13 nieuwe ibis-hotels op komst

21 januari 2014
13 nieuwe ibis-hotels op komst

Accor viert de opening van de 1.000e ibis-vestiging wereldwijd met nieuws. In Nederland komen er op termijn 13 nieuwe hotels van de merkgroep bij. Daarnaast is het uiterlijk van de
hotelkamers en het restaurantconcept onder handen genomen.

*Nieuwe concepten*
Twee jaar nadat is begonnen met het moderniseren van de ibis, ibis Styles en ibis budget-merken, ziet Accor concrete resultaten vanuit de merkgroep. Nu zet men een volgende stap voorwaarts met de onthulling van de nieuwe ibis kamer en ibis kitchen: het vernieuwde restaurant-concept.

*Primeur voor Rotterdam*
Het nieuw ontworpen kamerconcept is wereldwijd voor het eerst beschikbaar in ibis Rotterdam City Centre dat deze zomer opent. Overige uitbreidingen van de merkfamilie in Nederland behelzen vijf ibis Styles, vijf ibis budget en twee ibis-vestigingen, die voor 2017 worden gerealiseerd.

*Overhaul*
Accor begon in 2011 met een vernieuwingsstrategie waarbij de hotel operator haar economy-merken opnieuw definieerde. Drie merken (ibis, Etap Hotels en all seasons) werden ondergebracht in één ibis-familie. Hierdoor ontstond coherentie tussen de merken en werden de verschillen tussen de merken eenvoudiger te begrijpen. De ibis-waarden ‘eenvoud’, ‘moderniteit’ en ‘welzijn’ vormden de leidraad voor deze merkgroep. Als resultaat worden de merken nu beter herkend door de consument en zijn ze sterker gepositioneerd. Hiervan profiteren wereldwijd alle 1000 ibis-, 233 ibis Styles- en 506 ibis budget-vestigingen.

*1 hotel per 3 dagen*
In de laatste twee jaar heeft Accor meer dan 200 hotels met een ibis-label wereldwijd geopend. Dat komt neer op een nieuwe hotelopening iedere drie dagen. Gestimuleerd door het moderniseringsproject ondergaat het ibis-netwerk een duurzame groei. In 2013 bestond 52% van alle hotelopeningen van Accor uit ibis-familie vestingen. Dit tegenover 39% in 2012.

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws