Hotel Okura eerste Vijfsterren Superior Hotel

13 januari 2016
Hotel Okura eerste Vijfsterren Superior Hotel

Tijdens het jaarlijkse gala van Koninklijke Horeca Nederland (KHN), dat gisteravond plaatsvond in de RAI, is bekend gemaakt dat Hotel Okura Amsterdam
als eerste hotel in Nederland geclassificeerd is met de Europese Vijfsterren Superior rating.

*Hotelsterreclassifictie*
KHN heeft de officiële toewijzing van hotelsterren in Nederland onder haar hoede genomen. Dit jaar staat in het teken van de overgang van de Nederlandse naar de nieuwe Europese hotelsterrenclassificatie. De Europese sterren onderscheiden zich onder andere door in elke categorie een Superior status toe te kennen aan hotels met onderscheidende faciliteiten.

*Overstap*
Hotel Okura Amsterdam heeft als eerste in Nederland besloten de overstap te maken naar de nieuwe Europese indeling. Het Europese systeem geeft de gast de mogelijkheid een vergelijking te maken met andere hotels in Europa. Onderzoek van de inspecteurs heeft uitgewezen dat Hotel Okura Amsterdam tot de best scorende hotels van Europa behoort en de hoogste status Vijfsterren Superior mag dragen. Mede door deze nieuwe indeling kan Hotel Okura Amsterdam zich nog beter onderscheiden in Nederland.

*Emmy Stoel*
General Manager Emmy Stoel reageert: “Hospitality, perfectie en uitmuntende service is wat ons drijft bij Hotel Okura Amsterdam. We zijn er ontzettend trots op dat dit tot uiting komt in deze classificatie.” Binnen het team van Hotel Okura Amsterdam was projectleider Charlotte Aberson de drijvende kracht achter de overgang naar de Europese classificatie.

*Over Hotel Okura Amsterdam*
Hotel Okura Amsterdam is onderdeel van een internationale keten met wereldwijd meer dan 80 luxe hotels, bestaande uit Okura Hotels & Resorts, Nikko Hotels International and Hotel JAL City. Hotel Okura Amsterdam is het enige hotel van de Okura groep in Europa en beschikt over 300 kamers. Het hotel biedt haar gasten hoogstaande hotelaccommodatie, culinaire verwennerij met keuze uit vier restaurants met een Michelin-onderscheiding en ultramoderne spa-faciliteiten. Hotel Okura Amsterdam ligt op korte afstand van zowel het zakelijke district van Amsterdam als van belangrijke toeristische attracties.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws