5 badkamertrends waarvan je steil achterover slaat

22 december 2016 | Redactie

De natte hoek is voor veel vrouwelijke gasten een bepalend onderdeel van de hotelervaring. Voor veel mannen trouwens ook. Daarom moet de hotelbadkamer absoluut niet onderdoen voor die van de gasten thuis. En hoe krijg je dat als hotelier voor elkaar? Bovendien zijn er veel guest supplies op de markt die het verschil maken.

Trend 1: Een bad van schuim

Schuim kom je wel vaker tegen in het bad, maar een bad gemaakt van schuim zie je zelden. Daar komt verandering in, want er is een bad op de markt dat gemaakt is van een speciaal schuim. Het bestaat uit drie lagen: een binnenlaag, een buitenlaag en een flexibele binnenlaag die de warmte vasthoudt. Het bad is zo flexibel dat het zich vormt naar de gebruiker. Bovendien komt er bijna geen waterdamp vrij, dus schimmel is ook verleden!

Trend 2: Dun keramiek

Dun, dunner, dunst… In de wereld van keramiek is dun dé absolute trend. Door het gebruik van een speciale keramiekmassa kunnen opzetbakken met een randdikte van slechts vijf millimeter worden gerealiseerd. Deze bakken zijn bovendien slagvast en onderhoudsvrij. 

Trend 3: Industriële uitstraling

Een ligbad in een stalen frame of een betonnen vloer… De industriële look is nog steeds in. Gelukkig hoef je geen pijpen weg te werken wanneer je kiest voor deze look; dat scheelt weer.

Trend 4: De natuur in de badkamer

Nee, u hoeft geen bevers los te laten in de hotelkamers. Een plant op de badkamer is genoeg. Met name de planten die goed gedijen in de Amazone zijn een goede aanwinst voor de sanitaire ruimte. Wat dacht u van een calathea bij het bad of een parapluplant naast het toilet? De planten zien er niet alleen mooi uit, maar zuiveren de aanwezige lucht in de ruimte. Ook het gebruik van natuurlijke materialen, zoals hout en klei, geven een warme uitstraling aan de badkamer. 

Trend 5: Op zichzelf staande baden

Met of zonder pootjes? Dat maakt niet uit, het voordeel van een losstaand bad? Dat de badkamer er niet uit ziet alsof hij zo uit de doos komt. Bovendien kan het bad ook buiten de sanitaire ruimte geplaatst worden, wat een leuk effect geeft. 

Investeringen in wellness gestegen

Uit cijfers van Hotelbouwplannen blijkt, dat het aantal verbouwde, nieuwgebouwde en gerenoveerde hotelkamers dit jaar veel hoger ligt dan in 2015. Sterker nog: het aantal ligt al hoger dan in 2015, terwijl de tellingen van november en december nog niet zijn bijgewerkt. Opvallend is de toename van het aantal wellnessfaciliteiten in de cijfers van Hotelbouwplannen.

HM302016

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie Hotelketens
Egeria neemt meerderheidsbelang in Fletcher Hotels, vizier op internationale groei

Vandaag hebben de aandeelhouders van Fletcher Hotels een meerderheidsbelang verkocht aan de Amsterdamse investeringsmaatschappij Egeria. NIBC en Xead verkopen beide hun minderheidsbelang, het management van Fletcher blijft aan als aandeelhouder. Met de hands-on betrokkenheid en de ervaring met in ...

Inge van de Ven is trots op haar pas geopende hotel

Inge van de Ven, eigenaresse van het op 12 april geopende Hotel Flora Batava in Nieuwersluis, aan de rand van Breukelen, is trots op haar hotel. Alhoewel het uitdagende tijden zijn binnen onze branche, is ze optimistisch gestemd. “Zaterdag beleefden we onze eerste drukke dag, met 27 van de 45 ...

Interview Longread
Interview: moeders en dochters in familiehotels

Familiehotels. Je zou ze bijna vergeten tussen al het geweld van de aankondigingen die de grote hotelketens doen. De ene keten introduceert een nieuw merk, terwijl een andere keten zich gaat richten op ‘long stay’ of het aanbieden van werkplekken. Tegelijkertijd zijn familiehotels de dri ...

Corona
Terrassen per 28 april (beperkt) open

De terrassen gaan weer beperkt open. Na maanden van lockdown mogen horecaondernemers per 28 april weer gasten op hun terrassen ontvangen tussen 12.00 uur en 18.00 uur. Dat maakte demissionair premier Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. Naast het (beperkt) openen van de terrassen wordt d ...

Drinks Corona
Grote bierbrouwers klaar voor herstart

Mocht vanavond bekend worden gemaakt dat de horeca de terrassen vanaf 28 april mag openen, zijn de grote bierleveranciers klaar om de horeca te voorzien van bier. Heineken laat tegenover persbureau ANP weten dat de brouwer ongeveer 8000 klanten heeft met een terras. Veel horecabedrijven spelen a ...

Columns
Leiderschap in onmogelijke tijden

Het is 05.30 uur. Ik zit te werken in een stil huis. Ik kan niet slapen, in mijn brein borrelt iets en dat moet eruit. Buiten is het nog donker, al zie ik de dag wel al voorzichtig duwen. Het zwart van de nacht wordt langzaam maar zeker donkerblauw en dat blauw wordt steeds lichter. Een merel fluit ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: