Deze uitzonderlijke locaties, elk met een eig...

Nieuwe chef behoudt Michelinster; Restaurant Latour zet door
7 oktober 2024Nieuws

Nieuwe chef behoudt Michelinster; Restaurant Latour zet door

Met trots kondigt Restaurant Latour aan dat het ook dit jaar zijn felbegeerde Michelinster heeft weten te behouden. Voor de 20e keer op rij prijkt de...

Ciel Bleu behoudt Michelinsterren en blijft schitteren aan de culinaire top
7 oktober 2024Nieuws

Ciel Bleu behoudt Michelinsterren en blijft schitteren aan de culinaire top

Ciel Bleu Restaurant, gelegen op de 23e verdieping van Hotel Okura Amsterdam, mag zich ook komend jaar weer tot de absolute top van de Nederlandse gas...

Yamazato’s authentieke Japanse keuken in Hotel Okura bekroond met behoud Michelinster
7 oktober 2024Nieuws

Yamazato’s authentieke Japanse keuken in Hotel Okura bekroond met behoud Michelinster

Yamazato Restaurant, gelegen in Hotel Okura Amsterdam, mag zich ook komend jaar weer tot de absolute top van de Nederlandse gastronomie rekenen. De Mi...

Overzicht Michelin 2024: Inter Scaldes bekroond met twee sterren
7 oktober 2024Nieuws

Overzicht Michelin 2024: Inter Scaldes bekroond met twee sterren

Het Maastrichtse MECC was vandaag het decor van de MICHELIN Gids Ceremonie Nederland waar de langverwachte selectie voor 2024 bekend werd gemaakt. Het...

Relais & Châteaux verwelkomt twee nieuwe leden
18 september 2024Nieuws

Relais & Châteaux verwelkomt twee nieuwe leden

Relais & Châteaux verwelkomt weer twee nieuwe leden in de collectie. Het gaat om een accommodatie in Noord-Italië en de allereerste Rel...

Limburgse hoteloperator Black Label Hospitality doet eerste buitenlandse overname
1 augustus 2024Nieuws

Limburgse hoteloperator Black Label Hospitality doet eerste buitenlandse overname

De Limburgse hoteloperator Black Label Hospitality (BLH) heeft met ingang van 1 augustus 2024 Crowne Plaza Düsseldorf-Neuss overgenomen. Het gehe...

Roompot Hillview Resort Grandvoir opent met 16 hotelkamers en 84 lodges
26 juli 2024Nieuws

Roompot Hillview Resort Grandvoir opent met 16 hotelkamers en 84 lodges

Het gloednieuwe Roompot Hillview Resort Grandvoir is onlangs feestelijk geopend. Dit resort markeert de intrede van Roompot in het prachtige landschap...

Kenny Friederichs volgt Marcel van Lier op bij Latour* in Huis ter Duin
17 juni 2024Nieuws

Kenny Friederichs volgt Marcel van Lier op bij Latour* in Huis ter Duin

Restaurant Latour* in Grand Hotel Huis ter Duin kondigt de benoeming aan van Kenny Friederichs als de nieuwe chef de cuisine. Friederichs, die in febr...

art’otel werkt voor tweede Londense hotel samen met D*Face
14 juni 2024Nieuws

art’otel werkt voor tweede Londense hotel samen met D*Face

art'otel, het eigentijdse lifestyle hotelmerk van PPHE Hotel Group, heeft zijn tweede Britse hotel art’otel London Hoxton geopend om toe te voeg...

Relais & Châteaux chefs slaan alarm voor biodiversiteit van de zee
6 juni 2024Nieuws

Relais & Châteaux chefs slaan alarm voor biodiversiteit van de zee

Relais & Châteaux, een organisatie van 580 exceptionele restaurants en hotels in 65 verschillende landen, doet een gezamenlijke oproep voor...